8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Χανιά: Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο δημαρχείο

Διαβάστε επίσης:

Κοινή πρωτοβουλία Πλακιωτάκη- Μακρή για εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Τα Υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας & Θρησκευμάτων εκκίνησαν, για μία...

Ψηφιακή Διακυβέρνηση: 1,3 δισ. ευρώ σε βάθος 5ετίας το όφελος από το gov.gr

Σε κάθε επίσκεψη που κάνουν οι πολίτες στην ψηφιακή πύλη gov.gr, προκύπτει όφελος...

Οι προκλήσεις της ελληνικής ποτοποιίας και αποσταγματοποιίας

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική ποτοποιία και αποσταγματοποιία, βρέθηκαν στο επίκεντρο διαδικτυακής...

«Χαίρομαι που η δημοτική αρχή Χανίων έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο για τα επόμενα χρόνια, για το πώς η πόλη θα αλλάξει και θα γίνει πιο φιλική προς τους πολίτες. Στεκόμαστε αρωγοί ως κράτος στα σχέδια της δημοτικής αρχής», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε απόψε το δημαρχείο Χανίων στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταφορών & Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, τον υφυπουργό Παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη, τους Βουλευτές Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσο Βολουδάκη, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη τους αντιδημάρχους και τα στελέχη του δήμου και πραγματοποίησε σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας εκτέθηκαν στον πρωθυπουργό το όραμα και οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα αναπτυξιακά ζητήματα του δήμου Χανίων, με έμφαση όπως του παρουσιάσθηκαν στις διεκδικήσεις, τις υποδομές, την ορθή διαχείριση και αξιοποίηση του δημόσιου χώρου, το κυκλοφοριακό και τον πολιτισμό. Ο κ. Σημανδηράκης παρέδωσε στον Πρωθυπουργό, σχετικό υπόμνημα, όπου παρουσιάζεται αναλυτικά ο άξονας προτεραιοτήτων και ο προγραμματισμός της δημοτικής αρχής.

Με την διπλή του ιδιότητα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, ως πρωθυπουργού αλλά και ως Χανιώτη, υπογράμμισε πως πιστεύει: «…ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να κάνουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις και για την καλύτερη αξιοποίηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου αλλά και για τη μεταβίβαση των Ιταλικών Στρατώνων στο Δήμο, έτσι ώστε στον χώρο αυτό να χτιστεί ένα σύγχρονο δημαρχείο, το οποίο θα “πατάει” πάνω σε ένα κτίριο με πολύ μεγάλη ιστορία, να ενοποιηθεί ο χώρος αυτός με τον Κήπο και να δημιουργηθεί ακόμα ένας πνεύμονας πρασίνου στο κέντρο της πόλης».

- Advertisement -

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον δήμαρχο για πολλά άλλα φιλόδοξα σχέδια, όπως: «Για την περιοχή των Νεωρίων αλλά και για την όλη ανάπτυξη του παράκτιου μετώπου αλλά και να συζητήσουμε για το πώς μια πόλη προσαρμόζεται στις επιταγές των εποχών για μικρότερη κίνηση στο κέντρο της πόλης. Γνωρίζετε πολύ καλά πόσο έντονο είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα, πώς θα περιοριστεί, λοιπόν, η κίνηση των αυτοκινήτων στο κέντρο των Χανίων είναι ένα θέμα που και εμένα με απασχολεί, πώς η πόλη θα γίνει πιο έξυπνη, πιο ανθεκτική, με χαμηλότερο αποτύπωμα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και πώς βέβαια θα αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, με πιο σημαντική, τουλάχιστον όσον αφορά στον δήμο Χανίων, τη διάβρωση των ακτών μας, που αποτελεί ήδη μια πραγματικότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τη συνεργασία «με Χανιώτες καθηγητές παγκόσμιου βεληνεκούς».

Στις δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε επίσης ότι: «Απαιτείται γρήγορη ανάληψη δράσης με ώριμες μελέτες, με καινούρια χρηματοδοτικά εργαλεία, έτσι ώστε να μπορέσετε αυτή την προίκα, η οποία είναι προίκα όχι του κράτους αλλά των ιδίων των κατοίκων της πόλης, να την αξιοποιήσετε όσο τον δυνατόν πιο σύντομα προς όφελος των πολιτών σας. Είμαι σίγουρος ότι διαθέτετε και τον δυναμισμό αλλά και την ομάδα για να μπορέσετε να κάνετε πράξη τα φιλόδοξα σχέδια σας».

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων «είδαμε ότι οι διεκδικήσεις μας, τα ζητήματα τα οποία θέσαμε, ακούστηκαν και πολλά εξ αυτών υιοθετήθηκαν, ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα με τη βοήθεια της κυβέρνησης να μπορέσουμε πράγματι να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα βασιστεί σε διεκδικήσεις χρόνων, σε αιτήματα πολλών δεκαετιών». Όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων «Είχαμε την ευκαιρία, να παραθέσουμε τα ζητήματα του δήμου Χανίων, τις διεκδικήσεις μας και να παρουσιάσουμε το πλάνο, που έχουμε θέσει ως δημοτική αρχή για τα επόμενα χρόνια. Οι διεκδικήσεις αυτές θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και θα συμβάλλουν σημαντικά στο να αλλάξει “πρόσωπο” ο δήμος Χανίων, να γίνει ένας δήμος ακόμα πιο σύγχρονος, πιο φιλικός στους επισκέπτες αλλά και στους πολίτες, με ποιότητα. Θα μπορέσουμε έτσι να θωρακίσουμε τα μνημεία και τις ακτές μας, να δούμε συνολικά πώς μπορούμε να διαχειριστούμε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, στον οποίο βρισκόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Εξέφρασε δε τη σιγουριά του ότι: Μετά και από τις προτροπές, τις συμβουλές αλλά και τη θετική απόκριση του πρωθυπουργού και του επιτελείου του θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στο κομμάτι της παραχώρησης. «Αναφέρω ενδεικτικά τους πρώην Ιταλικούς Στρατώνες, το κτήριο του ΙΚΑ, καθώς και την όσο τον δυνατόν καλύτερη διαχείριση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου, των πρώην φυλακών του Φρουρίου Ιτζεδίν. Θεωρώ ότι μπήκε το πλάνο, ο οδικός χάρτης να περιέλθουν όλα αυτά στον δήμο μας, για να μπορέσουμε να κάνουμε την καλύτερη διαχείριση για τους πολίτες. Σας ευχαριστώ θερμά για την εξαιρετική τιμή να σας έχουμε εδώ και να μπορούμε να σας εκφράζουμε τα θέματα και τις διεκδικήσεις μας».

Ο πρωθυπουργός δέχτηκε από τον δήμαρχο Χανίων, συμβολικό δώρο, που απεικονίζει καράβι, το οποίο φιλοτεχνήθηκε από τη βραβευμένη ομάδα “HEPTAGONON” της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Κοινή πρωτοβουλία Πλακιωτάκη- Μακρή για εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Τα Υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας & Θρησκευμάτων εκκίνησαν, για μία ακόμη φορά, την πρωτοβουλία, για...

Τριαντόπουλος: Δημοσιεύτηκε η κοινή υπουργική απόφαση για την ενεργοποίηση της δράσης North Evia-Samos Pass

Δημοσιεύτηκεστην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022, η κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων,...

Επιχορήγηση μεταφορικού κόστους και για πρώτη φορά κόστους δημοσιογραφικού χάρτου

Με τροπολογία που κατατέθηκε και υποστηρίχθηκε από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, στη Βουλή

Οι προκλήσεις της ελληνικής ποτοποιίας και αποσταγματοποιίας

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική ποτοποιία και αποσταγματοποιία, βρέθηκαν στο επίκεντρο διαδικτυακής ημερίδας που διοργάνωσε πρόσφατα ο...

Ψηφιακή Διακυβέρνηση: 1,3 δισ. ευρώ σε βάθος 5ετίας το όφελος από το gov.gr

Σε κάθε επίσκεψη που κάνουν οι πολίτες στην ψηφιακή πύλη gov.gr, προκύπτει όφελος για τους ίδιους και για...

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων – Ανακοίνωση βαθμολογιών

Τέλος δίνεται στην αγωνία των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των μαθητών ΓΕΛ και...

Στην ίδια κατηγορία: