8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βαρβιτσιώτης: «Κίνηση υψηλότατου πολιτικού συμβολισμού η επίσκεψη Μητσοτάκη»

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1» και τον δημοσιογράφο Π. Τζένο, χαρακτήρισε την επίσκεψη του πρωθυπουργού και των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Έβρο ως κίνηση υψηλότατου πολιτικού συμβολισμού απέναντι στον εκβιασμό του Ερντογάν.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «οι 3 πυλώνες της ΕΕ -το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- θα είναι εκεί. Όλοι αυτοί που αποφασίζουν στην Ευρώπη και εκφράζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρίσκονται στον Έβρο μαζί με τον πρωθυπουργό».

- Advertisement -

Ο κ. Βαρβιτσιώτης στηλίτευσε την «απόλυτη εργαλειοποίηση των χιλιάδων ανθρώπων», που ο Ερντογάν μετακινεί οργανωμένα προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα, κάνοντας λόγο για έναν «ανθρώπινο μοχλό πίεσης προς την Ελλάδα» και έναν «ξεκάθαρο εκβιασμό» προς τις Βρυξέλλες και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. «Απέναντι σε αυτή την ασύμμετρη απειλή, η κυβέρνηση απάντησε με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο: έκλεισε τα σύνορα. Είπε ότι δεν πρόκειται να κάνει δέκτες παράνομες εισόδους και, βεβαίως, αναστέλλει όλες τις διαδικασίες για την απονομή του ασύλου στο άμεσο, προσεχές διάστημα», πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός προανήγγειλε ότι στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών την Παρασκευή (6/3), η Ελλάδα θα ζητήσει στήριξη στα μέτρα που λαμβάνει και, παράλληλα, ενεργοποίηση όλων των ευρωπαϊκών μηχανισμών για την προστασία των συνόρων, όπως έκανε ήδη με τη Frontex. Άλλωστε, όπως είπε, πολλοί ομόλογοί του ήδη παραδέχονται ότι τώρα επιβεβαιώνονται οι ελληνικές προειδοποιήσεις ότι η Ευρώπη δεν έχει οργανώσει την άμυνά της απέναντι σε μία αιφνίδια αλλαγή της τουρκικής στάσης και ότι κινδυνεύει να φανεί διχασμένη και αδύναμη.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: