8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανακατέλαβαν τα κτήρια στη Ματρόζου και την Παναιτωλικού στο Κουκάκι

Διαβάστε επίσης:

Στην ανακατάληψη του κτιρίου στην οδό Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι προχώρησε ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι εν συνέχεια πραγματοποίησαν συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το κτίριο, αναρτώντας πανό.

Η ανακατάληψη έρχεται σχεδόν ένα μήνα μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στο κτίριο στο Κουκάκι όπου δεν είχαν λείψει οι εντάσεις.

- Advertisement -

Ανακατάληψη ένα μήνα μετά την αστυνομική επιχείρηση

Ειδικότερα ήταν 18/12/2019 όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ, της ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ βρέθηκαν στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη στο Κουκάκι προκειμένου να εκκενώσουν τα υπό κατάληψη κτίρια.

Μάλιστα τότε είχε ξεσπάσει ένταση μεταξύ των καταληψιών και των αστυνομικών.

Οργή και αντιδράσεις είχε προκαλεί κυρίως η σύλληψη του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των γιων του στο σπίτι τους.

Όπως είχε δηλώσει τότε ο ίδιος, ομάδα αστυνομικών είχαν ζητήσει άδεια για να ανέβουν στην ταράτσα του σπιτιού του ώστε να ενισχύσουν την επιχείρηση εκκένωσης.

Όταν εκείνος αρνήθηκε και απάντησε ότι αυτό θα γινόταν μόνο εάν είχαν εισαγγελική εντολή, οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του, έβγαλαν όπλα μπροστά στα δύο παιδιά του και τον συνέλαβαν.

Εν συνεχεία Δημήτρης Ινδαρές είχε καταθέσει μήνυση κατά των αστυνομικών, καταγγέλλοντας κακοποίηση, ενώ η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: