8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Ξεκινούν ανασκαφές στην Ερέτρια του δήμου Φαρσάλων

Διαβάστε επίσης:

Στην χάραξη ενός οδικού χάρτη για όλα τα αρχαιολογικού και πολιτιστικού αντικειμένου ζητήματα της επαρχίας Φαρσάλων, αποσκοπούσε η συνάντηση του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, στο δημοτικό κατάστημα της πόλης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν ζητήματα όπως η ανάγκη ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων του δήμου και η δημιουργία μιας πολιτιστικής διαδρομής με απώτερο στόχο την τουριστική ανάπτυξη της επαρχίας.

Επίσης, συζητήθηκαν η δημιουργία διαδρομών πρόσβασης στο κάστρο Καλλιθέας, η έναρξη στο άμεσο μέλλον των εργασιών για την αποκατάσταση και αναπαλαίωση της εκκλησίας της Υπαπαντής στο Θετίδιο και της Ζωοδόχου Πηγής, καθώς και τα ενδεχόμενα χρήσης του Πύργου Καραμίχου.
Τέλος, συμφωνήθηκε η άμεση έναρξη των ερευνητικών ανασκαφών στην περιοχή της Ερέτριας, οι οποίες θα διεξαχθούν με δημοτική χρηματοδότηση.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Είχα μία εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Σδρόλια, κατά την οποία αναλύθηκαν εκτενώς όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Η ανάδειξη της πλούσιας αρχαιολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της επαρχίας Φαρσάλων αποτελεί μία από της σπουδαίες προτεραιότητες στη θητεία μας, καθώς είναι μονόδρομος η ανάδειξη κάθε συγκριτικού μας πλεονεκτήματος, με στόχο την ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε ώστε το ισχυρό ιστορικό «brand» της περιοχής μας, να αναδειχθεί στο μέγιστο».
Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια έκανε την εξής δήλωση: «Έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα έργα του δήμου Φαρσάλων που αφορούν στην αρχαιολογική υπηρεσία και συζητήθηκε ο προγραμματισμός δράσεων τόσο για τα ήδη δρομολογημένα έργα από τα οποία το κυριότερο είναι το Κάστρο των Φαρσάλων, όσο και για αυτά που προετοιμάζονται και έχουν αρκετή ωριμότητα. Για παράδειγμα οι δύο εκκλησίες που βρίσκονται στο Θετίδιο και στη Ζωοδόχο Πηγή ή τα ερευνητικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μετά τη συζήτηση όλων των παραπάνω, βρέθηκε μία γραμμή για το πώς θα προχωρήσουμε».

- Advertisement -
- Advertisement -

Ροή Ειδήσεων

Συνάντηση του Δημάρχου Τεμπών με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο για τις ζημιές στις ελαιοκαλλιέργειες

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ....

Διαδρομές Ανάγνωσης – Διαδρομές Επιβίωσης και Δημιουργικές Διαδρομές

Συνεχίζονται στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, οι δράσεις με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε,...

Πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ για αποκαταστάσεις στα ορεινά χωριά του Δήμου Καρδίτσας

Την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 500.000 ευρώ κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Καρδίτσας υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών κ....

Σκρέκας για το ενδεχόμενο διακοπής της παροχής φυσικού αερίου: Η Ελλάδα έχει το μικρότερο ρίσκο

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει από τους μικρότερους κινδύνους σε όλη την Ευρώπη από άποψη επάρκειας εφοδιασμού, υπό την προϋπόθεση...

Οικονόμου: Ο Παπαγγελόπουλος δεν προτείνεται για βραβείο

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα είναι ο άνθρωπος στον οποίο ο κ. Τσίπρας είχε...

Η Ζ. Μακρή στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τον Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τον Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης,...

Στην ίδια κατηγορία: