8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βαρβιτσιώτης: «Η Ελλάδα χτίζει δυνατές συμμαχίες» (auds)

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που έδωσε στον ρ/σ «Θέμα» σχολίασε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Τραμπ, τονίζοντας πως «η Ελλάδα μιλάει στον Λευκό Οίκο, εκθέτει τα επιχειρήματα της σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση για τη γειτονιά. Στο ανώτατο επίπεδο εκθέσαμε και τις δικές μας θέσεις, αλλά και τον ρόλο που μπορεί να παίξει η χώρα. Τον ρόλο του σταθερού εταίρου, του δημοκρατικού εταίρου, του εταίρου που βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους της Αμερικής στην ευρύτερη περιοχή».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, δε, στο θέμα Σουλεϊμανί και στα όσα λέγονται περί βιασύνης της Ελλάδας να υπερασπιστεί την Αμερική στο ζήτημα της επίθεσης, τονίζοντας πως ο Ιρανός βρισκόταν στο νούμερο 15 της λίστας των επικίνδυνων τρομοκρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Advertisement -

«Ο Σουλεϊμάνι εδώ και πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται ως ένας από αυτούς τους που κατηγορούνται ως τρομοκράτες στη λίστα όχι κανενός περίεργου οργανισμού, αλλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν ήταν, δηλαδή, μόνο για τις ΗΠΑ, ήταν για την ΕΕ. Και, μάλιστα, αυτή η απόφαση, για να συμπεριληφθεί σε αυτή τη λίστα των τρομοκρατών, που ήταν πολύ παλαιότερη, είχε ανανεωθεί το καλοκαίρι που πέρασε με απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αλλά, είναι πολύ παλαιότερη, είναι αρκετά χρόνια στη λίστα που φιγουράρει το όνομα του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Περιμένω από τον ΣΥΡΙΖΑ να δείξει πιο υπεύθυνη στάση»

Παράλληλα, σε άλλη συνέντευξή του στο ρ/σ «Παραπολιτικά», ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέδειξε το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Παράλληλα, σχολίασε αρνητικά την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, τονίζοντας πως οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί η αξιωματική αντιπολίτευση, μοναδικό στόχο έχουν τα μικροκομματικά ωφελήματα και δυναμιτίζουν το κλίμα εθνικής ενότητας. «Εγώ περιμένω από τον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό να κάνει μία πιο σοβαρή και μία πιο υπεύθυνη τοποθέτηση από ότι έκαναν οι εκπρόσωποι του όλο το προηγούμενο διάστημα. Και νομίζω ότι η γραμμή που χάραξε η συζήτηση στον προϋπολογισμό ότι, δηλαδή, στα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι, να συνεχίσει ως γραμμή», επισήμανε.

Σχολιάζοντας το θέμα Σουλεϊμανί, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία χώρα της ΕΕ που να αντιτάχθηκε σε αυτή την απόφαση ή να κατηγορεί τις ΗΠΑ. «Η πλειοψηφία των χωρών της Ένωσης στάθηκε δίπλα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μην ξεχνάτε ότι ο Σουλεϊμανί δεν ήταν απλώς ένας στρατηγός του Ιράν, ήταν ένα πρόσωπο το οποίο βρισκόταν στη θέση 15 της λίστας τρομοκρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα, το να βγαίνουμε, όπως μας καλεί η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, να καταδικάσουμε τη δολοφονία Σουλεϊμάνι- κάτι που δεν έκανε καμία χώρα, νομίζω ότι βρίσκεται στα όρια της τρέλας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: