8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βήμα προς τα “πράσινα” καύσιμα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Διαβάστε επίσης:

Ενισχύει την ευρωπαϊκή της παρουσία η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το 2020, με τη συμμετοχή της σε 14 διεθνή προγράμματα εδαφικής συνεργασίας. Πρόκειται για προγράμματα με προστιθέμενη αξία που οδηγούν σε σημαντικά, μετρήσιμα αποτελέσματα σε καίριους τομείς για το μέλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας, όπως είναι η έρευνα και η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα, η αγροτική παραγωγή, το περιβάλλον, ο πολιτισμός, οι ενάλιες αρχαιότητες και ο τουρισμός.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα καλής πρακτικής και καινοτομίας στην πράξη αποτελεί το πρόγραμμα BlueMed -στο οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι επικεφαλής εταίρος και έχει τιμηθεί με τρία βραβεία- που οδηγεί στη δημιουργία και λειτουργία των πρώτων υποβρυχίων μουσείων στη χώρα φέτος το καλοκαίρι.

- Advertisement -

Η Θεσσαλία είναι η πρώτη και μοναδική Περιφέρεια στη χώρα με Υποβρύχια Μουσεία, προσφέροντας στην παγκόσμια κοινότητα των αυτοδυτών και τους λάτρεις των εναλίων αρχαιοτήτων τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον «Παρθενώνα των ναυαγίων», το κλασικό ναυάγιο της Περιστέρας, στα ανοιχτά της Αλοννήσου –το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο στο οποίο μπορεί κάποιος να καταδυθεί- μαζί με άλλα έξι συνολικά, αρχαία και νεότερα ναυάγια – Υποβρύχια Μουσεία σε τέσσερις θέσεις, τις Σποράδες και τον Δυτικό Παγασητικό. Τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια Θεσσαλίας παραλαμβάνει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο για πιλοτική χρήση και εγκαθίστανται οι πρώτοι ηλεκτρικοί σταθμοί φόρτισης σε αστικά κέντρα.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: