8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αρχίζει η κατασκευή του νέου Δημαρχείου Καρδίτσας

Διαβάστε επίσης:

«Παίρνει μπρος» το έργο κατασκευής του νέου Δημαρχείου Καρδίτσας στο κτίριο του παλιού 1ου Λυκείου.
Το κτίριο θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ στο έργο προβλέπεται συνολικότερα η αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου με στόχο την αισθητική σύνδεση με το άλσος του Παυσιλύπου.
Τις τελευταίες ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας προχώρησαν στον καθαρισμό χώρου και στην απομάκρυνση υλικών που είχαν αποθηκευτεί εντός του κτιρίου, τα οποία μεταφέρθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις του παλιού στρατοπέδου Λουμάκη.
Πλέον όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει τις εργασίες ο ανάδοχος του έργου. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γεώργιος Μάττας, ανέφερε μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ότι η υλοποίηση του έργου κατασκευής του νέου Δημαρχείου θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα και εκτός απροόπτου τη Δευτέρα.
Δύο εργολαβίες
Το έργο αποτελείται από δύο εργολαβίες. Η μία αφορά τις εργασίες μετατροπής του υπάρχοντος κτιρίου του παλιού 1ου Λυκείου σε σύγχρονο ενεργειακά αναβαθμισμένο Δημαρχείο με χώρο στάθμευσης ενώ η δεύτερη την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου.
Η μελέτη του έργου προβλέπει την αλλαγή χρήσης του κτιρίου από Εκπαιδευτήριο σε Δημαρχείο και περιλαμβάνει οικοδομικές εργασίες, εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Παράλληλα χωροθέτηση 26 θέσεων στάθμευσης στην βόρεια πλευρά του οικοπέδου και δυνατότητα πρόσβασης των οχημάτων από την είσοδο στην οδό Δαμασκηνού.
Εκτός από τις κτιριακές υποδομές, στον περιβάλλοντα χώρο θα αφαιρεθούν όλα τα κιγκλιδώματα από την υφιστάμενη πέτρινη περιτοίχιση, καθώς και τμήματα αυτής, ώστε να υπάρχει μια αισθητική ενοποίηση του Δημαρχείου με την ευρύτερη περιοχή.
πηγή: neosagon.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: