8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Σκιάθος: Προϋπολογισμός ανάπτυξης και ευημερίας

Διαβάστε επίσης:

Νευροκόπι: Μεγάλες ζημιές στην καλλιέργεια της πατάτας

Μεγάλες ζημιές στην μη συγκομισθείσα πατάτα Κ. Νευροκοπίου, προκάλεσαν οι έντονες και πολυήμερες βροχές της περασμένης εβδομάδας....

Kορωνοενισχύσεις για μέλι και χοιροτροφία -Ανοιξε η πλατφόρμα

Στο πλαίσιο της ΚΥΑ με αριθμό 1184/247574/13-9-2021 (ΦΕΚ 4246_Β_14.09.2021) με θέμα «Χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε όλη την...

Ερευνα αγοράς για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας αγοράς στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για την καταγραφή του προφίλ...

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο προϋπολογισμός του Δήμου Σκιάθου στις 9 Ιανουαρίου 2020.

Ο Δήμος Σκιάθου, είναι ανάμεσα στους ελάχιστους Δήμους της χώρας τη δεδομένη στιγμή, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό, ως αποτέλεσμα των εντατικών και συντονισμένων ενεργειών της νέας Δημοτικής Αρχής, λαμβάνοντας υπόψη πως η προετοιμασία του προϋπολογισμού αρχίζει τον Αύγουστο, πράγμα που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο να έχει εγκριθεί προϋπολογισμός στην αρχή της χρονιάς, για τις νέες Δημοτικές Αρχές.

Με την έγκριση όλες οι λειτουργίες του Δήμου, συνεχίζουν χωρίς διακοπή και καθυστερήσεις αλλά και χωρίς την ανάγκη ενεργοποίησης ειδικών διαδικασιών που δυσκολεύουν το έργο των υπαλλήλων και κυρίως την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός της νέας Δημοτικής Αρχής, είχε εγκριθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23 Δεκεμβρίου 2019.

Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός της νέας Δημοτικής Αρχής, είναι δίκαιος, με τις αλλαγές στη χρέωση κοινόχρηστων χώρων και στο χαρακτηρισμό των κατηγοριών των παραλιών, ανάλογα με την τουριστική κίνηση.

Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση και τις ανάγκες του Δήμου, έγινε γενικό πάγωμα των δημοτικών τελών (καθαριότητας και φωτισμού).

Δόθηκε έμφαση σε νέα έργα, συμπεριλαμβάνοντας στο τεχνικό πρόγραμμα, δεκατέσσερις νέες μελέτες για σημαντικά αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά έργα, ακόμη ενισχύθηκε σημαντικά το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για την προβολή και προώθηση του προορισμού.

Έχοντας ως προτεραιότητα την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, επιχορηγούνται γενναία οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, διπλασιάστηκε η επιχορήγηση του νομικού προσώπου ΔΟΠΑΝ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας).

Με στόχο την ανάπτυξη του κλίματος συνεργασίας η Δημοτική Αρχή, έλαβε υπόψη προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Η νέα Δημοτική Αρχή, κατήρτισε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό, συμβατό με τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα του Δήμου, όπου καταγράφονται οι ανάγκες, προσαρμόζοντας ταυτόχρονα το πλάνο ανάπτυξης που τέθηκε στην κρίση των πολιτών στις δημοτικές εκλογές.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, ευχαριστεί θερμά τον κύριο Νίκο Ντίτορα Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοικησης για την άψογη συνεργασία.

Για την πολύτιμη συμβολή τους με πολλές ώρες δουλειάς, ο Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά, την Ματούλα Παπαδούλια Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους, Νίκο Λιακόπουλο Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Διαφάνειας Οικονομικών, Γιάννη Τσανάκα Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακών προγραμμάτων, Υποδομών και Τεχνικών έργων, Γιάννη Γιαννίτση Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος, Διαμαντή Μαθηνό Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, τον Νίκο Πασχάλη Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τον Γιώργο Αντωνίτσα Αντιπρόεδρο της ΔΕΑΥΣ, την Ματούλα Χονδρονικολή Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο για τα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, και τον Μανώλη Αν. Πασχάλη Δημοτικό Σύμβουλο.

Τέλος ο Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά τους εργαζόμενους του Τμήματος της Οικονομικής Υπηρεσίας και ιδιαίτερα την Προϊσταμένη του Τμήματος, κυρία Μαρία Πεζάτου, για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία σε όλα τα στάδια σύνταξης του προϋπολογισμού.

Ροή Ειδήσεων

Kορωνοενισχύσεις για μέλι και χοιροτροφία -Ανοιξε η πλατφόρμα

Στο πλαίσιο της ΚΥΑ με αριθμό 1184/247574/13-9-2021 (ΦΕΚ 4246_Β_14.09.2021) με θέμα «Χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε όλη την Επικράτεια στους τομείς: α) της...

Δ. Τρικκαίων: Θεμέλια για ορθή περιβαλλοντική πολιτική μέσω και ευρωπαϊκού προγράμματος

Την περιβαλλοντική πολιτική για τα επόμενα χρόνια «χτίζει» με ευρωπαϊκή συνδρομή ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο αυτό, αξιοποιεί τα πρώτα συμπεράσματα του...

Τρίκαλα: Η μαγεία της 9ης Τέχνης στο Φεστιβάλ Κωμωδίας 2021

Ο κόσμος των Κόµικς αλλά και της Εικονογράφησης ζωντανεύει στην πόλη των Τρικάλων. Ο Σύλλογος Κόµικς και Τεχνών «ΕΤουΚου» σε συνεργασία µε...

Ερευνα αγοράς για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας αγοράς στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για την καταγραφή του προφίλ των επιβατών και των εντυπώσεων...

Με μαθητές του ΕΠΑΛ ο Δήμαρχος Ελασσόνας

Με το 15μελες συμβούλιο των μαθητών του ΕΠΑΛ Ελασσόνας συναντήθηκε την Πέμπτη το πρωί ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ....

Έργα οδικής ασφάλειας σε Κραννώνα – ε. ο. Λάρισας – Καρδίτσας και Άγιοι Ανάργυροι – Άγιος Γεώργιος

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε οδικά τμήματα που συνδέουν τον οικισμό του Κραννώνα με την επαρχιακή οδό Λάρισας...

Στην ίδια κατηγορία: