8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Φεύγας: Έχουμε διαφορετική φιλοσοφία από τον ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό

Διαβάστε επίσης:

Την διαφορετική πολιτική φιλοσοφία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, σε αντίθεση με αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας, σε συνέντευξή του στον Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Στη συνέντευξή του ο κ. Φεύγας επεσήμανε ότι:

1. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε αντίθεση με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα να φυλάξει με αποτελεσματικότερο τρόπο τα σύνορα μας και γι’ αυτό τον λόγο σχεδιάζει την πρόσληψη 800 συνοριακών φυλάκων αλλά και την ενίσχυση των αρμόδιων φορέων με σύγχρονα τεχνικά μέσα, ώστε να μειωθεί η παράνομη είσοδος μεταναστών στη χώρα.

- Advertisement -

2. Με το νέο θεσμικό πλαίσιο προχωρά η επιτάχυνση της απονομής ασύλου σε αντίθεση με της αργές και γραφειοκρατικές διαδικασίες που ίσχυαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

3. Προχωρά σε κλειστές δομές ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχός, πιο αποτελεσματική αστυνόμευση σε σχέση με τα ανοιχτά κέντρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και προσφύγων.

4. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι επιστροφές, όσων δεν δικαιούνται άσυλο και θα ενταθούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και σε μεγαλύτερο αριθμό το επόμενο χρονικό διάστημα.

5. Ξεκίνησε η αποσυμφόρηση των νησιών με την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε αντίθεση με την αδιαφορία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και των φορέων των νησιωτικών περιοχών της χώρας μας. Γι΄ αυτό τον λόγο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει θεσπίσει ανταποδοτικά μέτρα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών στην ηπειρωτική Ελλάδα που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες.

6. Τέλος, με την τελευταία νομοθετική της πρωτοβουλία η κυβέρνηση δείχνει την αποφασιστικότητα της να βάλει τάξη στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του μεταναστευτικού, σε αντίθεση με την ανεξέλεγκτη δράση τους και την ανοχή που επικρατούσε επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Φεύγας καταλήγοντας τόνισε ότι στην υπόθεση του μεταναστευτικού ο ακραίος πολιτικός λόγος και οι ακραίες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στον δημόσιο διάλογο, καθώς όχι μόνο δεν προσφέρουν λύσεις στο πρόβλημα, αλλά αντίθετα το επιδεινώνουν.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Συναντήσεις με Τσιάρα, Γεωργαντά και στελέχη του ΥΠΟΙΚ

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν (28/6/2022 και 29/6/2022) στην Αθήνα συναντήσεις αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με την ηγεσία και στελέχη των...

Στ. Πέτσας σε Ζ. Μακρή: «9,4 εκ. € για έργα του Δήμου Βόλου, Ρήγα Φεραίου και Σκοπέλου από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης»

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών...

Ελασσόνα: Σε νέα εποχή η υπηρεσία καθαριότητας

Σε ανανέωση του στόλου της καθαριότητας προχωράει συστηματικά ο Δήμος Ελασσόνας, ο οποίος εμπλουτίζει την υπηρεσία καθαριότητας με...

Ρητινοκαλλιεργητές: Οι προσωρινοί πίνακες για τον πρώτο κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης

Αναρτήθηκαν τηνΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, τα προσωρινά αποτελέσματα για τον πρώτο κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινοκαλλιεργητών σε...

Νέα πεζοδρόμια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου

Ξεκινά το έργο της κατασκευής πεζοδρομίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε...

21 έργα στο δρόμο Μουζάκι -Τύμπανος- Αργιθέα- όρια ν. Καρδίτσας

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δρόμο Μουζάκι- Τύμπανος -Αργιθέα- όρια νομού...

Στην ίδια κατηγορία: