8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι καταθέσεις των Τρικαλινών

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Διαβάστε επίσης:

Ασφαλτόστρωση στο δρόμο Πυργετός-Κρανιά

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργασίες για τη βελτίωση του δρόμου που συνδέει...

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Προγράμματα πιστοποιημένης κατάρτισης για 700 εργαζόμενους και επιχειρηματίες

Τη δυνατότητα σε 700 εργαζόμενους και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Λάρισας...

Ο Νίκος Τζούμας στη Γ.Σ. εργαζομένων της Cosmote και στον αγώνα μπάσκετ κοριτσιών του ΓΕΛ Σκοπέλου

Το «παρών» έδωσε ο Υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Νίκος...

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας σε ότι αφορά στις καταθέσεις. Στα Τρίκαλα μέχρι και τον Ιούνιο του 2019 υπήρχαν 362.965 ενεργοί τραπεζικοί λογαριασμοί, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας την Ελλάδος, στους οποίους έχουν συσσωρευτεί 1,153 δισ. ευρώ.

- Advertisement -

Στα Τρίκαλα οι καταθέσεις κατά μέσο μέσο όρο φτάνουν τις 3.177 ευρώ ανά λογαριασμό. Στη Λάρισα ανέρχεται σε 3.306 ευρώ και ακολουθούν η Καρδίτσα με 2.976 ευρώ και τέλος η Μαγνησία με 2.943 ευρώ.

Αυξάνονται οι επαγγελματικοί λογαριασμοί – Μειώνονται οι προθεσμιακές καταθέσεις

Από τα ίδια στοιχεία στην περιοχή των Τρικάλων και με βάση το είδος των καταθέσεων, έχουν αυξηθεί οι καταθέσεις σε λογαριασμούς όψεως, σχεδόν έχουν διπλασιαστεί για την ακρίβεια. Οι λογαριασμοί όψεως αφορούν επαγγελματικούς λογαριασμούς που εξυπηρετούν πληρωμές, μεταφορές χρημάτων κοκ.

Σε ότι αφορά στις καταθέσεις ταμιευτηρίου, σημειώθηκε αύξηση το Δεκέμβριο του 2015 στα 536 εκ ευρώ, ενώ τον Ιούνιο το αντίστοιχο ποσό ήταν μειωμένο στα 518. Σημαντική όμως μείωση σημειώνουν οι προθεσμιακές καταθέσεις που τον περασμένο Ιούνιο, ήταν στο μισό σχεδόν των προθεσμιακών καταθέσεων του Ιούνιου του 2014, γεγονός που δείχνει σημαντικά την ανασφάλεια που επικρατεί και τη δυσπιστία που των καταθετών απέναντι στο τραπεζικό σύστημα.

Βέβαια, τα χαμηλά επιτόκια των προθεσμιακών μαζί με το ρευστό οικονομικό περιβάλλον συντέλεσαν σημαντικά για την καταρράκωση των αντίστοιχων καταθέσεων.

Οι περισσότεροι δεν έχουν παρά το μισθό τους!

Μπορεί οι Τρικαλινοί να μην είναι στην κορυφή των καταθετών, ωστόσο οι έρευνες δείχνουν ότι οι επτά στους 10 δεν έχουν στην άκρη περισσότερα από 900-1000 ευρώ ως αποταμίευση, από τα απογραφικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας όμως προκύπτει ότι σε κάθε πολίτη αντιστοιχούν τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί και το μέσο υπόλοιπο αυτών διαμορφώνεται πλέον πάνω από τα 4000 ευρώ.

Μάλιστα, σε αρκετούς νομούς της χώρας, οι κάτοικοι αποδεικνύονται πιο «γεροί» αποταμιευτές σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Τη μεγαλύτερη μέση κατάθεση εμφανίζουν λοιπόν όσοι ζουν ή εργάζονται στην περιφερειακή ενότητα της Αθήνας (λογικό λόγω και του υδροκεφαλισμού του κράτους) αλλά και οι κάτοικοι στους νομούς Κυκλάδων, Αρκαδίας, Χίου.

Από κοντά και η περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Αττικής αλλά και η Θεσπρωτία. Σε όλες αυτές τις περιοχές, η μέση κατάθεση ξεπερνούσε τα 5311 ευρώ στην Αθήνα, τα 4495 ευρώ στις Κυκλάδες, τα 4376 ευρώ στην Αρκαδία και τα 4261 ευρώ στην Χίο.
proinoslogosnews.gr

Ροή Ειδήσεων

Σε εξέλιξη εργασίες ευστάθειας σε τμήματα του δρόμου Μητρόπολη-Καστανιά

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργασίες για την αποκατάσταση της ευστάθειας σε σημεία του δρόμου από Μητρόπολη Καρδίτσας έως την...

Ασφαλτόστρωση στο δρόμο Πυργετός-Κρανιά

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργασίες για τη βελτίωση του δρόμου που συνδέει τον Πυργετό με την Κρανιά....

Ανακατασκευή καλντεριμιού στο Βότση της Αλοννήσου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Το παραδοσιακό καλντερίμι στο Βότση της Αλοννήσου ανακατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση...

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Προγράμματα πιστοποιημένης κατάρτισης για 700 εργαζόμενους και επιχειρηματίες

Τη δυνατότητα σε 700 εργαζόμενους και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Λάρισας να αποκτήσουν πιστοποιημένες γνώσεις και...

Καρδίτσα: Σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια στην οδό Φαναρίου

Σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια κατασκευάζονται στην οδό Φαναρίου από τη δεξιά πλευρά στο δρόμο προς Μουζάκι έως την...

Θεσσαλία: Βιολογική αφύπνιση για την προστασία και τον εμπλουτισμό των υδατικών πόρων

«Tο νερό είναι δημόσιο αγαθό, πηγή ζωής, παραγωγής, ανάπτυξης και ευημερίας. Μια κρίσιμη υποδομή που χρειάζεται να παραμένει...

Στην ίδια κατηγορία: