8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντιπρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών ο Πατούλης

Διαβάστε επίσης:

Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών (ΕτΠ) και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας για την περίοδο 2020-2025, εξελέγη ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Οι 27 αντιπρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, ένας από κάθε χώρα, εξελέγησαν μετά την εκλογή του νέου πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολου Τζιτζικώστα και του νέου πρώτου αντιπροέδρου Αλβες Κορντέιρο (Alves Cordeiro). «Σήμερα είχα την τιμή να εκλεγώ αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών 2020-2025. Ευχαριστώ τους Έλληνες συναδέλφους μου της αντιπροσωπείας αλλά και τους Ευρωπαίους για την εκλογή!» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter o Γιώργος Πατούλης.

- Advertisement -

Κατά την παρέμβασή του στη σύνοδο της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ο κ. Πατούλης προέταξε την ανάγκη να δοθεί νέα πνοή και ώθηση στην ίδια την ευρωπαϊκή ιδέα και στις αξίες που αυτή πρεσβεύει. Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε ειδική αναφορά στο προσφυγικό ζήτημα, τονίζοντας πως η λογική των κλειστών συνόρων δεν είναι λογική ευρωπαϊκή. «Η έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών σε μια σειρά από περιπτώσεις, αμφισβητεί ευθέως τον κορμό της ευρωπαϊκής ιδέας.Η έλλειψη επικοινωνίας με το μέσο Ευρωπαίο πολίτη ενισχύει την κατάσταση αυτή, που θα γίνει μη αναστρέψιμη, αν δεν αναλάβουμε πρωτοβουλίες» επισήμανε περαιτέρω.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Πατούλης τόνισε πως πρέπει «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βρούμε ξανά την ταυτότητά μας».

Επίσης, στο προεδρείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών μετέχουν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και οι δήμαρχοι Καλλιθέας Δημήτρης Κάρβανος και Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Η Ελλάδα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών με 12 τακτικά μέλη, ενώ 12 μέλη είναι αναπληρωματικά. Ειδικότερα τακτικά μέλη είναι οι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Αττικής Γιώργος Πατούλης, Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, Ιόνιων Νήσων Ρόδη Κράτσα και δήμαρχοι Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, τον δήμαρχο Πυλαίας -Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Καλλιθέας Δημήτρης Κάρβανος και Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης,Χαλανδρίου Συμεών Ρούσσος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ), μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου, αποτελείται από 329 τακτικά μέλη, τα οποία εκπροσωπούν τις τοπικές και περιφερειακές αρχές από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ. Συνέρχονται σε σύνοδο ολομέλειας πέντε με έξι φορές ετησίως στις Βρυξέλλες προκειμένου να εξετάσουν τις πολιτικές προτεραιότητες και να υιοθετήσουν γνωμοδοτήσεις σχετικά με τη νομοθεσία της ΕΕ.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: