8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αγραφα: Απέραντο αιολικό πάρκο για μας και κέρδη για λίγους…

Διαβάστε επίσης:

Δύο ενδιαφέροντα στοιχεία για τις ΑΠΕ και τις ανεμογεννήτριες παρουσίασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βασίλης Κρανιάς.
Το πρώτο αφορά τις τέσσερις δημοτικές ενότητες Καλλιφωνίου, Μενελαΐδας, Ρεντίνας και Ιτάμου, στις οποίες όλες οι κορυφογραμμές έχουν χαρακτηρισμό από 6 μέχρι 8 στην 8βάθμια κλίμακα αιολικού δυναμικού. Οι περισσότερες είναι στο 8 και μάλιστα σε υψόμετρα άνω των 1.000μ και μέχρι 2.000 μ., γεγονός που όπως είπε εξηγεί το διαγκωνισμό και την επιμονή εταιριών για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο της περιοχής μας καθώς και την πυκνότητα των εγκαταστάσεων.
Μάλιστα με βάση το χωροταξικό της Περιφέρειας Θεσσαλίας η Φέρουσα Ικανότητα αυτών των περιοχών εκτιμάται σε 1.619 τυπικές ανεμογεννήτριες. Μιλάμε δηλαδή για ένα απέραντο αιολικό πάρκο…
Το δεύτερο αφορά τις επιχορηγήσεις που δίνονται για την εγκατάσταση ΑΠΕ (όλες αυτές οι «επενδύσεις» επιχορηγούνται), οι οποίες όπως σημείωσε ο κ. Κρανιάς, δίνονται σε τρεις ελληνικούς ομίλους, έναν γαλλικό και έναν ιταλικό, ενώ το σύνολο των υλικών στην Ελλάδα προμηθεύουν 50-50 περίπου τέσσερις εταιρείες από δυο μόνο χώρες: μία από τη Δανία και τρεις από τη Γερμανία!
πηγή:neosagon.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: