8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βαρβιτσιώτης: Κανονικά και αδιατάρακτα η βρετανική επένδυση στο Λασίθι (vid)

Διαβάστε επίσης:

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο τη Βουλή ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την τουριστική επένδυση σε έκταση της Μονής Τοπλού στο Λασίθι λόγω Brexit, διαψεύδοντας έτσι σχετικές φήμες που διακινήθηκαν στο διαδίκτυο από δηλώσεις βουλευτή.

Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επί των άρθρων του νομοσχεδίου που ρυθμίζει την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, τόνισε:

- Advertisement -

«Από τη μέχρι τώρα ψήφο των κομμάτων αλλά και από τις δηλώσεις των φορέων που ήρθαν σήμερα στην επιτροπή μας, το νομοσχέδιο αυτό έχει στόχο να διατηρηθούν οι οικονομικές μας σχέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Και ο στόχος είναι να εξυπηρετηθούν οι επενδύσεις και να συνεχίσει η λειτουργία της οικονομίας κανονικά, έστω κι αν η Μεγάλη Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το λέω αυτό, διότι, διαβάζοντας σε ενημερωτικά site της περιφέρειας, ενδεχομένως συνάδελφοι βουλευτές δεν κατάλαβαν ακριβώς τι συζητούσαμε. Και έχει προκληθεί μία αναστάτωση. Και θέλω να κάνω μία ρητή αναφορά.

Έχει προκληθεί μία αναστάτωση σε σχέση με μεγάλη τουριστική επένδυση στο Λασίθι της Μονής Τοπλού. Η οποία ούτε ανεφέρθη ούτε συζητήθηκε στην πρωινή μας συνεδρίαση και, βεβαίως, μπορεί να συνεχίσει κανονικά, αδιατάρακτα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτή η δήλωση θέλω να γίνει αυτή τη στιγμή, γιατί από παρερμηνεία συναδέλφου και δηλώσεις του σε τοπικό μέσο έχει προκληθεί ήδη αναστάτωση στη μετοχή της εταιρίας, η οποία διαπραγματεύεται στο βρετανικό χρηματιστήριο. Και δεν νομίζω ότι σε καμία περίπτωση θα πρέπει ούτε η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ούτε η συζήτηση μας στην επιτροπή να είναι αντικείμενο παρερμηνείας. Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν αναφέρθηκε σήμερα, ότι δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην επένδυση, ότι η επένδυση μπορεί να συνεχίσει κανονικά, ότι το brexit δεν επηρεάζει καμιά επένδυση στο Λασίθι και καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιου είδους δηλώσεις, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ενδεχομένως οικονομική ζημιά σε κάποιους άθελά μας».

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα διευκολύνεται η έκδοση επιχειρηματικής βίζας. Η τροπολογία θα κατατεθεί την ερχόμενη Τρίτη (14/1) στο πλαίσιο της β’ ανάγνωσης του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση» από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Όπως σημείωσε, «πρόκειται για μια διευκόλυνση που δίνουμε στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να προσκαλεί εταίρους της από το εξωτερικό κατά προτεραιότητα».

Η τροπολογία αφορά πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να εισέλθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνέδρια, εκθέσεις, συναντήσεις, διασκέψεις ή εκδηλώσεις επιχειρηματικού χαρακτήρα χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τη συνήθη  γραφειοκρατική διαδικασία έκδοσης visa. Σε αυτήν την περίπτωση, Έλληνες πολίτες θα υποβάλουν στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές ένα τυποποιημένο έντυπο πρόσκλησης, αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη για τη φιλοξενία των αιτούντων θεώρηση.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: