8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Σοβαρές ελλείψεις στο Κ.Υ Ελασσόνας καταγγέλει το ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης:

Για σοβαρές ελλείψεις και χρονίζοντα προβλήματα ανέδειξε η πρόσφατη περιοδεία που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, με επικεφαλής τον Δημήτρη Αβρανά, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ελασσόνας.


Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
«Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας έχει αφεθεί «στη μοίρα του» εδώ και χρόνια λόγω των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται διαχρονικά στον τομέα της υγείας. Αποτέλεσμα είναι να συσσωρεύονται μεγάλα προβλήματα που δυσκολεύουν το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Οι φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν οι εργαζόμενοι δεν αρκούν για να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες ιατρικής φροντίδας και πρόληψης των ασθενών το Δήμου Ελασσόνας, δηλαδή μίας μεγάλης σε έκταση και πληθυσμό περιοχής.
Ανάμεσα στα προβλήματα που επισημάνθηκαν από τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους είναι οι σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, υπάρχει ανάγκη αλλαγής παλιού εξοπλισμού όπως το ψυγείο του μικροβιολογικού εργαστηρίου για τα αντιδραστήρια, ο κλίβανος που είναι παμπάλαιος και οι αναρροφήσεις.
Επιπλέον ενώ έχει γίνει προμήθεια εδώ και δύο μήνες ψηφιακού εμφανιστηρίου στο ακτινολογικό τμήμα, αυτό παραμένει εκτός λειτουργίας γιατί ακόμη δεν τους έχουν προμηθεύσει με φιλμ.
Μεγάλο είναι το πρόβλημα και με τα αναλώσιμα υλικά, όπως γάντια, γάζες, χαρτί, καθώς οι προμήθειες που πραγματοποιούνται κατά περιόδους είναι λειψές.
Σοβαρό ζήτημα, αναφέρει επίσης η ανακοίνωση, υπάρχει και με τη φύλαξη του Κέντρου Υγείας, όπου λόγω συνταξιοδότησης του προηγούμενου υπαλλήλου, δεν υπάρχει πλέον φύλακας. Χρέη φύλακα εκτελούν μόνο μέχρι το μεσημέρι, εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων. Από το μεσημέρι και μετά, το Κέντρο Υγείας είναι αφύλακτο, εκθέτοντας σε κινδύνους το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους ασθενείς.
Ακόμη, δεν επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας περιοδεύοντες γιατροί βασικών ειδικοτήτων όπως καρδιολόγος, χειρούργος, ορθοπεδικός, οφθαλμίατρος, οδοντίατρος που δεν υπάρχει από το 2013. Μοναδικός περιοδεύων γιατρός είναι ο νευρολόγος που επισκέπτεται το Κέντρο Υγείας κάθε Τετάρτη.
Όλα αυτά βεβαίως έχουν αντανάκλαση στους ασθενείς, οι οποίοι αναγκάζονται είτε να κατευθύνονται στα ήδη επιβαρυμένα νοσοκομεία της Λάρισας, είτε -όποιος έχει τη δυνατότητα- στον ιδιωτικό τομέα.

Το ΚΚΕ καλεί όχι μόνο να βγάλουν ουσιαστικά συμπεράσματα οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας και οι ασθενείς, από όλη αυτή την πραγματικότητα με την οποία είναι αντιμέτωποι, αλλά και να διεκδικήσουν:
– Ενιαίο, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας- Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, με άμεση γενναία αύξηση της χρηματοδότησης.
– Να καταργηθεί κάθε πληρωμή στο δημόσιο σύστημα υγείας. Πλήρης παροχή σύγχρονων δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών, με ή χωρίς βιβλιάριο υγείας.
– Κάλυψη όλων των ελλείψεων σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού και γενικότερα, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και σταθερής εργασίας και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.
– Να εξοπλιστεί το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας με τον αναγκαίο και σύγχρονο εξοπλισμό.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ροή Ειδήσεων

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Συναντήσεις με Τσιάρα, Γεωργαντά και στελέχη του ΥΠΟΙΚ

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν (28/6/2022 και 29/6/2022) στην Αθήνα συναντήσεις αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με την ηγεσία και στελέχη των...

Στ. Πέτσας σε Ζ. Μακρή: «9,4 εκ. € για έργα του Δήμου Βόλου, Ρήγα Φεραίου και Σκοπέλου από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης»

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών...

Ελασσόνα: Σε νέα εποχή η υπηρεσία καθαριότητας

Σε ανανέωση του στόλου της καθαριότητας προχωράει συστηματικά ο Δήμος Ελασσόνας, ο οποίος εμπλουτίζει την υπηρεσία καθαριότητας με...

Ρητινοκαλλιεργητές: Οι προσωρινοί πίνακες για τον πρώτο κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης

Αναρτήθηκαν τηνΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, τα προσωρινά αποτελέσματα για τον πρώτο κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινοκαλλιεργητών σε...

Νέα πεζοδρόμια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου

Ξεκινά το έργο της κατασκευής πεζοδρομίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε...

21 έργα στο δρόμο Μουζάκι -Τύμπανος- Αργιθέα- όρια ν. Καρδίτσας

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δρόμο Μουζάκι- Τύμπανος -Αργιθέα- όρια νομού...

Στην ίδια κατηγορία: