8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αξέχαστη χρονιά για τον Ολυμπιακό Βόλου

Διαβάστε επίσης:

Απόλυτα πετυχημένη χρονιά ήταν το 2019 για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ύστερα από τρία χρόνια περιπλάνησης στα… χωράφια της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν την 1η θέση στον 4ο όμιλο και ανέβηκαν στη Φούτμπολ Λιγκ, άσχετα αν αγωνίζονται και φέτος στην τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, μετά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών και τη δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2.
Ο Ολυμπιακός έχοντας στιβαρή διοίκηση, πολύ καλό τεχνικό επιτελείο, με επικεφαλής τον Περικλή Αμανατίδη και εξαιρετικό ρόστερ, κατάφερε να κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα και να κόψει πρώτος το νήμα, με απολογισμό 22 νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα, συγκεντρώνοντας 69 βαθμούς. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν 64 τέρματα και δέχθηκαν 12 γκολ.
Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έγινε και πάλι ΠΑΕ, με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο να εξακολουθεί να βρίσκεται στα ηνία της ομάδας και μαζί με τους συνεργάτες του δημιουργήσουν μια ομάδα που στόχο έχει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2.
Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης (ισοβαθμεί με την Καβάλα έχοντας και οι δύο ομάδες από 20 βαθμούς), ωστόσο, η απόσταση από τις δύο προνομιούχες θέσεις δεν είναι μεγάλη. Τα Τρίκαλα είναι στην κορυφή με 28 βαθμούς, ενώ ο δεύτερος Ιωνικός έχει 25 βαθμούς.
Η ανανεωμένη -σε μεγάλο βαθμό- ομάδα δεν ξεκίνησε καλά την αγωνιστική περίοδο 2019-20, καθώς στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές δεν είχε να επιδείξει νίκη στο πρωτάθλημα (μία ήττα, τρεις ισοπαλίες), με αποτέλεσμα ο Θωμάς Γράφας να αποτελέσει παρελθόν και στον πάγκο να κάθεται, πλέον, ο Σούλης Παπαδόπουλος. Με τον 52χρονο προπονητή στην τεχνική ηγεσία οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σημειώσει πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Ας δούμε όμως τα γεγονότα που σημάδεψαν τον Ολυμπιακό μέσα στο 2019:

- Advertisement -

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Τον περασμένο Ιανουάριο ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση των Βαγγέλη Μάντζιου, Παντελή Ριζογιάννη και Μανώλη Νικολακάκη. Αποχώρησαν οι Γρηγόρης Ευθυμιάδης και Χρήστος Νόνης, οι οποίοι πάντως πανηγύρισαν και αυτοί την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ με την Τρίγλια και τον Θεσπρωτό αντίστοιχα.
Το πρώτο παιχνίδι για το 2019 ο Ολυμπιακός το έδωσε στις 13/1 με αντίπαλο τον Οικονόμο Τσαριτσάνης στο Πανθεσσαλικό. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 4-1. Στις 20 Ιανουαρίου ο Ολυμπιακός γνώρισε τη μοναδική ήττα στο πρωτάθλημα από τα Μετέωρα στην Καλαμπάκα με 2-0 και «έπεσε» από την κορυφή του ομίλου, αφού τον προσπέρασε η Νίκη. Ακολούθησαν δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με Γ.Σ. Αλμυρού και Περικό, στα οποία ο Ολυμπιακός σημείωσε ισάριθμες νίκες με 1-0 και 1-2.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Ο Φεβρουάριος ήταν ο μήνας όπου ο Ολυμπιακός ξαναπήρε «κεφάλι» στη βαθμολογία και κατάφερε μέχρι τέλους να παραμείνει πρώτος. Σ’ αυτό συνετέλεσαν οι τέσσερις νίκες που πέτυχε, μεταξύ των οποίων και αυτή επί της συμπολίτισσας Νίκης στο ντέρμπι της χρονιάς. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 2-0 τον Θησέα εντός έδρας, ενώ πέρασαν νικηφόρα και από τη Στυλίδα με 0-2. Κόντρα στη Νίκη ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το ματς από το πρώτο ημίχρονο, με τους Ζγκούρι και Οικονομόπουλο να βρίσκουν δίχτυα και να υποχρεώνουν τους «κυανόλευκους» στη μοναδική τους ήττα στο πρωτάθλημα. Με πέναλτι του Μάντζιου ο Ολυμπιακός ξεπέρασε και το εμπόδιο του Απόλλωνα Μακρυχωρίου (0-1) στο στάδιο της Καρδίτσας.

ΜΑΡΤΙΟΣ
Άλλες τέσσερις νίκες σημείωσε ο Ολυμπιακός τον Μάρτιο. Αρχικά οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν δύσκολα με 1-0 τον Αστέρα Ιτέας στο Πανθεσσαλικό, με τον Λώττα να ευστοχεί στο 90’ από την «άσπρη βούλα», ενώ ακολούθησε η νίκη με 3-1 επί του Α.Ο. Σελλάνων. Ο Ολυμπιακός πήρε τρεις ξεκούραστους βαθμούς στα «χαρτιά» με την Αναγέννηση Καρδίτσας και εν συνεχεία συνέτριψε με 6-1 τον Φωκικό. Στις 9 Μαρίου ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο της ΕΠΣΘ, κερδίζοντας στον τελικό με 3-0 τον Αίαντα Σούρπης, με τέρματα των Ζγκούρι, Σκοπελίτη και Μπουτζίκου.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Τον Απρίλιο ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ. Νίκησε με 2-0 τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας στην Κατερίνη και στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος, στις 14 Απριλίου, υποδέχθηκε τον Γ.Σ. Αλμυρού στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Τελικό αποτέλεσμα 0-0. Ωστόσο, αυτός ο βαθμός ήταν αρκετός για τους «ερυθρολεύκους» να τους δώσει το εισιτήριο της ανόδου, παρότι ισοβάθμησαν με τη Νίκη. Κι αυτό, καθώς υπερτερούσαν στα μεταξύ τους παιχνίδια. Το λεωφορείο της ομάδας πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ να γνωρίζουν την αποθέωση από τους φιλάθλους.

ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ
Ακολούθησε μία μεταβατική περίοδος για τον Ολυμπιακό, με τους ανθρώπους της ομάδας να προχωρούν τις διαδικασίες για τη δημιουργία ΠΑΕ. Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος συνεχίζει να ηγείται του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η γενική συνέλευση αποφασίζει την δημιουργία ΠΑΕ, με μετοχικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ. Η πενταμελής επιτροπή που συστάθηκε προχώρησε τις διαδικασίες και η ομάδα γίνεται και πάλι επαγγελματική, ενώ αρχίζουν οι κινήσεις στελέχωσης της ομάδας.

ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού προσλαμβάνουν τον Θωμά Γράφα, ως προπονητή και έρχονται στην ομάδα συνολικά 23 ποδοσφαιριστές, αλλάζοντας άρδην το ρόστερ της. Συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν οι: Γιδόπουλος, Μακρυωνίτης, Μπαρούτας, Βοσνακίδης, Μπακουλάτι, Πριόνας, Γραικός, Φαζός, Λάσκαρης, Τσιάρας, Πόζογλου, Καρακώστας, Ντούνης, Στεφάνοβιτς, Ράντι, Κουτσιανικούλης, Ενγκομπά, Τσίτας, Τζέφερσον, Κλεμέντε, Πάσχος, Μαρούδας και Δεινόπαπας. Από την περσινή ομάδα παρέμειναν οι: Ζάχος, Μπουτζίκος, Παπαϊωάννου, Καναβός, Κόλα, Σκοπελίτης και Ρόκας.
Αποχώρησαν από τον Ολυμπιακό οι: Γιακουμής, Παλιούρας, Μαργαρίτης, Νικολακάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Καμπλιώνης, Λώττας, Ναζίμ, Οικονομόπουλος, Ριζογιάννης, Σερτζίνιο, Ζγκούρι, Μάντζιος, Σαχινίδης, Φλίγκος.
Στις 24 Ιουλίου αρχίζει η προετοιμασία της ομάδας και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός μεταβαίνει για μία εβδομάδα στο Ελατοχώρι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
Το καταστατικό της υπό σύσταση ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης στις 29/7 και προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με το διακριτικό τίτλο «Νέα ΠΑΕ Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937».

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σοβαρό γηπεδικό πρόβλημα, καθώς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το Πανθεσσαλικό στάδιο, ενώ καλείται να καταθέσει εγγυητική 30.000 ευρώ στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, αν θέλει να χρησιμοποιήσει το γήπεδο της Νεάπολης. Η ομάδα δίνει όλα τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας (με Καρίτσα, ΑΕΛ, Απόλλων Λάρισας, Μακεδονικό, Άρη, ΠΑΣ Γιάννινα) μακριά από το Βόλο.
Πρόεδρος της ΠΑΕ αναλαμβάνει ο Ευθύμιος Πολιτόπουλος. Το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ απαρτίζεται από τους: Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη (αντιπρόεδρο), Δημήτρη Πέγιο, Ευριπίδη Τσιμπανάκο και Νικόλαο Σπυριδάκη (μέλη).
Στις 24/9 οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν το πρώτο επίσημο παιχνίδι με την Αταλάντη εκτός έδρας για το Κύπελλο Ελλάδος και προκρίνονται στην επόμενη φάση με 3-2 στην παράταση. Το πρωτάθλημα αρχίζει στις 29 Σεπτεμβρίου με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ασπρόπυργο. Το ματς έληξε ισόπαλο 2-2. Σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν οι Φαζός και Τσίτας. Ο Σκοπελίτης πέτυχε αυτογκόλ, ενώ το άλλο τέρμα του Ασπρόπυργου σημείωσε ο Κάκκο.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Στη Φιλιππούπολη της Λάρισας έδωσε ο Ολυμπιακός το πρώτο επίσημο παιχνίδι έδρας της χρονιάς, χάνοντας με 2-0 από τη Βέροια (σκόρερ και των δύο τερμάτων ήταν ο Πασσάς).
Ο Ολυμπιακός περνά και το εμπόδιο του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο Κύπελλο Ελλάδος, επικρατώντας με 1-0 στο Αλκαζάρ με γκολ του Ρόκα. Ακολούθησαν τα παιχνίδια με Τρίκαλα εκτός (1-1 με γκολ των Πελάεθ και Γραικού στο 90’) και Θεσπρωτό στον Αλμυρό (1-1 με τέρματα των Πόζογλου και Γώγου). Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Θωμά Γράφα στον πάγκο του Ολυμπιακού, καθώς υπέβαλε την παραίτησή του.
Ο Ολυμπιακός υπέγραψε σύμβαση με τον Δήμο Βόλου για να χρησιμοποιεί ως έδρα για τους αγώνες πρωταθλήματος το γήπεδο της Νεάπολης. Νέος προπονητής αναλαμβάνει ο Σούλης Παπαδόπουλος και στο ντεμπούτο του στον πάγκο ο Ολυμπιακός πετυχαίνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα κόντρα στην Ιεράπετρα με 2-1 στη Νεάπολη, με γκολ των Ντούνη και Πόζογλου, ενώ για τους Κρητικούς σκόραρε ο Κατσικοκέρης. Για το Κύπελλο Ελλάδος ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι από τον Πανιώνιο στο Αλκαζάρ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Το Νοέμβριο ο Ολυμπιακός σημείωσε δύο νίκες με Καλαμάτα εκτός έδρας με 2-1, με τέρματα των Ντούνη και Τσίτα (ο Αλεξόπουλος σκόραρε για τη Μαύρη Θύελλα) και με Ιάλυσο 2-0, με γκολ των Ντούνη και Κουτσιανικούλη. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 2-0 από τη Νίκη (σκόρερ οι Τσιώλης και Κρουθ), ενώ ακολουθήσε το ματς με τον Ιωνικό στη Νεάπολη, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 (Πόζογλου και Κρητικός με πέναλτι οι σκόρερ).

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, ήταν ο απολογισμός για τον Ολυμπιακό τον Δεκέμβριο. Οι «ερυθρόλευκοι» απέσπασαν «λευκή» ισοπαλία από τον Διαγόρα στη Ρόδο, ενώ στη συνέχεια για τον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά ήττα με 6-0 από τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη. Οι «ερυθρόλευκοι» για το πρωτάθλημα νίκησαν 1-0, με γκολ του Πόζογλου, το Αιγάλεω εκτός έδρας. Ακολούθησε η νίκη με 3-1 επί της Τρίγλιας στη Νεάπολη (Πόζογλου, Μπουτζίκος, Τσίτας οι σκόρερ του Ολυμπιακού, ο Πότσι σκόραρε για την Τρίγλια), ενώ στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν με 2-0 από την Καβάλα εκτός έδρας, με γκολ των Μαρκόπουλου και Μελισσόπουλου.
Αποκτήθηκαν ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου οι Λόρι Κέρι, Γκενάντι Ξενοδόχοφ, Παύλος Μητρόπουλος και Χούλιαν Ναβαλόν (δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα). Από την άλλη παρελθόν αποτέλεσαν οι Τζέφερσον, Πριόνας και Μπαρούτας.

πηγή: e-thessalia.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: