8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Πρωτόγνωρο: Eνας στους 4 αγοράζει πετρέλαιο θέρμανσης με το… μπιτόνι

Διαβάστε επίσης:

Τη Μαγνησία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

Σήμερα Παρασκευή (20 Μαΐου), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μαγνησία. Το πρόγραμμα...

Ξεκινά το απόγευμα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Αρχίζουν σήμερα το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Dο), οι εργασίες...

Μητσοτάκης από Μαγνησία: 171 εκατομμύρια πρόσθετους πόρους στη βιολογική κτηνοτροφία

Τη διάθεση πρόσθετων πόρων ύψους 171 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της βιολογικής...

Με μπιτονάκια των 10 – 20 λίτρων εφοδιάζεται πετρέλαιο θέρμανσης ένας στους τέσσερις καταναλωτές, συνεπεία της ένδειας και των πολύ δύσκολων οικονομικών συνθήκων που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.

Το φαινόμενο έχει αποκτήσει πολύ μεγάλες αυξητικές τάσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά και ακόμη μεγαλύτερες σε σύγκριση με την προπέρσινη. Μάλιστα. έγινε ιδιαίτερα αισθητό την περίοδο των γιορτών, όταν μεγάλος αριθμός καταναλωτών πήγαινε με μικρά μπιτονάκια στα πρατήρια υγρών καυσίμων και προμηθευόταν πετρέλαιο θέρμανσης ίσα – ίσα για να ζεσταθεί δύο ή τρεις μέρες.

powered by Rubicon Project
Τα παραπάνω ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, ο οποίος έκανε λόγο για πρωτόγνωρο φαινόμενο. «Είμαι πολύ παλιός στο επάγγελμα και σας λέω με βεβαιότητα ότι τέτοιο φαινόμενο έχουμε να ζήσουμε πολλά χρόνια. Δυστυχώς, έχουμε γυρίσει σε άλλες δύσκολες εποχές, αφού δεν αντέχει η τσέπη των καταναλωτών. Κατά κόρον επισκέπτονταν πρατήρια καυσίμων καταναλωτές, οι οποίοι είχαν στο χέρι τους δύο, τρία ή τέσσερα μπιτόνια των δέκα ή είκοσι λίτρων και αγόραζαν λίγο πετρέλαιο, για να ζεσταθούν δύο ή τρεις μέρες μέσα στις γιορτές», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Ασμάτογλου.

- Advertisement -

«Είναι γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές αγοράζουν μικρές ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης. Οι καταναλωτές, δυστυχώς, δεν έχουν χρήματα. Μέσα στις γιορτές το είδαμε αυτό να συμβαίνει πολλές φορές. Αρκετοί αγόρασαν λίγο πετρέλαιο, μόνο και μόνο για να πάρουν το επίδομα. Οι εφτά στις δέκα παραγγελίες που έχουμε, αφορούν καταναλωτές που προμηθεύονται πετρέλαιο, αφότου έχουν ξεμείνει ή αγοράζουν πολύ μικρές ποσότητες», συμπληρώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης «Άγιος Χριστόφορος», Θέμης Κιουρτζής.

Υπάρχει επάρκεια στην αγορά
Τις τελευταίες μέρες από μερίδα καταναλωτών εκφράστηκαν παράπονα ότι, αν και επισκέφθηκαν αρκετά πρατήρια, δεν μπόρεσαν να βρουν πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω έλλειψης στην αγορά. Η εικόνα που δίνουν οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων είναι πολύ διαφορετική. Τονίζουν στο ethnos.gr ότι στην αγορά υπάρχει υπερεπάρκεια πετρελαίου θέρμανσης και υποστηρίζουν ότι οι παραγγελίες δεν είναι δυνατόν πάντοτε να εκτελεστούν αυθημερόν, αφού υπάρχει λίστα προτεραιότητας. Επίσης, σημειώνουν ότι κάποια πρατήρια, κυρίως στην Αθήνα, δεν δέχονται παραγγελίες μικρής ποσότητας (των 150 ή 200 λίτρων), αφού σε αυτές τις περιπτώσεις τα έξοδα μεταφοράς του πετρελαίου με το βυτίο θα είναι περισσότερα από το κέρδος τους.

Παράλληλα, κάποια πρατήρια έχουν καταργήσει τις μικρές αντλίες καυσίμων, αφού δεν ήταν ανταποδοτικές και χαλούσαν εύκολα, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα να βάλουν πετρέλαιο στα μικρά μπιτόνια, με τα οποία προσέρχονται στις επιχειρήσεις τους πολλοί καταναλωτές. «Έχει επάρκεια πετρελαίου η αγορά. Οι παραδόσεις γίνονται στην ώρα τους και δεν είχαμε μέχρι στιγμής μεγάλου μεγέθους κακοκαιρίες, ώστε να υπάρξει τεράστια ζήτηση», τονίζει ο κ. Ασμάτογλου.

«Η αγορά εξυπηρετείται πάρα πολύ καλά, αφού υπάρχει επάρκεια πετρελαίου θέρμανσης. Κάποιοι καταναλωτές περιμένουν να τελειώσει το πετρέλαιο που διαθέτουν και μετά παραγγέλνουν 200 λίτρα στον έκτο όροφο. Δεν είναι δυνατόν όλες οι παραγγελίες να εκτελεστούν αυθημερόν, αφού υπάρχουν και προγραμματισμένες. Κάποια βυτία συναδέλφων δε θα πάνε σε πολύ μικρές παραγγελίες, όπως, για παράδειγμα, 150 λίτρων», σημειώνει ο κ. Κιουρτζής.
πηγή:Εθνος

Ροή Ειδήσεων

Μητσοτάκης από Μαγνησία: 171 εκατομμύρια πρόσθετους πόρους στη βιολογική κτηνοτροφία

Τη διάθεση πρόσθετων πόρων ύψους 171 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας ανακοίνωσε το πρωί ο...

MYTILINEOS: Κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο στην Πολωνία

Την κατασκευή μονάδας συνδυασμένου κύκλου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με καύσιμο φυσικό αέριο στο Grudziadz, της Πολωνίας, ανέλαβε η...

Εκτίναξη Μητσοτάκη στις κυλιόμενες του Μαξίμου

"Ως γνωστόν ο συναγωνιστής Θοδωρής Λιβάνιος, από την περίοδο που ο Μητσοτάκης, ήταν στην Πειραιώς, είχε «στήσει» ένα in house μηχανισμό, μετρήσεων,...

Ο διεθνής Τύπος για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Την είδηση για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου (Vangelis), ενός από τους σπουδαιότερους συνθέτες παγκοσμίως, μεταδίδουν τα διεθνή...

Ξεκινά το απόγευμα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Αρχίζουν σήμερα το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Dο), οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τη Μαγνησία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

Σήμερα Παρασκευή (20 Μαΐου), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μαγνησία. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Στην ίδια κατηγορία: