8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Στην τελική ευθεία για τη μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

Διαβάστε επίσης:

Η ακρίβεια αποτελεί ένα από ζητήματα αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων, με την κυβέρνηση να διατείνεται πως παίρνει μέτρα για την καταπολέμησή της, ενώ η αντιπολίτευση ασκεί οξύτατη κριτική για τις τιμές που έχουν πάρει την ανηφόρα.

- Advertisement -

«Ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε το θέμα της ακρίβειας και σταδιακά και απόλυτα μελετημένα προβαίνει σε δράσεις», είπε η υποψήφια ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, τονίζοντας πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε αυξήσεις μισθών και συντάξεων.

«Η αλήθεια είναι ότι έχουν διενεργηθεί πάνω από 45.000 έλεγχοι που έχουν δώσει στα οικονομικά της χώρας πάνω από 20 εκατ. ευρώ», συμπλήρωσε.

«Πειράζει την κυβέρνηση που έχουμε προτάσεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με την υποψήφια ευρωβουλευτή του κόμματος Ιφιγένεια Μουμτζή να τονίζει πως η Ελλάδα είναι η δεύτερη χειρότερη χώρα σε πληθωρισμό τροφίμων, με τις τιμές των τροφίμων να έχουν αυξηθεί κατά 30% μεταξύ των ετών 2021-2024.

Ανάμεσα στα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η φορολόγηση εισοδημάτων άνω των 100.000 ευρώ και των μερισμάτων επιχειρήσεων που είναι σήμερα στο 5%, φορολόγηση υπερκερδών, αλλά και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς αναφέρει πως οι συνταξιούχοι δεν έχουν δει μέχρι στιγμής καθαρές αυξήσεις στις συντάξεις τους.

«Λέμε να καταργηθεί η προσωπική διαφορά που εφαρμόζει πιστά η ΝΔ. Σήμερα η χώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης, είναι σαν να έχει δύο ευρώ. Το ευρώ του καταναλωτή, που δεν γεμίζει το καλάθι και ένα πανάκριβο ευρώ, των πανάκριβων χρεώσεων και των επιτοκίων των τραπεζών», είπε.

Τέλος, η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Όλγα Νάσση ανέφερε πως για την αντιμετώπιση της ακρίβειας προτείνεται η φορολόγηση των υπερκερδών, η οποία θα ενισχύσει το εισόδημα των πολιτών, ο μηδενισμός του ΦΠΑ, ενώ παράλληλα θα δοθεί έμφαση στην καταπολέμηση της στεγαστικής κρίσης.

πηγή: megatv.com

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: