8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αδέσποτα: Οι καθυστερήσεις έφεραν αποχωρήσεις στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Διαβάστε επίσης:

skylia-tomanifesto.gr

Σε κοινή ανακοίνωση για το θέμα των αδέσποτων προχώρησαν οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και Χαλκηδόνας, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, με αφορμή, όπως επισημαίνουν, την επικείμενη αυριανή (Τετάρτη 28/1) συζήτηση “στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δέλτα του αιτήματος που κατατέθηκε από την πλευρά του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη για αποχώρηση του συγκεκριμένου δήμου από τον Διαδημοτικό Σύνδεσμο ΟΤΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης για τη Μέριμνα των Αδέσποτων Ζώων, “Η Αλκυονίδα”.

Οι κ.κ. Τσακίρης και Αναγνωστόπουλος καλούν τον κ. Ιωαννίδη να αναθεωρήσει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης για τη Μέριμνα των Αδέσποτων Ζώων ‘Η Αλκυονίδα’ συστάθηκε με πρωτοβουλία των δήμων Δέλτα, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου, ώστε να αντιμετωπιστεί κατά έναν τρόπο κοινό και συστηματικό το θέμα που αφορά τη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων. Καθώς πλέον έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την επιλογή του κατάλληλου χώρου όπου μπορεί να δημιουργηθεί το καταφύγιο αδεσπότων και δεδομένου ότι υπάρχει μπροστά μας μια μοναδική ευκαιρία για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος μέσα από το πρόγραμμα ‘Φιλόδημος’ του υπουργείου Εσωτερικών, απευθύνουμε κάλεσμα στον δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη να αναθεωρήσει τη στάση του για το ζήτημα της ‘Αλκυονίδας’ και να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για τη φροντίδα και την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς”.

- Advertisement -

Ερωτηθείς για το θέμα από το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε: “με ανακοινώσεις δεν λύνονται τα ζητήματα. Δεν μου έγινε καμία επικοινωνία και δεν μου διατυπώθηκε καμία πρόταση”.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: