8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ασυνείδητοι: Ήρθαν από το εξωτερικό και έσπασαν την καραντίνα: Πρόστιμο 5.000 ευρώ

Διαβάστε επίσης:

Φωτό αρχείου

Στον εντοπισμό 13 ατόμων που έσπασαν την καραντίνα την οποία όφειλαν να τηρήσουν καθώς επέστρεψαν από το εξωτερικό προχώρησαν οι αρχές, που προέβησαν σε επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ στον καθένα, ενώ ασκήθηκαν και οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις. Το επόμενο διάστημα, οι έλεγχοι θα ενταθούν σε όλη τη χώρα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι έγιναν σήμερα σε όλη την Ελλάδα «δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε συμπολίτες μας που έπρεπε και ήταν υποχρεωμένοι να βρεθούν σε καραντίνα ερχόμενοι αεροπορικώς τις προηγούμενες ημέρες από διάφορους προορισμούς».

- Advertisement -

«Σε σύνολο 217 δειγματοληπτικών ελέγχων, έλεγχοι οι οποίοι θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες, σε όλη τη χώρα, εντοπίστηκαν 13 περιπτώσεις που βρέθηκαν είτε εκτός είτε πέριξ της οικίας τους και όχι εντός αυτής. Στον καθέναν απ’ αυτούς επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, κι ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο ποινικές διώξεις», ανακοίνωσε.

Σε εξέλιξη η τρίτη μέρα επαναπατρισμού Ελλήνων από το εξωτερικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται για τρίτη ημέρα η διαδικασία επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών, μετά από το καθολικό κλείσιμο συνόρων στην Ευρώπη.

Την Κυριακή, με ειδικές πτήσεις αναμένονται νωρίς το βράδυ εκατοντάδες ακόμα Έλληνες πολίτες από τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη με προορισμό την Αθήνα, μέσω των πτήσεων Α3-4703 και Α3-4713 αντίστοιχα.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας τους περιμένει στο αεροδρόμιο. Εκτός από την θερμομέτρηση σε όλους ανεξαιρέτως τους επιβάτες, θα πραγματοποιηθούν τα τεστ, ώστε να διαφανεί αν είναι ή όχι θετικοί στον κορωνοϊό. Ασχέτως του αποτελέσματος, δίνονται οδηγίες αυστηρής καραντίνας 14 ημερών.

Έχουν, μάλιστα παρθεί και ειδικά μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση της. Όλοι έχουν υποχρεωθεί να συμπληρώσουν κατά τη διάρκεια της πτήσης τα στοιχεία τους και τα στοιχεία των συγγενών τους.

Οφείλουν, μάλιστα, να δηλώσουν τη διεύθυνση της οικίας στην οποία θα διαμείνουν. Τα στοιχεία αυτά με την σειρά τους διαβιβάζονται στο «κέντρο Πληροφόρησης» που λειτουργεί στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Το επόμενο διάστημα θα λάβουν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι δεν παραβίασαν την καραντίνα, ακόμα και φυσική επίσκεψη από αστυνομικούς.

Οι εμπλεκόμενοι ενημερώνονται ότι σε περίπτωση που αποδειχθούν ασυνεπείς θα τους επιβληθεί πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ.

Τις διαδικασίες επαναπατρισμού έχει αναλάβει τόσο το υπουργείο Εξωτερικών, όσο και η Πολιτική Προστασία υπό τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά και περιλαμβάνουν στο σύνολό τους οκτώ πτήσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους ομολόγους του, ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά, ενώ και το υπουργείο Υγείας βρίσκεται επίσης σε εγρήγορση.

Το βράδυ στο λιμάνι της Πάτρας Έλληνες από την Ιταλία

Συνολικά, ο αριθμός των Ελλήνων που επιστρέφουν στην Ελλάδα ξεπερνά τους χίλιους.

Να θυμίσουμε ότι την Παρασκευή επέστρεψαν 421 άτομα. Το βράδυ του Σαββάτου έφτασε πτήση με 140 επιβάτες από τη Μαδρίτη, ενώ νωρίτερα είχε προσγειωθεί και η πτήση από την Βαρσοβία στο «Ελ.Βενιζέλος». Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι εκ των οποίων επέστρεψαν βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Στις 21:00 αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Πάτρας, το πλοίο, το οποίο μεταφέρει Έλληνες από την Ιταλία. Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έχει ήδη καταπλεύσει από το μεσημέρι το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο που μετέφερε από την Ανκόνα Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενους.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: