8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 18 Ιουλίου, 2026

Τουρισμός: Άλμα εσόδων παρά την κρίση στη Μέση Ανατολή

Διαβάστε επίσης:

Ο ελληνικός τουρισμός κατέγραψε τον Απρίλιο έσοδα άνω των 1,1 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 9,5%, ενώ το πρώτο τετράμηνο έφτασε τα 2,8 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 37%.

- Advertisement -

Ιδιαίτερα ανθεκτικός αποδείχθηκε ο ελληνικός τουρισμός απέναντι στην διεθνή κρίση στη Μέση Ανατολή, διατηρώντας ισχυρή αναπτυξιακή πορεία ακόμη και κατά τη διάρκεια της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Απρίλιο ξεπέρασαν τα 1,1 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 9,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Η επίδοση αυτή σημειώθηκε παρά το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατούσε στην περιοχή και τις συνεχείς παραβιάσεις της εύθραυστης εκεχειρίας που συμφωνήθηκε μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στις 8 Απριλίου.

Εντυπωσιακή αύξηση στο πρώτο τετράμηνο
Ακόμη πιο ισχυρή είναι η εικόνα σε επίπεδο τετραμήνου, καθώς οι συνολικές τουριστικές εισπράξεις από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο ανήλθαν σε περίπου 2,8 δισ. ευρώ.

Η επίδοση αυτή αντιστοιχεί σε αύξηση 37% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2025, με τα συνολικά έσοδα να ενισχύονται κατά σχεδόν 753 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία αναδεικνύουν τη συνεχιζόμενη δυναμική του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, παρά τις προκλήσεις που δημιουργούν οι διεθνείς εξελίξεις.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: