8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Εργοδότης που επιλέγεται ξανά και ξανά!

Διαβάστε επίσης:

Αποτελεί κοινό τόπο ότι οι εργαζόμενοι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας μίας επιχείρησης, η έμπνευση για δημιουργικότητα και το έναυσμα για περαιτέρω ανάπτυξη. Ένα αξιόλογο εργασιακό περιβάλλον ωστόσο δεν είναι απλώς ένα τυχαίο γεγονός, αλλά μία συνεχής προσπάθεια που πρέπει να υλοποιείται με μεθοδικότητα, συνέπεια και προσήλωση.

Σύμφωνα με ποιοτικά στοιχεία από σειρά ερευνών που έχουν διενεργηθεί τα τελευταία χρόνια, και εστιάζουν στα κίνητρα που οδηγούν τους εργαζομένους στην επιλογή ενός εργασιακού περιβάλλοντος, οι ιδανικές εργασιακές συνθήκες είναι εκείνες που προϋποθέτουν έναν ικανοποιητικό μισθό, δίνουν τη δυνατότητα επαγγελματικής και προσωπικής ανέλιξης και δεν απορροφούν χρόνο από την ιδιωτική ζωή. Παράλληλα, η διατήρηση των ηθικών αξιών, η δυνατότητα εκπαίδευσης και η συνεχής ανάπτυξη δεξιοτήτων είναι μερικά σημαντικά κριτήρια που αποζητά εν τέλει η νέα γενιά εργαζομένων από μια εταιρεία/εργοδότη.

- Advertisement -

Εξάλλου, οι Έλληνες που έφυγαν τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα, το έκαναν αναζητώντας ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση και καλύτερη ποιότητα ζωής. Κατά συνέπεια για να επιστρέψουν θα πρέπει να πειστούν ότι η Ελλάδα είναι πλέον ένας αξιόπιστος επαγγελματικός προορισμός. Ευθύνη συνεπώς των παραγωγικών εταίρων της οικονομίας είναι να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις αλλά και τις θέσεις εργασίας που θα μπορέσουν αφενός να προσελκύσουν τους Έλληνες της νέας διασποράς και αφετέρου θα τους επιτρέψουν να σταδιοδρομήσουν και να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία για τη χώρα και την κοινωνία.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα εργοδότη, είναι και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Η μεγαλύτερη ζυθοποιία της χώρας, διαθέτει όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, που της επιτρέπουν να θεωρείται ένας ελκυστικός επαγγελματικός προορισμός. Καθόλου τυχαία άλλωστε, έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το εργασιακό της περιβάλλον.

Βασικό μέλημα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας είναι  η δημιουργία ενός περιβάλλοντος συνεχούς επαγγελματικής και προσωπικής εξέλιξης για τους εργαζόμενους της, που θα υπερβαίνει τα όσα ορίζει η στενά εννοούμενη σχέση εργοδότη- εργαζομένου. Και αυτό γιατί επιθυμεί να την επιλέγουν όχι μόνο ως περιβάλλον εργασίας αλλά και ως προοπτική ζωής και σταδιοδρομίας.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Αλέξανδρος Δανιηλίδης

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης ήταν 25 ετών όταν ξεκίνησε να εργάζεται στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία. 24 χρόνια μετά, θα αναλάμβανε τα ηνία της. Και δεν είναι το μόνο παράδειγμα.

Για πάνω από 50 χρόνια, η πολιτική της εταιρείας εστιάζει στις ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες εξέλιξης σε όσους το επιθυμούν, το προσπαθούν και το αξίζουν, ώστε να απολαμβάνουν επιτυχίες και να κατακτούν υψηλές θέσεις, ανεξάρτητα από το φύλο ή οποιαδήποτε άλλη διάκριση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ήταν από τις πρώτες εταιρείες που προώθησε γυναίκες εργαζόμενες σε θέσεις και τομείς που μέχρι τότε ήταν κατά βάση αντροκρατούμενοι. Επιδίωξή της είναι ένα εργασιακό περιβάλλον που θα βοηθάει τους εργαζόμενους να αποδίδουν τα μέγιστα και να την επιλέγουν ξανά και ξανά. Ένα περιβάλλον αξιοκρατικό, ποιοτικό και ασφαλές.

Οι άνθρωποι είναι άλλωστε η πρώτη προτεραιότητα για όλες τις δραστηριότητες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. H φιλοσοφία της συνοψίζεται στο τρίπτυχο: «Επενδύουμε στην αξία των ανθρώπων μας- Εμπνέουμε αξία στους ανθρώπους μας- Μοιραζόμαστε τις αξίες με τους ανθρώπους μας».

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, θα συνεχίσει να επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη των μελών της οικογένειάς της και να μεταλαμπαδεύει τις αξίες που την κατέστησαν εταιρεία πρότυπο.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: