8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Απομάκρυνση ανεμολογικού ιστού στο Νότιο Πήλιο – Ο Δήμος δεν επιτρέπει την εγκατάσταση αιολικού πάρκου

Διαβάστε επίσης:

Απομακρύνεται στο Νότιο Πήλιο, ο ανεμολογικός ιστός που έχει τοποθετηθεί στη θέση Αντραγασά , στα όρια της Κοινότητας Αφετών και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου επαναβεβαίωσε πως δεν επιθυμεί εγκατάσταση αιολικού πάρκου.
Ο Δήμος αποφάσισε να μην επιτραπεί η δημιουργία αιολικών πάρκων στην περιφέρεια του Δήμου Νοτίου και σύμφωνα με τον Δήμο, η εγκατάσταση του ανεμολογικού ιστού αποσκοπεί στην καταμέτρηση στοιχείων των ανέμων και ότι άλλο απαιτείται για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και κατ’ επέκταση τη δημιουργία ανεμολογικού πάρκου.
Για την παραγωγή αξιολόγησης ισχύος απαιτείται η δημιουργία ενός ολόκληρου πάρκου από ανεμογεννήτριες, σε μια από τις πιο καλαίσθητες περιοχές του Πηλίου, κατάφυτη και η εγκατάσταση πάρκου δημιουργεί τη χείριστη οπτικοακουστική επίδραση, σύμφωνα με τους κατοίκους.
Οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι βλέπουν κάθε χρόνο διέλευση πολλών ειδών αποδημητικών πτηνών και φοβούνται τραυματισμούς και θανατώσεις.
Η περιοχή βρίσκεται μεταξύ δύο όμορων και χαρακτηρισμένων παραδοσιακά οικισμών με προεδρικό διάταγμα, των Αφετών και του Νεοχωρίου, και οι κάτοικοι δεν θέλουν να εγκατασταθεί ένα τέτοιο πάρκο, διότι η επίπτωσή του στον τουρισμό θα είναι αρνητική.
πηγή:e-thessalia.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: