8.2 C
Karditsa
Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Σκιάθος: Προϋπολογισμός ανάπτυξης και ευημερίας

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Διαβάστε επίσης:

Χρ. Τριαντόπουλος από τον Αλμυρό: Οι Σαρακατσαναίοι στην Κλεφτουριά και στην Επανάσταση του 1821

Ομιλία στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι Σαρακατσαναίοι στην Κλεφτουριά και στην Επανάσταση του...

Εβδομάδα πληρωμών για συντάξεις και επιδόματα – Όλες οι ημερομηνίες

Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν σχεδόν 3 δισ. ευρώ Την...

Συνάντηση Τζούμα – Ευθυμίου

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821 στη Σκιάθο παραβρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ....

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο προϋπολογισμός του Δήμου Σκιάθου στις 9 Ιανουαρίου 2020.

- Advertisement -

Ο Δήμος Σκιάθου, είναι ανάμεσα στους ελάχιστους Δήμους της χώρας τη δεδομένη στιγμή, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό, ως αποτέλεσμα των εντατικών και συντονισμένων ενεργειών της νέας Δημοτικής Αρχής, λαμβάνοντας υπόψη πως η προετοιμασία του προϋπολογισμού αρχίζει τον Αύγουστο, πράγμα που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο να έχει εγκριθεί προϋπολογισμός στην αρχή της χρονιάς, για τις νέες Δημοτικές Αρχές.

Με την έγκριση όλες οι λειτουργίες του Δήμου, συνεχίζουν χωρίς διακοπή και καθυστερήσεις αλλά και χωρίς την ανάγκη ενεργοποίησης ειδικών διαδικασιών που δυσκολεύουν το έργο των υπαλλήλων και κυρίως την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός της νέας Δημοτικής Αρχής, είχε εγκριθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23 Δεκεμβρίου 2019.

Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός της νέας Δημοτικής Αρχής, είναι δίκαιος, με τις αλλαγές στη χρέωση κοινόχρηστων χώρων και στο χαρακτηρισμό των κατηγοριών των παραλιών, ανάλογα με την τουριστική κίνηση.

Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση και τις ανάγκες του Δήμου, έγινε γενικό πάγωμα των δημοτικών τελών (καθαριότητας και φωτισμού).

Δόθηκε έμφαση σε νέα έργα, συμπεριλαμβάνοντας στο τεχνικό πρόγραμμα, δεκατέσσερις νέες μελέτες για σημαντικά αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά έργα, ακόμη ενισχύθηκε σημαντικά το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για την προβολή και προώθηση του προορισμού.

Έχοντας ως προτεραιότητα την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, επιχορηγούνται γενναία οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, διπλασιάστηκε η επιχορήγηση του νομικού προσώπου ΔΟΠΑΝ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας).

Με στόχο την ανάπτυξη του κλίματος συνεργασίας η Δημοτική Αρχή, έλαβε υπόψη προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Η νέα Δημοτική Αρχή, κατήρτισε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό, συμβατό με τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα του Δήμου, όπου καταγράφονται οι ανάγκες, προσαρμόζοντας ταυτόχρονα το πλάνο ανάπτυξης που τέθηκε στην κρίση των πολιτών στις δημοτικές εκλογές.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, ευχαριστεί θερμά τον κύριο Νίκο Ντίτορα Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοικησης για την άψογη συνεργασία.

Για την πολύτιμη συμβολή τους με πολλές ώρες δουλειάς, ο Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά, την Ματούλα Παπαδούλια Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους, Νίκο Λιακόπουλο Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Διαφάνειας Οικονομικών, Γιάννη Τσανάκα Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακών προγραμμάτων, Υποδομών και Τεχνικών έργων, Γιάννη Γιαννίτση Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος, Διαμαντή Μαθηνό Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, τον Νίκο Πασχάλη Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τον Γιώργο Αντωνίτσα Αντιπρόεδρο της ΔΕΑΥΣ, την Ματούλα Χονδρονικολή Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο για τα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, και τον Μανώλη Αν. Πασχάλη Δημοτικό Σύμβουλο.

Τέλος ο Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά τους εργαζόμενους του Τμήματος της Οικονομικής Υπηρεσίας και ιδιαίτερα την Προϊσταμένη του Τμήματος, κυρία Μαρία Πεζάτου, για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία σε όλα τα στάδια σύνταξης του προϋπολογισμού.

Ροή Ειδήσεων

Εβδομάδα πληρωμών για συντάξεις και επιδόματα – Όλες οι ημερομηνίες

Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν σχεδόν 3 δισ. ευρώ Την καταβολή των κύριων και των...

Ζ. Μακρή: ” Οι μαθητές μεταδίδουν ατόφια τα μηνύματα της Επανάστασης του 1821″

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή παρακολουθησε γιορτές αφιερωμένες στην εθνική επέτειο της ελληνικής επανάστασης...

Συνάντηση Τζούμα – Ευθυμίου

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821 στη Σκιάθο παραβρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Νίκος Τζούμας. Μία ημέρα που...

Χρ. Τριαντόπουλος από τον Αλμυρό: Οι Σαρακατσαναίοι στην Κλεφτουριά και στην Επανάσταση του 1821

Ομιλία στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι Σαρακατσαναίοι στην Κλεφτουριά και στην Επανάσταση του 1821» παρέθεσε την Κυριακή 26...

Αποσύρει την υποψηφιότητά της με τον ΣΥΡΙΖΑ η Παναγιώτα Βράντζα

Την απόσυρση της υποψηφιότητάς της με τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Καρδίτσας για τις επερχόμενες εκλογές ανακοίνωσε η Παναγιώτα...

Κ. Τσιάρας: νέα χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Καρδίτσα, ύψους 1,7 εκατ. ευρώ

Την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων της Καρδίτσας που προκλήθηκαν από τη θεομηνία «ΙΑΝΟΣ», ύψους 1,7 εκατ....

Στην ίδια κατηγορία: