8.2 C
Karditsa
Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Σκιάθος: Προϋπολογισμός ανάπτυξης και ευημερίας

Διαβάστε επίσης:

Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις στίβου στο ΕΑΚ Λάρισας

Αναδείχτηκε ανάδοχος για τα έργα που οδηγούν στην πλήρη αναβάθμιση των υποδομών στίβου του ιστορικού γηπέδου του...

Κορωνοϊός: Αυξητικές τάσεις στις νοσηλείες λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι λοιμωξιολόγοι, με φόντο την αύξηση που παρατηρείται στις εισαγωγές νέων ασθενών...

Υπουργείο Εργασίας: Οι νέοι μισθοί

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% από...

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο προϋπολογισμός του Δήμου Σκιάθου στις 9 Ιανουαρίου 2020.

Ο Δήμος Σκιάθου, είναι ανάμεσα στους ελάχιστους Δήμους της χώρας τη δεδομένη στιγμή, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό, ως αποτέλεσμα των εντατικών και συντονισμένων ενεργειών της νέας Δημοτικής Αρχής, λαμβάνοντας υπόψη πως η προετοιμασία του προϋπολογισμού αρχίζει τον Αύγουστο, πράγμα που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο να έχει εγκριθεί προϋπολογισμός στην αρχή της χρονιάς, για τις νέες Δημοτικές Αρχές.

Με την έγκριση όλες οι λειτουργίες του Δήμου, συνεχίζουν χωρίς διακοπή και καθυστερήσεις αλλά και χωρίς την ανάγκη ενεργοποίησης ειδικών διαδικασιών που δυσκολεύουν το έργο των υπαλλήλων και κυρίως την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός της νέας Δημοτικής Αρχής, είχε εγκριθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23 Δεκεμβρίου 2019.

Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός της νέας Δημοτικής Αρχής, είναι δίκαιος, με τις αλλαγές στη χρέωση κοινόχρηστων χώρων και στο χαρακτηρισμό των κατηγοριών των παραλιών, ανάλογα με την τουριστική κίνηση.

Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση και τις ανάγκες του Δήμου, έγινε γενικό πάγωμα των δημοτικών τελών (καθαριότητας και φωτισμού).

Δόθηκε έμφαση σε νέα έργα, συμπεριλαμβάνοντας στο τεχνικό πρόγραμμα, δεκατέσσερις νέες μελέτες για σημαντικά αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά έργα, ακόμη ενισχύθηκε σημαντικά το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για την προβολή και προώθηση του προορισμού.

Έχοντας ως προτεραιότητα την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, επιχορηγούνται γενναία οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, διπλασιάστηκε η επιχορήγηση του νομικού προσώπου ΔΟΠΑΝ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας).

Με στόχο την ανάπτυξη του κλίματος συνεργασίας η Δημοτική Αρχή, έλαβε υπόψη προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Η νέα Δημοτική Αρχή, κατήρτισε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό, συμβατό με τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα του Δήμου, όπου καταγράφονται οι ανάγκες, προσαρμόζοντας ταυτόχρονα το πλάνο ανάπτυξης που τέθηκε στην κρίση των πολιτών στις δημοτικές εκλογές.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, ευχαριστεί θερμά τον κύριο Νίκο Ντίτορα Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοικησης για την άψογη συνεργασία.

Για την πολύτιμη συμβολή τους με πολλές ώρες δουλειάς, ο Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά, την Ματούλα Παπαδούλια Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους, Νίκο Λιακόπουλο Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Διαφάνειας Οικονομικών, Γιάννη Τσανάκα Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακών προγραμμάτων, Υποδομών και Τεχνικών έργων, Γιάννη Γιαννίτση Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος, Διαμαντή Μαθηνό Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, τον Νίκο Πασχάλη Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τον Γιώργο Αντωνίτσα Αντιπρόεδρο της ΔΕΑΥΣ, την Ματούλα Χονδρονικολή Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο για τα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, και τον Μανώλη Αν. Πασχάλη Δημοτικό Σύμβουλο.

Τέλος ο Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά τους εργαζόμενους του Τμήματος της Οικονομικής Υπηρεσίας και ιδιαίτερα την Προϊσταμένη του Τμήματος, κυρία Μαρία Πεζάτου, για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία σε όλα τα στάδια σύνταξης του προϋπολογισμού.

Ροή Ειδήσεων

Α.Σ. Πηλίου-Β. Σποράδων: Αποζημιώσεις παγετόπληκτων καλλιεργειών και στο προανθικό στάδιο από ΕΛΓΑ-Θερμές ευχαριστίες στη Ζ. Μακρή

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου και...

Σκέρτσος: Ο εμβολιασμός έχει μειώσει αισθητά τις νοσηλείες και τους θανάτους

Οι εμβολιασμοί έχουν μειώσει αισθητά τις νοσηλείες και τους θανάτους από Covid-19 και την επιβάρυνση στο σύστημα υγείας, τονίζει σε ανάρτησή του...

Ειδικό δικαστήριο για Νίκο Παππά: Αυτοί θα τον δικάσουν

Πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η κλήρωση μεταξύ των μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου...

Υπουργείο Εργασίας: Οι νέοι μισθοί

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% από 1ης Ιανουαρίου 2022, από τα...

Μητσοτάκης: “Αυξάνεται κατά 2% ο κατώτατος μισθός – Κίνηση συμβολική, αλλά απολύτως ρεαλιστική”

Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Όπως ξέρετε...

Φέτα ΠΟΠ: Οργή Θεσσαλών κτηνοτρόφων για το νέο περιστατικό νοθείας

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας σχετικά με το νέο περιστατικό νοθείας φέτας ΠΟΠ στο εξωτερικό, αναφέρει τα...

Στην ίδια κατηγορία: