8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βίντεο: Ένταση στο οδόφραγμα Λήδρας στην Λευκωσία λόγω μπλόκου για κορωνοϊό

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: sigmalive.com

Στιγμές έντασης στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας μεταξύ Τ/κ διαδηλωτών και τις Αστυνομικές Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέγραψε κάμερα από την πλευρά των κατεχομένων κατά την διάρκεια της διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου(07/03) για το κλείσιμο τον οδοφραγμάτων.

Όπως διακρίνεται από τα πλάνα, οι διαδηλωτές που ήρθαν από τα κατεχόμενα προσπάθησαν με σπρωξίματα να περάσουν το οδόφραγμα με την Αστυνομία να επιχειρεί να τους απωθήσει προς τα πίσω. Οι έντονες πιέσεις από πλευράς Τ/κ συνεχίστηκαν και η Αστυνομία προκειμένου να απωθήσει το πλήθος που επιχειρούσε να διασπάσει τον κλοιό, προέβη σε μεμονωμένη χρήση ατομικών δακρυγόνων σπρέι.

- Advertisement -

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία Κύπρου κάνει λόγο για τραυματισμό τεσσάρων μελών της.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως «οι Τουρκοκύπριοι που βρίσκονταν στη νεκρή ζώνη κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης σπρώχνοντας τους αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, οι οποίοι δέχθηκαν πετροβολισμό».

Για τα επεισόδια ενημερώθηκε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιαχαηλίδης ο οποίος σε ανακοίνωση του αναφέρει έδωσε οδηγίες όπως εξεταστεί το όλο συμβάν και “όπου εντοπιστεί η διάπραξη αδικημάτων από τον οποιονδήποτε, θα ασκηθούν ποινικές διώξεις”.

Εξάλλου με ανακοινώσεις και δηλώσεις εξέφρασαν την θέση τους τα πολιτικά κόμματα σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

Από την άλλη με δήλωσή του που αναρτήθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί τοποθετήθηκε για τα νέα επεισόδια στην Οδό Λήδρας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσκληση για την εκδήλωση έγινε από την οργάνωση Unite Cyprus now.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: