8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Οργιάζει το εργασιακό τράφικινγκ στη Μαγνησία

Διαβάστε επίσης:

Επιχειρήσεις εστίασης, τουριστικές μονάδες ακόμη και εργοστάσια διακινούν για εργασία ανθρώπους «φαντάσματα». Το κεφάλαιο άνοιξε με τον θάνατο του 23χρονου Πακιστανού εργάτη στα λατομεία της Μηλίνας, όπου ήταν δηλωμένος στην αστυνομία με διαφορετικό όνομα, από το πραγματικό του, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Πακιστανικής Κοινότητας, ωστόσο δεν «άνοιξε ρουθούνι».

Όλοι οι μεταφερόμενοι εργαζόμενοι εργάζονται στο Νομό σε εξευτελιστικές συνθήκες, με τον πρόεδρο του ΕΚΒ κ. Θανάση Παπαδημόπουλο να δηλώνει στην διαδικτυακή εκπομπή της e- thessalia.gr πως τα ποσοστά είναι μεγάλα, κυρίως στις εποχιακές δουλειές.

«Συμβαίνει συνεχώς και τα τελευταία χρόνια με μεγαλύτερη ένταση. Δηλώνουν έναν εργαζόμενο και απασχολούν πολλούς. Όταν γίνονται έλεγχοι παρουσιάζουν ένα πρόσωπο που το βαφτίζουν με το όνομα που έχουν δηλώσει στην Επιθεώρηση Εργασίας. Δυστυχώς δεν προβλέπεται ταυτοποίηση του εργαζόμενου. Όλοι και παντού πρέπει να εργάζονται με καρτελάκι στα ρούχα».

- Advertisement -

Οι μορφές εργασιακής εκμετάλλευσης εντοπίζονται σχεδόν σε όλους τους οικονομικούς τομείς. Περισσότερο διαδεδομένες είναι στον αγροτικό τομέα και τον τομέα των υπηρεσιών. Το θέμα είναι ότι ενώ παλαιότερα συναντούσαμε περιστατικά από μεμονωμένους εργοδότες, πλέον η απασχόληση εργαζομένων υπό συνθήκες εξαναγκασμού, καθώς μεταφέρονται από οργανωμένα δίκτυα, είναι μαζικό φαινόμενο. Ενώ παλαιότερα η φθηνή εργασία των παρανόμων μεταναστών χρησιμοποιούνταν για να παραμείνουν ενεργές μικρές, περιφερειακές επιχειρήσεις, στις μέρες μας μια επιχείρηση μπορεί να υπολογίζει στο φθηνό εργατικό δυναμικό παρανόμων για την επέκτασή της ή ακόμη μπορεί να σχεδιασθεί μια επιχείρηση στη βάση του εργασιακού τράφικινγκ. Οι εργοδότες, μικροί επιχειρηματίες ή μεγάλες επιχειρήσεις, συχνά «παραγγέλνουν» τα εργατικά χέρια που χρειάζονται στους παράνομους «στρατολόγους» ή βρίσκουν μόνοι τους μετανάστες μεταξύ των μαζών των παράνομων και των αιτούντων πολιτικό άσυλο.
πηγή:e- thessalia.gr

Ροή Ειδήσεων

Μητσοτάκης από Μαγνησία: 171 εκατομμύρια πρόσθετους πόρους στη βιολογική κτηνοτροφία

Τη διάθεση πρόσθετων πόρων ύψους 171 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας ανακοίνωσε το πρωί ο...

MYTILINEOS: Κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο στην Πολωνία

Την κατασκευή μονάδας συνδυασμένου κύκλου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με καύσιμο φυσικό αέριο στο Grudziadz, της Πολωνίας, ανέλαβε η...

Εκτίναξη Μητσοτάκη στις κυλιόμενες του Μαξίμου

"Ως γνωστόν ο συναγωνιστής Θοδωρής Λιβάνιος, από την περίοδο που ο Μητσοτάκης, ήταν στην Πειραιώς, είχε «στήσει» ένα in house μηχανισμό, μετρήσεων,...

Ο διεθνής Τύπος για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Την είδηση για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου (Vangelis), ενός από τους σπουδαιότερους συνθέτες παγκοσμίως, μεταδίδουν τα διεθνή...

Ξεκινά το απόγευμα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Αρχίζουν σήμερα το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Dο), οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τη Μαγνησία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

Σήμερα Παρασκευή (20 Μαΐου), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μαγνησία. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Στην ίδια κατηγορία: