8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ο θάνατος της Χαράς Τζαναβάρα και ο Κρίτων Αρσένης

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει γύρω από το θάνατο της δημοσιογράφου της ΕΦΣΥΝ Χαράς Τζαναβάρα και μια ανακοίνωση του βουλευτή του ΜεΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη.

Ο βουλευτής ούτε λίγο ούτε πολύ, με ανάρτησή του, υποστηρίζει πως η Χαρά έφυγε χτυπημένη από τον κορωνοϊό αβοήθητη στο σπίτι της.

- Advertisement -

«Αποκρύπτουν θανάτους από Κορονοϊό; Η απώλεια της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα κρύβει μια τρομακτική ιστορία. Της είχαν δώσει οδηγία να μην πάει σε νοσοκομείο, λόγω προβλήματος στην καρδιά της. Της πήγαιναν συγγενείς φαγητό με προφυλάξεις. Συνέχιζε να μην επανέρχεται, οι γιατροί του ταμείου της έλεγαν όλα καλά, να παρακολουθεί τον πυρετό. Ζήτησε να πάει κάποιος γιατρός να την δει στο σπίτι, αφού δεν της επέτρεπαν να πάει στο νοσοκομείο. Της είπαν δεν χρειάζεται. Πήρε τους γιατρούς ΣΟΣ, που έρχονται σπίτι, της είπαν χρειάζονται άδεια από τον ΕΟΔΥ. Πήρε τον ΕΟΔΥ για να δώσει άδεια στους γιατρούς ΣΟΣ, της είπαν θα το εξετάσουν. Τους ξαναπήρε την επόμενη μέρα, το εξετάζουν ακόμη μάλλον. Επίσης ο ΕΟΔΥ δεν επιτρέπει καν να γίνει νεκροψία σε ύποπτα κρούσματα κορονοϊού. Τελικά η Χαρά θεωρείται θύμα του Κορονοϊού; Όχι βέβαια, αφού κανονικά δεν δέχονται καν να κάνουν νεκροψίες. Ζητούσε να της κάνουν τεστ και δεν της έκαναν. Άτομο υψηλού κινδύνου παίρνει οδηγία να μείνει σπίτι, να μην πάει στο δημόσιο νοσοκομείο, να μην της δοθεί η άδεια να την δει ιδιώτης γιατρός, χωρίς να της δίνεται καν η δυνατότητα για ένα τεστ, και εν τέλει χωρίς καν νεκροψία» έγραψε ο βουλευτής στο facebook.

Οι καταγγελίες όμως του βουλευτή δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται προς ώρας. Σύμφωνα με συναδέλφους της στην ΕΦΣΥΝ με τους οποίους επικοινώνησε tomanifesto.gr η ίδια δεν είχε μεταφέρει κάτι αντίστοιχο.

«Το ψάχνουμε κι εμεις. Σε μας δεν πει πάντως κατι τέτοιο η Χαρα» σχολίασε στέλεχος της ΕΦΣΥΝ ενώ σχολιάζοντας το ποστ του Αρσένη σημειώνει πως «βιάστηκε να τα ανεβάσει».

«Ξέραμε οτι είχε μια μόλυνση στο μάτι το πάθαινε συχνά αυτό και απο τον ΕΔΟΕΑΠ της έδωσαν μια πολύ ισχυρή αντιβίωση που την διέλυσε γιατί η κοπέλλα είχε κάνει πριν απο χρόνια εγχείρηση βαλβίδας» συμπληρώνει.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες του tomanifesto.gr δεν αποκλείεται να υπάρξουν νομικές συνέπειες.

«Για εμάς όλους στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η απώλεια της Χαράς Τζαναβάρα είναι μεγάλο πλήγμα, που οι λέξεις δεν φτάνουν να περιγράψουν. Η Χαρά για όλους εμάς ήταν είναι και θα είναι οικογένεια. Και για το λόγο αυτό οι βιαστικές αναρτήσεις και τα βιαστικά συμπεράσματα πριν ακόμα η «Εφ.Συν.» και κυρίως  η στενή οικογένεια της Χαράς μάθει την αιτία θανάτου της αγαπημένης τους, στερούνται λογικής. Δυστυχώς όσο επίπονο είναι για εμάς να καλούμαστε να γράψουμε αυτό το κείμενο τη δεδομένη στιγμή της μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης και του πένθους, δεν παύει να είναι απολύτως αναγκαίο.
Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι οι λόγοι για τους οποίους έφυγε η Χαρά αναζητούνται με τον πλέον επίσημο τρόπο από την «Εφ.Συν.» και την οικογένεια της, θα προσδιοριστούν και θα γίνουν γνωστοί. Τέλος προφανώς και αναμένεται η ήδη προσδιορισμένη διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής από τη στιγμή που ο νόμος ορίζει ότι επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση αιφνίδιου θανάτου.
Η «Εφ.Συν.» στέκεται δίπλα στην οικογένεια της Χαράς και μαζί τους θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να τιμήσουμε τη μνήμη της όπως της αξίζει. Ζητάμε από όλους να σεβαστούν μια γυναίκα που έδωσε τον εαυτό της στην δημοσιογραφία, μια γυναίκα ξεχωριστή που όλοι αγαπήσαμε» αναφέρουν την ίδια ώρα από την εφημερίδα σε επίσημη ανακοίνωση. 

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: