8.2 C
Karditsa
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Χρυσοχοΐδης: Γόνοι επωνύμων στις καταλήψεις, με υψηλή προστασία

Διαβάστε επίσης:

Για επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων στο Κουκάκι μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ , μιλώντας για τις επιχειρήσεις στο Κουκάκι, τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση πως υπάρχει το «δικαίωμα του τσιμεντόλιθου», τονίζοντας ότι
«οι καταληψίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς».

- Advertisement -

«Υπάρχει σιωπή για να μην στεναχωρηθούν κάποιοι γνωστοί που βρίσκονται πολύ κοντά τους» είπε και τόνισε: «Αυτό που ξέρω είναι ότι μέσα στις καταλήψεις είναι παιδιά πλουσίων οικογενειών και κάτω από την ασπίδα είναι ο ανώνυμος αστυνομικός των 800 ευρώ. Πλέον θα υπάρχει κάμερα σε όλες τις επιχειρήσεις. Θα έχουν κάμερες οι ίδιοι οι αστυνομικοί για να καταγράφεται η δράση όλων. Και του αστυνομικού και των διαδηλωτών» είπε με έμφαση, επισημαίνοντας πως οι αστυνομικοί θα φέρουν όλοι διακριτικά, «ώστε να ξέρει ο πολίτης με ποιον μιλά».
Παρατήρησε, δε, ότι «ο εισαγγελέας έπρεπε να αξιοποιήσει και το τηλεοπτικό υλικό». Υπενθυμίζεται ότι ο Εισαγγελίας Αθηνών άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος και όχι κακουργήματος για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Κουκάκι.

Χρυσοχοΐδης: Χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου μέλη σπείρας είχαν συλληφθεί… 200 φορές.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στην αίσθηση της ατιμωρησίας που καλλιεργήθηκε τα τελευταία χρόνια έκανε και μια συγκλονιστική αποκάλυψη: «Μέλη σπείρας που συνελήφθησαν πριν από 20 ημέρες διαπιστώθηκε ότι είχαν συλληφθεί 200 φορές και είχαν αφεθεί ελεύθεροι και τις 200 φορές!» είπε καταφερόμενος εναντίον του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ αποδιοργανώθηκαν, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ αδρανοποιήθηκαν. «Από την Πατησίων και κάτω, μέχρι τον Κολωνό και το Μεταξουργείο είχε να εμφανιστεί όργανο του κράτους πολλά χρόνια» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επαναλαμβάνοντας ότι θα αντιμετωπιστεί το θέμα των καταλήψεων.

Απαντώντας στις αιτιάσεις για άσκηση υπέρμετρης αστυνομικής βίας από πρόσφατες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι πλέον ο Συνήγορος του Πολίτη μαζί με το οπτικό υλικό θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ανακρίσεις για να σημειώσει: «Όποιος αστυνομικός δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό του θα βρεθεί εκτός ΕΛ.ΑΣ. Δεν υπάρχει περίπτωση σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα να υπάρξει αστυνομική βία».

Χρυσοχοΐδης: «Είμαστε στα μισά του δρόμου για τα Εξάρχεια»

Ερωτηθείς για τα Εξάρχεια ο υπ. ΠΡΟ.ΠΟ είπε ότι «είμαστε στα μισά του δρόμου» σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να υπάρχουν κλειστές γειτονιές που να κυριαρχεί το έγκλημα και τα ναρκωτικά. Στα Εξάρχεια υπάρχουν ακόμα πολλά ναρκωτικά. Στο επόμενο δίμηνο όμως δεν θα υπάρχουν. Τα Εξάρχεια θα παραδοθούν στους κατοίκους τους». Οσο για την ΑΣΟΕΕ τόνισε ότι «καθημερινά εμπεδώνεται η ειρήνη» καθώς πλέον δεν υπάρχουν στειλιάρια και ο φόβος σε φοιτητές και καθηγητές.

Χρυσοχοΐδης: Δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την βαριά τρομοκρατία

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι η χώρα έχει ξεμπερδέψει με την λεγόμενη «βαριά τρομοκρατία» απάντησε ανοικτά: «Όχι, καθόλου». Μάλιστα εξέφρασε την ανησυχία του γιατί πλέον έχει προστεθεί ο κίνδυνος και τις ισλαμικής τρομοκρατίας καθώς η Ελλάδα είναι ανοικτό κράτος.

Χρυσοχοΐδης: Ο Μητσοτάκης είναι κεντρώος, φιλελεύθερος πολιτικός

Για την δική του απόφαση να γίνει υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε: «Αισθάνομαι την ανάγκη ότι χρωστάω. Θέλω να δώσω πολλά πράγματα στη χώρα και στους πολίτες και θα το κάνω με ακόμη περισσότερη διάθεση».

Για να προσθέσει: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας κεντρώος φιλελεύθερος πολιτικός ο οποίος εκφράζει τον χώρο του κέντρου. Χιλιάδες συμπολίτες μου από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ ψήφισαν ΝΔ και συντάσσονται με τις πολιτικές Μητσοτάκη. Έχουμε τις ίδιες απόψεις στο θέμα της ασφάλειας και ο ίδιος έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια για το θέμα αυτό. Για πρώτη φορά υπάρχει μια έκπληξη από την πλευρά της κοινής γνώμης, ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του ήταν πολύ έτοιμοι και είχαν οργανώσει ένα πακέτο πολιτικών πραγμάτων, νομοσχεδίων, το οποίο πραγματικά εξέπληξε ως προς την ωριμότητα και την εντιμότητά του. Αυτό δείχνει ότι υπήρξε προεργασία και δημιούργησε μια πάρα πολύ θετική εντύπωση στους πολίτες ».

Ερωτηθείς για το Κίνημα Αλλαγής, σημείωσε ότι είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχει ενδιάμεσος χώρος υπό την προϋπόθεση να βλέπει ο κόσμος ότι οι θέσεις του ΚΙΝΑΛ στηρίζουν εθνικούς στόχους. Ερωτηθείς εάν το κάνει αυτό το Κίνημα Αλλαγής, απάντησε: «Σε ένα βαθμό φαίνεται ότι το κάνει σε ένα άλλο βαθμό προφανώς όχι».

Καλός Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ερωτηθείς για την συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι δεν θέλει να μπει σε αυτή καθώς δεν έχει να προσθέσει κάτι περισσότερο. Για τον Προκόπη Παυλόπουλο απάντησε πάντως πως είναι ένας καλός Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: