8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανησυχία και νέα μέτρα στις ΗΠΑ: Περιμένουν έξαρση στην Νέα Υόρκη

Διαβάστε επίσης:

Φωτό αρχείου

Η πόλης της Νέας Υόρκης μπορεί να έχει 100 ή περισσότερα κρούσματα κοροναϊού μέσα σε δύο ή τρείς εβδομάδες, από τα 13 που έχει τώρα, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχός της Μπιλ ντε Μπλάζιο.

“Ο ρυθμός αυτός θα επιταχυνθεί λόγω της εξάπλωσης στην κοινότητα”, δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. “Σε κάποιο σημείο, θα μπορούμε εύκολα να είμαστε εκατοντάδες κρούσματα”, τόνισε.

- Advertisement -

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Όρεγκον

H κυβερνήτης του Όρεγκον Κέιτ Μπράουν κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης 60 ημερών, καθώς τα κρούσματα του κοροναϊού στην πολιτεία διπλασιάστηκαν σε 14.

“Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι πολίτες του ‘Ορεγκον να είναι ασφαλείς”, δήλωσε η Μπράουν σε συνέντευξη Τύπου.

Σταματά τα ταξίδια και τις διεθνείς ασκήσεις ο στρατός

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να επιβάλλει περιορισμούς στα ταξίδι από και προς την Ιταλία και την Νότια Κορέα εξαιτίας της επιδημίας, ενώ θα απαγορεύσει και στα ξένα στρατεύματα να συμμετέχουν σε αμερικανικές ασκήσεις, σε επισκέψεις στις περισσότερο πληγείσες χώρες.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από την επιβεβαίωση χθες ότι δύο ακόμη Αμερικανοί, μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων βρέθηκαν θετικοί στον ιό: ο ένας υπηρετεί στην Ιταλία και ο άλλος στην Βιρτζίνια, μια σημαντική στρατιωτική βάση σε προάστιο της Ουάσινγκτον.

Ένας τρίτος αμερικανός στρατιώτης που υπηρετεί στη Νότια Κορέα έχει επίσης βρεθεί θετικός στον ιό.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: