8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Φεστιβάλ Βαλκανικών Τυριών: Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα

Διαβάστε επίσης:

Το Φεστιβάλ Βαλκανικών Τυριών θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, πρωτεύουσα της Σερβίας, το Σαββατοκύριακο της 25ης και 26ης Απριλίου 2020.
Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Βαλκανικών Τυριών (www.balkancheesefestival.com), παραδοσιακής και καθιερωμένης έκθεσης των ντόπιων τυριών από αυτό το τμήμα της Ευρώπης, προσκαλούν την Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα στην 11η Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, πρωτεύουσα της Σερβίας, το Σαββατοκύριακο της 25ης και 26ης Απριλίου 2020.

Οι παραγωγοί τυριού από την Ελλάδα, οι ενώσεις τους και οι διανομείς τους καλούνται να εκθέσουν τα τυριά τους σε αυτό το φεστιβάλ και επισκέπτες να τα δοκιμάσουν. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης, μέσω των επαφών Business to Business, θα είναι δυνατό να διερευνηθούν οι δυνατότητες εξαγωγής τυριών από τη χώρα σας στην αγορά της Σερβίας (την μεγαλύτερη σε κατανάλωση περιοχή) καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας συνεχούς συνεργασία με άλλες αγορές.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο χώρο των συνεργατών του φεστιβάλ, Dom omladine Beograda, που βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας. (http://domomladine.org/#lat).

Οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν επιχειρηματίες, πιθανούς εγχώριους συνεργάτες (εστιατόρια και ξενοδοχεία) και διευθυντές σε μερικά από τα σημαντικότερα κέντρα λιανικής πώλησης, γεγονός που αποτελεί εμπορικά ευκαιρία για μεγαλύτερη διάθεση των τυριών σας στη Σερβία.

Με βάση το ενδιαφέρον του κοινού που εκδηλώθηκε σε προηγούμενα φεστιβάλ, ο αριθμός επισκεπτών, οι λάτρεις της τυροκομίας, οι γνώστες και οι επιχειρηματίες (αρχιμάγειρες, ιδιοκτήτες εστιατορίων και υπεύθυνοι) υπολογίζεται ότι είναι περίπου 3000.

Η τιμώμενη χώρα και οι εκθέτες από την Ελλάδα απαλλάσσονται από τις χρεώσεις ενοικίου, επομένως δεν θα χρεωθείτε με το ενοίκιο του χώρου, την ηλεκτρική ενέργεια και το κόστος που σχετίζεται με αυτόν τον χώρο.

Οι ίδιοι οι εκθέτες μπορούν να οργανώσουν την παρουσίαση του τυριού τους με τον τρόπο και τη μορφή που θεωρούν καταλληλότερες. Ευπρόσδεκτες είναι επίσης παρουσιάσεις, εργαστήρια, διαλέξεις και επιδείξεις.

Ο επίσημος ιστότοπος είναι: www.balkancheesefestival.com .

Για όλες τις πρόσθετες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με: info@balkancheesefestival.com

Ροή Ειδήσεων

ΚΕΔΕ: Επαναφορά της επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο

Η επαναφορά του μέτρου επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Αγροτικού Πετρελαίου και η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των ανενεργών συνεταιρισμών από τους...

Τσιάρας για νέο ΠΚ: Μόνο ισόβια για τα σκληρά εγκλήματα

Τις αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα, με τις οποίες αυστηροποιούνται οι ποινές για τα ειδεχθή εγκλήματα, τα σεξουαλικά, τα εγκλήματα κατά της...

Τριαντόπουλος/Ιανός: Ολοκληρώνεται η επιχορήγηση επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων στις ΠΕ Λάρισας και Τρικάλων

Την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών για τον καθορισμό...

Ευρωπαϊκή Ημέρα Βιολογικών

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Επιτροπή υπέγραψαν κοινή δήλωση με την οποία καθιερώθηκε η 23 Σεπτεμβρίου...

ΝΔ: Στις 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ

Οι Εσωκομματικές Εκλογές για την ανάδειξη των Προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ, των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των κομματικών οργανώσεων και των Συνέδρων,...

Ξεκίνησε η απογραφή κτιρίων στο Δήμο Ελασσόνας

Ο Δήμος Ελασσόνας ενημερώνει τους πολίτες ότι ξεκίνησε η απογραφή κτιρίων στο δήμο, η οποία διενεργείται από την...

Στην ίδια κατηγορία: