8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Στον υπουργό Υποδομών η Ασημίνα Σκόνδρα

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Διαβάστε επίσης:

Ζ. Μακρή: «Καμαρώνουμε για την πρόκριση στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής του 4ου δημοτικού Ν. Ιωνίας»

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή...

Τιμολόγια ρεύματος: Σημαντικά χαμηλότερα για τον Απρίλιο

Σημαντικά χαμηλότερα τιμολόγια ρεύματος για τον Απρίλιο ανακοίνωσαν οι περισσότεροι προμηθευτές ρεύματος σε...

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων-ποτών «FOODEXPO 2023»

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην «FOOD EXPO 2023 –...

Μετά τη Σύσκεψη Φορέων Θεσσαλίας υπό τον Υπουργό Επικράτειας κ. Γεραπετρίτη, και παρουσία των αρμοδίων Υπουργών της Κυβέρνησης, αλλά και την γενικότερη συζήτηση, που έχει ανοίξει στο δημόσιο διάλογο, με αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με την ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου, η Βουλευτής Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Η κ. Σκόνδρα έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης κυρίαρχα το θέμα του Αχελώου, αλλά και σημαντικάζητήματα που απασχολούν τον Νομό μας και βρίσκονται στην αρμοδιότητα του εν λόγω Υπουργού.
Σε δήλωση της, η Βουλευτής, επισήμανε ότι, «Υπάρχει αναγκαιότητα ολοκλήρωσης συγκεκριμένων έργων υποδομής, ώστε η Καρδίτσα αλλά και γενικότερα η Θεσσαλία, να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν από το τέλμα που μεγέθυνε κατά πολύ η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.
Ανέφερα στον Υπουργό μας, πόσο σημαντικό είναι να αντιμετωπίσουμε άμεσα τα προβλήματα υποδομών του Νομού Καρδίτσας, που παραμένει ο δεύτερος φτωχότερος Νομός της Ελλάδας. Η ανεργία εξακολουθεί να καλπάζει, οι επιχειρήσεις – παρά τις δεκάδες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν – παλεύουν να επιβιώσουν, και ο αγροτικός – κτηνοτροφικός τομέας κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να σταθεί όρθιος και να ανταπεξέλθει στα τεράστια έξοδα καλλιέργειας ώστε να καλύψει τις ανάγκες παραγωγής.Βασικά έργα που συζήτησαμε τον κ. Καραμανλή, είναι η ολοκλήρωση του Αχελώου,η ολοκλήρωση του έργου για το Φράγμα Μεσοχώραςκαι το Φράγμα Συκιάς,η ολοκλήρωση της Ε65με την κατασκευή και του βορείου τμήματος και η ένταξη της οδικής Σήραγγας Τυμπάνου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Ο κ. Καραμανλής με διαβεβαίωσε, ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός παραμένει σταθερός, όπως ο Πρωθυπουργός επισφράγισε σε πρόσφατες δηλώσεις του. Επιβεβαίωσε, ότι πρόκειται για σημαντικά εθνικά έργα υποδομής και ότι βρίσκονται σε προτεραιότητα.
Συμφώνησε ότι έτσι, ολοκληρώνουμε ένα σύγχρονοοδικό δίκτυο, που θα βγάλει από την απομόνωση επιτέλους την δυτική Θεσσαλία και θα μειώσει σημαντικά το χρόνο και το κόστος μεταφοράς των προϊόντων. Με την μεταφορά υδάτινων πόρων από τις πλεονάζουσες ποσότητες νερού του Αχελώου που δεν αξιοποιούνται, θα αποτρέψουμε μία κλιμακούμενη περιβαλλοντική επιβάρυνση και θα λύσουμε ένα διαχρονικό πρόβλημα άρδευσης στον Θεσσαλικό κάμπο. Για το φράγμα της Συκιάς, βρίσκεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και θα ενταχθεί άμεσα στον ΕΣΕΚ. Όσο για τη Σήραγγα Τυμπάνου, αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα, εκφράστηκε θετικά και θα έρθει σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό.
Τα έργα αυτά, που είναι κορυφαίας στρατηγικής σημασίας για την Καρδίτσα και τη Θεσσαλία είμαι αισιόδοξη ότι θα ολοκληρωθούν. Άλλωστε, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει καθημερινά αφενός τη συνέπεια της και αφετέρου τη στοχευόμενη προσπάθεια για ανάπτυξη της χωράς και των πολιτών.»

- Advertisement -
- Advertisement -

Ροή Ειδήσεων

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων-ποτών «FOODEXPO 2023»

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην «FOOD EXPO 2023 – ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ»...

Ζ. Μακρή: «Καμαρώνουμε για την πρόκριση στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής του 4ου δημοτικού Ν. Ιωνίας»

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή στο άκουσμα της είδησης της...

Άρση του νομοσχεδίου για τις ΔΕΥΑ ζητεί η δήμαρχος Ελασσόνας

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ενόψει της ψήφισης του νομοσχέδιου με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας...

Σταϊκούρας: Ασφαλείς οι καταθέσεις των Ελλήνων – Πιο ισχυρό το τραπεζικό σύστημα σήμερα

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το 2023 το μεγάλο πρόβλημα θα είναι ο πληθωρισμός, ενώ σημείωσε πως οι...

ΟΣΕ: Η τοπική τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργεί αδιάληπτα από τον Νοέμβριο του 2022

"Η ενιαία Τηλεδιοίκηση Λάρισας που έλεγχε το τμήμα από Δομοκό μέχρι και Πλατύ, άρχισε σταδιακά να φθίνει και...

Τιμολόγια ρεύματος: Σημαντικά χαμηλότερα για τον Απρίλιο

Σημαντικά χαμηλότερα τιμολόγια ρεύματος για τον Απρίλιο ανακοίνωσαν οι περισσότεροι προμηθευτές ρεύματος σε συνέχεια της αποκλιμάκωσης των τιμών...

Στην ίδια κατηγορία: