8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…

Διαβάστε επίσης:

Γιορτή Έναρξης της Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024

- Advertisement -

Ξεκινάμε!!! Το γεγονός του καλοκαιριού για τα παιδιά της πόλης μας και όχι μόνο, είναι και πάλι εδώ. Για 12η ! συνεχόμενη χρονιά (λέμε 12η γιατί ήμασταν από τις λίγες βιβλιοθήκες Πανελλαδικά που δε σταματήσαμε τις καλοκαιρινές δραστηριότητες ούτε τα καλοκαίρια του κορωνοϊού!!!), με το κλείσιμο των σχολείων, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, διοργανώνουν την 11η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας!!!

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).

 Με σύνθημα «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…» και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτό το καλοκαίρι, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες μετατρέπονται σε κυψέλες εξερεύνησης και δημιουργικότητας.

 Φέτος, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε, ζούμε μέσα στο απέραντο σύμπαν και όλοι μαζί μετράμε τα αμέτρητα, εξηγούμε τα ανεξήγητα και αναζητούμε απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε.

Μέσα από τις προγραμματισμένες δράσεις μας, θα ταξιδέψουμε μαζί με μικρούς και μεγάλους, από τη γη ως τον ουρανό, με κάθε μέσο και κυρίως με τη φαντασία και το χαμόγελό μας και συντροφιά μας τα βιβλία!

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες «Αγγελική Βαρελλά», συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» και Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου» και την Τρίτη 18 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες «Παυσιλύπου» και συνοικιών «Λάκας Μαντζάρα» & «Αγίου Γεωργίου», θα γίνει η γιορτή Έναρξης της καλοκαιρινής εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024. Ποιος θα σώσει τη Γνώση φέτος το καλοκαίρι; Σε αυτή την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας,  με συμμάχους τα δέντρα, τα σύννεφα και τη Σελήνη, θα ταξιδέψουμε  από τη Γη ως τον ουρανό, θα περιπλανηθούμε μέσα στο σύμπαν και θα κάνουμε τον δικό μας  γύρο του κόσμου, ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη! Μοναδική αποστολή μας η διάσωση της Γνώσης!

Στην καλοκαιρινή εκστρατεία μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού και μέχρι 14 ετών. Παιδιά μικρότερης ηλικίας θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα (όχι μεγαλύτερο ανήλικο αδελφάκι) καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Παιδική Βιβλιοθήκη, διότι δεν κάνουμε φύλαξη παιδιών αλλά εκπαιδευτικό έργο!!!

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Εφημερίδα «Καθημερινή» και στο «ΙΚΕΑ» για τη χορηγία υλικών και επίπλων, για την πραγματοποίηση των δράσεων μας και την επαναλειτουργία της Παιδικής Βιβλιοθήκης συνοικίας «Αγίου Γεωργίου»!!!

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2441071346, στις σελίδες μας στο Facebook (Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου Καρδίτσας) ή στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο: paidikesbibliothikes@yahoo.gr.

Κι αυτό το καλοκαίρι στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας… θα μάθουμε, θα σκεφτούμε… θα ζήσουμε!!!

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: