8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Σκιάθος: Προϋπολογισμός ανάπτυξης και ευημερίας

Διαβάστε επίσης:

Τσιάρας: Αυστηρότερες ποινές για ειδεχθή εγκλήματα

Θα αυστηροποιηθούν οι ποινές για ειδεχθή εγκλήματα, τόνισε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας....

Αρνητικά όλα τα rapid tests στους Σοφάδες

Στο πλαίσιο των ενεργειών για την προστασία της υγείας των πολιτών πραγματοποιήθηκαν νέοι...

Τράπεζα Καρδίτσας: Χρηματοδοτήσεις με την εγγύηση του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων (EGF)

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας υπέγραψε την πρώτη στην Ελλάδα συμφωνία με το Ευρωπαϊκό...

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο προϋπολογισμός του Δήμου Σκιάθου στις 9 Ιανουαρίου 2020.

Ο Δήμος Σκιάθου, είναι ανάμεσα στους ελάχιστους Δήμους της χώρας τη δεδομένη στιγμή, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό, ως αποτέλεσμα των εντατικών και συντονισμένων ενεργειών της νέας Δημοτικής Αρχής, λαμβάνοντας υπόψη πως η προετοιμασία του προϋπολογισμού αρχίζει τον Αύγουστο, πράγμα που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο να έχει εγκριθεί προϋπολογισμός στην αρχή της χρονιάς, για τις νέες Δημοτικές Αρχές.

Με την έγκριση όλες οι λειτουργίες του Δήμου, συνεχίζουν χωρίς διακοπή και καθυστερήσεις αλλά και χωρίς την ανάγκη ενεργοποίησης ειδικών διαδικασιών που δυσκολεύουν το έργο των υπαλλήλων και κυρίως την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός της νέας Δημοτικής Αρχής, είχε εγκριθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23 Δεκεμβρίου 2019.

Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός της νέας Δημοτικής Αρχής, είναι δίκαιος, με τις αλλαγές στη χρέωση κοινόχρηστων χώρων και στο χαρακτηρισμό των κατηγοριών των παραλιών, ανάλογα με την τουριστική κίνηση.

Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση και τις ανάγκες του Δήμου, έγινε γενικό πάγωμα των δημοτικών τελών (καθαριότητας και φωτισμού).

Δόθηκε έμφαση σε νέα έργα, συμπεριλαμβάνοντας στο τεχνικό πρόγραμμα, δεκατέσσερις νέες μελέτες για σημαντικά αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά έργα, ακόμη ενισχύθηκε σημαντικά το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για την προβολή και προώθηση του προορισμού.

Έχοντας ως προτεραιότητα την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, επιχορηγούνται γενναία οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, διπλασιάστηκε η επιχορήγηση του νομικού προσώπου ΔΟΠΑΝ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας).

Με στόχο την ανάπτυξη του κλίματος συνεργασίας η Δημοτική Αρχή, έλαβε υπόψη προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Η νέα Δημοτική Αρχή, κατήρτισε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό, συμβατό με τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα του Δήμου, όπου καταγράφονται οι ανάγκες, προσαρμόζοντας ταυτόχρονα το πλάνο ανάπτυξης που τέθηκε στην κρίση των πολιτών στις δημοτικές εκλογές.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, ευχαριστεί θερμά τον κύριο Νίκο Ντίτορα Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοικησης για την άψογη συνεργασία.

Για την πολύτιμη συμβολή τους με πολλές ώρες δουλειάς, ο Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά, την Ματούλα Παπαδούλια Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους, Νίκο Λιακόπουλο Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Διαφάνειας Οικονομικών, Γιάννη Τσανάκα Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακών προγραμμάτων, Υποδομών και Τεχνικών έργων, Γιάννη Γιαννίτση Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος, Διαμαντή Μαθηνό Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, τον Νίκο Πασχάλη Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τον Γιώργο Αντωνίτσα Αντιπρόεδρο της ΔΕΑΥΣ, την Ματούλα Χονδρονικολή Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο για τα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, και τον Μανώλη Αν. Πασχάλη Δημοτικό Σύμβουλο.

Τέλος ο Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά τους εργαζόμενους του Τμήματος της Οικονομικής Υπηρεσίας και ιδιαίτερα την Προϊσταμένη του Τμήματος, κυρία Μαρία Πεζάτου, για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία σε όλα τα στάδια σύνταξης του προϋπολογισμού.

Ροή Ειδήσεων

Θ. Τρύφων: H Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ευρωπαϊκό παραγωγικό και ερευνητικό κέντρο για την φαρμακοβιομηχανία

«Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική. Η Ελλάδα θα ήταν ήδη ένα παραγωγικό και ερευνητικό hub για ολόκληρη...

Η συνεπιμέλεια δεν προσφέρεται για εύκολη και ανέξοδη κριτική

Η επιμονή και η εμμονή ορισμένων να θέλουν απάντηση σ’ ένα ρητορικό ερώτημα είναι, τουλάχιστον, αξιοπερίεργη. Υπάρχει, άραγε, βουλευτής...

Καρδίτσα: Διαδικτυακά εγκαίνια έκθεσης στο αρχαιολογικό Μουσείο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας σας προσκαλεί σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου 2021, στα διαδικτυακά εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο: «Πολυτέλεια …. στην...

Αρνητικά όλα τα rapid tests στους Σοφάδες

Στο πλαίσιο των ενεργειών για την προστασία της υγείας των πολιτών πραγματοποιήθηκαν νέοι προληπτικοί δωρεάν έλεγχοι rapid tests...

Τσιάρας: Αυστηρότερες ποινές για ειδεχθή εγκλήματα

Θα αυστηροποιηθούν οι ποινές για ειδεχθή εγκλήματα, τόνισε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Όπως εξήγησε, μέσα στον επόμενο...

Προχωράει η μελέτη για την οδό Καρδίτσας-Καρπενησίου

Αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρά σε υπογραφή σύμβασης η μελέτη που οδηγεί σε έργο για την ολοκλήρωσης της ασφαλούς...

Στην ίδια κατηγορία: