8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άδωνις: «Ο πρωθυπουργός έθεσε με ένταση και στιβαρότητα τα ελληνικά θέματα» (vid)

Διαβάστε επίσης:

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, σχολίασε τη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ στον Λευκό Οίκο, λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός έθεσε με ένταση και στιβαρότητα τα ελληνικά θέματα».

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:

- Advertisement -

– «Είναι εξαιρετικά μικρόψυχη η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και δείχνει ότι δεν έχουν χωνέψει ακόμη ότι έχασαν τις εκλογές στις 7 Ιουλίου. Καλό είναι να συνειδητοποιήσουν ότι τα επόμενα 4 χρόνια θα είναι στην αντιπολίτευση. Θα γίνουν έτσι πιο εποικοδομητικοί και πιο χρήσιμοι στην Ελλάδα και την εθνική προσπάθεια».

– «Επί της ουσίας, η συνάντηση πήγε πάρα πολύ καλά. Ήταν αναπόφευκτο οι δημοσιογράφοι στις ΗΠΑ να απευθύνουν τα ερωτήματα που έκαναν στον Ντόναλντ Τραμπ καθώς ήταν η πρώτη εμφάνιση του Αμερικανού προέδρου μετά το χτύπημα εναντίον του Ιράν. Τι ακριβώς περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ο πρωθυπουργός; Να σηκωθεί να φύγει ή να παρέμβει και να μιλήσει για το Ιράν, περιπλέκοντας περισσότερο τα πράγματα για την Ελλάδα;».

– «Ο πρωθυπουργός έθεσε με ένταση και στιβαρότητα τα ελληνικά θέματα. Ουδέποτε στο παρελθόν και σε καμία επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον δεν έχει υπάρξει δημόσια θέση Αμερικανού προέδρου κατά της Τουρκίας και της προκλητικότητάς της. Ο λόγος είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν συμφέροντα και στην Ελλάδα και στην Τουρκία».

– «Η συζήτηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα και βγήκαν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τα ελληνικά συμφέροντα, τα οποία θα φανούν τις επόμενες εβδομάδες. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι υπερήφανοι, διότι ο πρωθυπουργός εξέφρασε με αποφασιστικότητα τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για το ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να μείνει απαθής εάν αμφισβητηθεί η εθνική της κυριαρχία».

– «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Έδωσε εντολή στον ομόλογό μου, κ. Γουίλμπουρ Ρος και κατά τη συνάντησή μας συμφωνήθηκε να υπάρξει μηχανισμός παρακολούθησης της πορείας κάθε αμερικανικής επένδυσης στη χώρα μας, ιδιαίτερα στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και των στρατηγικών επενδύσεων».

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: