8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Τι απαντά η ιδιοκτησία του Elivi στο δήμο Σκιάθου

Διαβάστε επίσης:

Ρεύμα: Νέα τιμολόγια για όλους από 1ης Αυγούστου χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώσουν έως την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουλίου όλοι οι προμηθευτές, τα οποία...

Η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου Elivi στη Σκιάθο εναντίον της οποίας ο δήμος συζητά τη λήψη μέτρων στο Δημοτικό Συμβούλιο, με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η εταιρεία αποτελεί στόχο μεθοδευμένων αντιδράσεων και δεν αποδέχεται τις καταγγελίες του δήμου ότι καπατά δασικές και δημοτικές εκτάσεις.

Η ανακοίνωση

- Advertisement -

Τους τελευταίους 9 μήνες στο ELIVI SKIATHOS, δεχόμαστε μια συνεχώς κλιμακούμενη επίθεση εις βάρος μιας παραδειγματικής και επιτυχούς υλοποίησης μιας αειφορικής επένδυσης υψηλής προστιθέμενης αξίας για την Σκιάθο, την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και την Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που βρίσκονται στην διάθεση όλων.

Ωστόσο, η παραπληροφόρηση που έχει ως σημείο εκκίνησης την ανεξήγητα επιθετική στάση της δημοτικής αρχής Σκιάθου προς την επενδυτική προσπάθεια της Εταιρείας μας στην περιοχή, έχει δημιουργήσει ανεπανόρθωτη βλάβη στη φήμη της Εταιρείας μας, καθόσον αναπαράγονται από μέσα της περιοχής αλλά και μέσα μαζικής ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας αναλήθειες και παραπλανητικές με προφανή σκοπό την αποδόμηση της επένδυσης και την ταυτόχρονη αποκόμιση αδιευκρίνιστου -επί του παρόντος- οφέλους για όποιον την επιδιώκει, πάντα εις βάρος του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Θέλουμε να σημειώσουμε ότι τα παραπάνω, αποτελούν συνέχεια μεθοδευμένων άλλων κινήσεων κατά της Επιχείρησής μας, όπως η πλήρης διακοπή της υδροδότησης του Ξενοδοχείου, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, εν μέσω της τουριστικής περιόδου του έτους 2019 και μήνα Σεπτέμβριο, με ευθύνη της νέας δημοτικής αρχής, προκαλούν δε ήδη δυσμενείς επιπτώσεις στην επένδυση αλλά και απροσδιόριστους κινδύνους αναφορικά με την απρόσκοπτη πυροπροστασία της ευρύτερης έκτασης.

Η επίθεση κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες, μέσω παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων αλλά και αναρτήσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σχολίων, των τελευταίων εκπορευόμενων και από την δημοτική αρχή και μερίδα τοπικών μέσων, που φέρουν την Εταιρεία μας ως φορέα καταστροφής του πανέμορφου δάσους των Κουκουναριών στο Δήμο Σκιάθου, με όλως ψευδείς, παραπλανητικές και απαράδεκτες αναφορές.

Πρόθεσή μας είναι να βρίσκεται η Σκιάθος ψηλά στην ατζέντα της δημοσιότητας ως ο παράδεισος του Αιγαίου και όχι με αφορμή εμπαθή και μεθοδευμένα δημοσιεύματα.

Δυστυχώς τα τελευταία γεγονότα, μας αναγκάζουν να αναδείξουμε εμείς την πραγματικότητα, καθώς με λύπη μας, κανένα μέσο από αυτά που έχουν δημοσιεύσει και αναπαράξει τα παραπάνω, δεν έχει ζητήσει την δική μας άποψη.

Η αλήθεια είναι η εξής: Από την Εταιρεία μας, ήδη τον Σεπτέμβριο του 2019, ζητήθηκε η συνδρομή του επίσημου φορέα προστασίας (Δασαρχείο Σκοπέλου), και κατά την επιτόπια επίσκεψη του φορέα, αποφασίστηκε η υλοτόμηση συγκεκριμένων δένδρων. Με το υπ’ αριθ. πρωτ. 1677/159349, 25-10-2019 έγγραφό του, που απευθύνει στον Δήμο Σκιάθου και στην ELIVI A.E., ζήτησε με την λήξη της αντιπυρικής περιόδου και σε συνεννόηση με την Υπηρεσία να υλοτομηθούν από την εταιρεία μας όλα τα νεκρά δέντρα, να καούν επιτόπου και να σκεπαστούν τα πρέμνα τους. Κάλεσε δε και το Δήμο Σκιάθου να παρακολουθήσει τις εργασίες ενώ επισυνάφθηκε στο έγγραφο αυτό ορθοφωτοχάρτης με τις ακριβείς θέσεις.

Τελικώς, τις ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη 29-30 Ιανουαρίου, σε συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία και υπό την επίβλεψη Δασοφύλακα του Δασαρχείου, η Εταιρεία μας εκκίνησε τις προβλεπόμενες- στην υπ’ αριθ. πρωτ. 7/1962/ 24-01-2020 Έγκριση υλοτομίας-εργασίες προστασίας, με την κοπή αρχικώς 13 προσβεβλημένων ατόμων Κουκουναριών, σε μη δασική έκταση (τελεσίδικα χαρακτηρισμένες ως τέτοιες), στις θέσεις 1 και 2 του συνημμένου στην ίδια άδεια ορθοφωτοχάρτη, χωρίς να καεί ούτε ένας κορμός ή δένδρο, παρά μόνο κλαδιά όπως φαίνεται άλλωστε στις σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, κατόπιν πάντα οδηγιών του Δασοφύλακα.

Αποστολή μας είναι η αειφόρος ανάπτυξη της αξιοποιούμενης έκτασης. Αυτό αποδεικνύεται μεταξύ άλλων, και από η φύτευση τουλάχιστον 40 νέων Κουκουναριών στην περιοχή, περί τα τέλη του έτους 2019 καθώς και άλλων φυτών σύμφωνα με εγκεκριμένη από τις αρμόδιες αρχές φυτοτεχνική μελέτη, με δαπάνες από την Εταιρεία μας, οι οποίες ανέρχονται σε ύψος ποσού τουλάχιστον 400.000 ευρώ.

Ωστόσο, συνέπεια των τελευταίων ανήκουστων, ανακριβών και αναληθών αναφορών ισχυρισμών περί δήθεν παράνομων ενεργειών σχετικά με τις απαραίτητες επεμβάσεις στις προσβεβλημένες Κουκουναριές, αποτελεί και η καθυστέρηση εξακολούθησης των εργασιών αποκατάστασης σύμφωνα με την άδεια του Δασαρχείου, από το ειδικό συνεργείο που έχει προσλάβει η Εταιρεία μας για την αποκατάσταση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κατόπιν των δημοσιευμάτων, ο εντεταλμένος Δασοφύλακας διέκοψε την επίβλεψη των εργασιών ώστε να καθυστερεί η συνεργασία μας με τους αρμόδιους φορείς για εγκεκριμένες οικολογικές εργασίες κατόπιν εντολών από το Δασαρχείο Σκοπέλου.

Η Εταιρεία μας, αμυνόμενη στην γενικευμένη αναίτια επίθεση, που δεν μπορεί τελικώς παρά να υποκρύπτει άλλα συμφέροντα, έχει προβεί, σε Εξώδικες Κλήσεις-Διαμαρτυρίες, χωρίς μέχρι σήμερα να διαπιστώνεται σχετική -έστω- συμμόρφωση, επιζητώντας τη δίκαιη αντιμετώπιση της επένδυσης με όρους διαφάνειας που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα όλων. Θα ενεργήσουμε δε, ό,τι είναι αναγκαίο για την προάσπιση των δικαιωμάτων της Εταιρείας μας και την αποφυγή περαιτέρω βλάβης στη φήμη της.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε για ακόμη μία φορά την δέσμευσή μας και την πρόθεση μας να συνεργαστούμε με κάθε αρμόδια αρχή, για αρμονική ένταξη της επένδυσης της Εταιρείας μας στα ιδιαίτερα φυσικά και αισθητικά χαρακτηριστικά του νησιού, τον απόλυτο σεβασμό μας στην πολεοδομική και περιβαλλοντική νομοθεσία και τη συνεισφορά μας στην βιώσιμη και αειφόρο τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Ρεύμα: Νέα τιμολόγια για όλους από 1ης Αυγούστου χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώσουν έως την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουλίου όλοι οι προμηθευτές, τα οποία δεν θα περιλαμβάνουν τη ρήτρα...

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Συναντήσεις με Τσιάρα, Γεωργαντά και στελέχη του ΥΠΟΙΚ

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν (28/6/2022 και 29/6/2022) στην Αθήνα συναντήσεις αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με την ηγεσία και στελέχη των...

Στ. Πέτσας σε Ζ. Μακρή: «9,4 εκ. € για έργα του Δήμου Βόλου, Ρήγα Φεραίου και Σκοπέλου από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης»

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών...

Ελασσόνα: Σε νέα εποχή η υπηρεσία καθαριότητας

Σε ανανέωση του στόλου της καθαριότητας προχωράει συστηματικά ο Δήμος Ελασσόνας, ο οποίος εμπλουτίζει την υπηρεσία καθαριότητας με...

Ρητινοκαλλιεργητές: Οι προσωρινοί πίνακες για τον πρώτο κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης

Αναρτήθηκαν τηνΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, τα προσωρινά αποτελέσματα για τον πρώτο κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινοκαλλιεργητών σε...

Νέα πεζοδρόμια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου

Ξεκινά το έργο της κατασκευής πεζοδρομίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε...

Στην ίδια κατηγορία: