8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αυτοί είναι οι Τούρκοι κομάντο που έστειλε η Άγκυρα στον Έβρο (vid)

Διαβάστε επίσης:

Την επίλεκτη ομάδα των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας με την ονομασία «Polis Özel Harekât Dairesi» αποφάσισε να στείλει στον Έβρο η Άγκυρα.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού 1.000 κομάντο εστάλησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο προκειμένου να εμποδίσουν τις επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων από τις ελληνικές αρχές.

- Advertisement -

Σήμερα υπήρξαν και βίντεο από τις περιπολίες των Τούρκων κομάντο στον φράχτη του Έβρου.

Ποια είναι η ομάδα  «Polis Özel Harekât Dairesi»

Οι Τούρκοι κομάντο ανήκουν στο Τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας της Τουρκίας, η οποία ιδρύθηκε το 1982 με στόχο να αποτρέψει τρομοκρατικές επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές, απαγωγές, ληστείες τραπεζών και να προχωρά σε διάσωση ομήρων σε πειρατείες σε πλοία, αεροσκάφη, τρένα, κτίρια, μετρό και οχήματα.

Η εκπαίδευση τους κρατάει 16 εβδομάδες και οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 32 ετών και να έχουν αποφοιτήσει από σχολή της αστυνομίας ή πανεπιστήμιο. Είναι από τα τμήματα που δέχονται και γυναίκες στην πρώτη γραμμή. Χρησιμοποιούν σύγχρονα όπλα, πυρομαχικά, οχήματα και γρήγορες τακτικές επίθεσης.

Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη ομάδα που έχει πολύ καλύτερη εκπαίδευση από την τουρκική αστυνομία αναπτύσσεται και εκτός των τουρκικών συνόρων, όπως στην βόρεια Συρία.

Βίντεο του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου AHaber από την εκπαίδευση τους

Πηγή: skai.gr

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: