8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Τρίκαλα: «Ελληνικό γάλα… από τη φάρμα στο ποτήρι»

Διαβάστε επίσης:

Χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι του Βόλου μετά την επανάληψη...

Λάρισα: Μεγάλα τα προβλήματα στις πλημμυρισμένες περιοχές του νομού

Μεγάλα τα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές του νομού Λάρισας μετά...

Χρ. Τριαντόπουλος: 3η καταβολή πρώτης αρωγής

Από τη Λάρισα και το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, η ενημέρωση των πληγέντων...

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία μεταξύ της Πρωτοβάθμιας και της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης λαμβάνει χώρα αυτήν την περίοδο στα Τρίκαλα.

- Advertisement -

Το νεοσύστατο Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεργάζεται με το 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ελληνικό γάλα… από τη φάρμα στο ποτήρι». Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από το Ινστιτούτο Ελληνικού Γάλακτος και συμπεριλαμβάνεται στην 11η εγκύκλιο σχολικών δραστηριοτήτων (θέμα 8) της Διεύθυνσης Π.Ε. Τρικάλων.

Στόχος της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής καθηγητής στο παραπάνω Τμήμα, Οδυσσέας Ανδρούτσος, είναι η διοργάνωση δράσεων διατροφικής αγωγής, ώστε οι μαθητές και οι οικογένειές τους να ενημερωθούν για τη διατροφική αξία του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων και συνολικά για τον υγιεινό τρόπο διατροφής. Στη δράση αυτή συμμετέχουν καθηγητές και φοιτητές του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας, οι οποίοι σε συνεργασία με την προϊσταμένη του 11ου Νηπιαγωγείου Στυλιανή Ρέμου και το προσωπικό του νηπιαγωγείου αναπτύσσουν από κοινού δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες τόσο με τα παιδιά εντός της τάξης, όσο και με τους γονείς τους εκτός των σχολικών ωρών.

Τον Δεκέμβριο, μάλιστα, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από τα παιδιά η πρώτη δράση διατροφικής αγωγής. Υπό την επίβλεψη του κ. Ανδρούτσου, οι φοιτήτριες Φένια Στάθη και Άννα Βρακά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υλοποίησαν δύο διαδραστικές δραστηριότητες σχετικά με την υγιεινή διατροφή και τη διατροφική αξία του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις διατροφικές τους γνώσεις, συμμετέχοντας σε διατροφικά παιχνίδια, πειράματα και διαδραστικές συζητήσεις με τους εκπροσώπους του Τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφολογίας.

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΤΒΑ προχωρά σε επανασχεδιασμό, εκσυγχρονισμό και ενίσχυση των αντιπλημμυρικών έργων για το Επιχειρηματικό Πάρκο Βόλου

Τα νέα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στη Θεσσαλία παρά τα άμεσα μέτρα αποκατάστασης των...

Χρ. Τριαντόπουλος: 3η καταβολή πρώτης αρωγής

Από τη Λάρισα και το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, η ενημέρωση των πληγέντων της Θεσσαλίας, από τον Υφυπουργό...

Καρδίτσα: Καθημερινή μάχη με τη λάσπη για να επιστρέψουν στην καθημερινότητα δίνουν οι κάτοικοι

Στην υποχώρηση της στάθμης των νερών ελπίζουν οι αρμόδιες αρχές για το δήμο Παλαμά, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας,...

Λάρισα: Μεγάλα τα προβλήματα στις πλημμυρισμένες περιοχές του νομού

Μεγάλα τα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές του νομού Λάρισας μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες που...

Χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι του Βόλου μετά την επανάληψη των καταστροφικών πλημμυρών που προκάλεσε...

Βούλιαξε ο Βόλος: πλημμύρισαν σπίτια, απεγκλωβίστηκαν άνθρωποι, ποτάμια οι δρόμοι

Δύσκολες ώρες περνά ξανά η Μαγνησία, η Βόρεια Εύβοια, η Λάρισα και η Καρδίτσα από το σαρωτικό πέρασμα...

Στην ίδια κατηγορία: