8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Νίκος Ανδρουλάκης για τις φωτιές στην Αυστραλία: Σκέπτονται όπως οι διώκτες του Γαλιλαίου

Διαβάστε επίσης:

Αγρότες: Μείωση φόρου εισοδήματος 50% για τρία χρόνια

Σε μείωση κατά 50% του φόρου εισοδήματος για αγρότες και κτηνοτρόφους, εφόσον είναι...

Πώς αποτιμά η Αθήνα τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν: Επί τάπητος η τουρκική προκλητικότητα

Μία ευρεία γκάμα θεμάτων διμερούς, περιφερειακού αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος ετέθησαν επί τάπητος...

Τις κυβερνήσεις χωρών όπως της Αυστραλίας, Βραζιλίας και ΗΠΑ καθώς και Ευρωβουλευτές που δεν δέχονται ότι η αλλαγή του κλίματος οφείλεται και σε ανθρωπογενή αίτια καυτηρίασε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις καταστροφικές φωτιές στην Αυστραλία. 

Όπως σημείωσε «είναι παράλογο οι χώρες με τις μεγαλύτερες πυρκαγιές, Αυστραλία, Βραζιλία, ΗΠΑ, με μπροστάρη τον κ. Τραμπ, δεν θέλουν να υλοποιηθεί η συμφωνία των Παρισίων» σημειώνοντας πως οι αρνητές της κλιματικής αλλαγής, όπως ακούστηκαν και στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν τρόπο σκέψης όμοιο με εκείνους που κυνηγούσαν τον Γαλιλαίο.

Ο κ. Ανδρουλάκης, έκανε ακόμα έναν απολογισμό της μέχρι τώρα καταστροφής, με τις φλόγες να έχουν καταπιεί έκταση μεγαλύτερη από την Δανία και το Βέλγιο μαζί, αφήνοντας πίσω 28 νεκρούς και πολυάριθμα ζώα, σπρώχνοντας σπάνια είδη στο χείλος της εξαφάνισης.

- Advertisement -

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε την ανάγκη να αγωνιστεί η Ευρώπη για την εφαρμογή της συμφωνίας των Παρισίων για το κλίμα, και για την εξεύρεση της κατάλληλης χρηματοδότησης ώστε να είναι το rescEU έτοιμο να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μέσα και έξω από την Ευρώπη.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αυστραλία πλήττεται από πυρκαγιές. Όμως η συνεχιζόμενη ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες, που έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ τον μήνα Δεκέμβριο, επιδείνωσαν σημαντικά την κατάσταση. 28 άνθρωποι έχουν πεθάνει και σπάνια είδη πανίδας κινδυνεύουν από εξαφάνιση.

Μια έκταση μεγαλύτερη από την Δανία και το Βέλγιο μαζί, έχουν γίνει στάχτη. Είναι εντυπωσιακά παράλογο, βέβαια, πώς οι χώρες με τις μεγαλύτερες πυρκαγιές, Αυστραλία, Βραζιλία, ΗΠΑ, με μπροστάρη τον κ. Τραμπ, δεν θέλουν να υλοποιηθεί η συμφωνία των Παρισίων και βέβαια με συνοδοιπόρους κάποιους εδώ σήμερα, οι οποίοι πιστεύουν ότι δεν επηρεάζεται η κλιματική αλλαγή από ανθρωπογενή αίτια. Πραγματικά ο τρόπος σκέψης σας, θυμίζει αυτούς που κυνηγούσαν τον Γαλιλαίο, αιώνες πριν.

Τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Εμείς πρέπει να αγωνιστούμε για να υλοποιηθεί η συμφωνία των Παρισίων και συγχρόνως να βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα, ώστε το rescEU που είμαι Εισηγητής από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να είναι έτοιμο από το 2021, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και στην Ευρώπη, αλλά και στις τρίτες χώρες.»

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Πώς αποτιμά η Αθήνα τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν: Επί τάπητος η τουρκική προκλητικότητα

Μία ευρεία γκάμα θεμάτων διμερούς, περιφερειακού αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος ετέθησαν επί τάπητος κατά την κατ ιδίαν συνάντηση...

Αγρότες: Μείωση φόρου εισοδήματος 50% για τρία χρόνια

Σε μείωση κατά 50% του φόρου εισοδήματος για αγρότες και κτηνοτρόφους, εφόσον είναι μέλη συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών...

«Η ώρα του Δημότη» στο Δήμο Καρδίτσας

Την Παρασκευή 20/05/22 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ, μια πρωτοποριακή για τα δεδομένα της...

Εργατικό δυστύχημα σε εργοστάσιο με θύμα 48χρονο

Νέο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σε εργοστάσιο στα Τρίκαλα το μεσημέρι της Κυριακής. Ο 48χρονος εργαζόμενος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος...

Η μεγάλη επιστροφή του ΠΑΣΟΚ – Το στοίχημα του συνεδρίου

Το πρώτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που θα λάβει χώρα υπό τη νέα ηγεσία διεξάγεται κάτω από μια ειδική...

ΝΔ για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας νίκησε τον Τσίπρα

«Ο κ.Τσίπρας νίκησε τον κ.Τσίπρα κι ανατρέποντας τα προγνωστικά, εκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας ότι έχει κατοχυρώσει τη...

Στην ίδια κατηγορία: