8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Νέα ομοσπονδία ιδρύουν οι στρατιωτικοί

Διαβάστε επίσης:

Στα πρόθυρα ίδρυσης νέας, τρίτης, ομοσπονδίας φαίνεται πως βρίσκονται οι Λαρισαίοι εν ενεργεία στρατιωτικοί μετά και την απόφαση της διοίκησης της τοπικής τους Ένωσης να αποχωρήσει από μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ).

Η τακτική γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ) θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 12 Ιανουαρίου όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επικυρωθεί η απόφαση του ΔΣ για αποχώρηση από την ΠΟΜΕΝΣ από την οποία παραιτήθηκε προχθές ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΛ, σμηναγός Θωμάς Ντιντιός.

- Advertisement -

Ο οποίος στην επιστολή παραίτησής του χαρακτηρίζει την ΠΟΜΕΝΣ «φάντασμα πλέον του πρότερου εαυτού της» που «παρουσιάζεται όλο και πιο πολύ αναξιόπιστη ως συνομιλητής, αποδομημένη και παρανοϊκή ως προς τη λήψη των αποφάσεων».

Περίπου τέσσερα χρόνια από την ίδρυση των ενώσεων των εν ενεργεία στρατιωτικών είναι χαρακτηριστικές οι διαρκείς αντιπαραθέσεις των «χακί» συνδικαλιστών που κατέληξε σε δύο Ομοσπονδίες (ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ) οι οποίες ερίζουν ποια είναι η νόμιμη Ομοσπονδία και ποια η «ψευδεπίγραφη Ομοσπονδία –σφραγίδα».

Αντιπαράθεση που οξύνθηκε μετά μάλιστα και την πρόθεση του υφυπουργού Άμυνας, Αλκ. Στεφανή να ιδρύσει Σώμα Υπαξιωματικών. Με τις Ενώσεις Αποστράτων – πλην του Στρατού Ξηράς – να διαφωνούν με το σχέδιο Στεφανή, με τον οποίο συντάχθηκε μετά από στροφή 180 μοιρών, η ΠΟΜΕΝΣ. Θέμα που αποτέλεσε αντικείμενο πανελλαδικής σύσκεψης που διοργάνωσε η ΕΣΠΕΛ στη Γιάννουλη, όπου υπογραμμίσθηκε η ομόθυμη αντίθεση του κλάδου στο ενδεχόμενο δημιουργίας ξεχωριστού Σώματος ΥΠΑΞ.

Η συνέλευση των στρατιωτικών της Λάρισας αναμένεται να αποτελέσει την απαρχή των αποφάσεων και άλλων συλλόγων – όπως προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία – για ίδρυση της τρίτης ομοσπονδίας του κλάδου.
πηγή: Ελευθερία

Ροή Ειδήσεων

Στη Θεσσαλία Ολλανδοί επιστήμονες για την εκπόνηση σχεδίου αποκατάστασης στις πλημμυρισμένες περιοχές

Ειδικοί επιστήμονες της ολλανδικής εταιρίας HVA Ιnternational από την οποία η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε να καταρτίσει σχέδιο αποκατάστασης...

Πρόγραμμα διανομής εμφιαλωμένου νερού από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το πρόγραμμα διανομής εμφιαλωμένου νερού από το Επιμελητήριο Μαγνησίας για την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου έχει ως εξής: Γέφυρα Αγ....

ΔΕΥΑ Τεμπών: Που είναι κατάλληλο το νερό στο Δήμο

Η ΔΕΥΑ Τεμπών έκανε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η υπηρεσία της ΔΕΥΑ Τεμπών, προέβη σε...

Πρόεδρος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών: Ζητά από την Κομισιόν άμεσα μέτρα για τη Θεσσαλία

Επιστολή προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πέντε Επιτρόπους, ζητώντας "έκτακτα και επείγοντα μέτρα" για την ανακούφιση...

Μητσοτάκης για κλιματική κρίση: Παγκόσμια συμμαχία με έμφαση στην προσαρμογή

Η κλιματική αλλαγή, το μεταναστευτικό και το Κυπριακό στο επίκεντρο των όσων είπε ο Πρωθυπουργός από το βήμα...

Τράπεζα Πειραιώς: Αίτημα για πέμπτη δόση ύψους €300 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

H Τράπεζα Πειραιώς κατέθεσε αίτημα λήψης της πέμπτης δόσης κεφαλαίων, ύψους €300 εκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και...

Στην ίδια κατηγορία: