8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αναφορά Λαμπρούλη στη Βουλή για τους απολυμένους δασεργάτες

Διαβάστε επίσης:

Στη Βουλή έρχεται μέσω αναφοράς που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λάρισας Γ. Λαμπρούλης το θέμα με τους απολυμένους δασεργάτες που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την Αντιπυρική Προστασία.

Ο Γ. Λαμπρούλης κατέθεσε το υπόμνημα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στο οποίο προτείνεται μεταξύ άλλων: «Επίλυση του άδικου και φλέγοντος ζητήματος, με παρέμβαση του διοικητή του ΟΑΕΔ, μέσα από τον μη συμψηφισμό του ειδικού εποχικού βοηθήματος με την τακτική επιδότηση ανεργίας.
Να διορθωθεί άμεσα η ειδικότητα που αναφέρεται στο έντυπο αναγγελίας έναρξης του Προγράμματος από «Συσκευαστές σταφίδας, σύκων και φρούτων» σε «Δασεργάτες». Ανανέωση των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων που έληξαν με αναδρομική ισχύ, του προγράμματος πυροπροστασίας, καθώς η ολοκληρωμένη δασική υπηρεσία πρέπει να υπάρχει 12 μήνες τον χρόνο.
Σε περίπτωση αναγγελίας νέου προγράμματος πυροπροστασίας, να συζητηθούν επειγόντως τα ζητήματα της ειδικής μοριοδότησης σε όσους εκπαιδεύτηκαν και εργάστηκαν και απέκτησαν πολύτιμη ειδική εμπειρία στην πυροπροστασία, με παράλληλη άρση οποιωνδήποτε άλλων περιορισμών».

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: