8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Νέα εποχή για το Πάρκο Γουδή (χάρτες)

Διαβάστε επίσης:

Τη Μαγνησία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

Σήμερα Παρασκευή (20 Μαΐου), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μαγνησία. Το πρόγραμμα...

Μητσοτάκης από Μαγνησία: 171 εκατομμύρια πρόσθετους πόρους στη βιολογική κτηνοτροφία

Τη διάθεση πρόσθετων πόρων ύψους 171 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της βιολογικής...

MYTILINEOS: Κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο στην Πολωνία

Την κατασκευή μονάδας συνδυασμένου κύκλου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με καύσιμο φυσικό αέριο στο...

Πρωτοβουλίες για την αναγέννηση του Πάρκου Γουδή ξεκίνησαν την Τρίτη, ύστερα από σύσκεψη του Κωστή Χατζηδάκη και της πολιτικής ηγεσίας ΥΠΕΝ, με τους δημάρχους Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη, Παπάγου – Χολαργού, Η. Αποστολόπουλο και Ζωγράφου Β. Θώδα, ύστερα από αίτημα των δημάρχων.

«Το Πάρκο Γουδή είναι ένας “πνεύμονας” στο κέντρο της πόλης που δεν αξιοποιείται. Δεν θα είναι εύκολη η πορεία. Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τα εμπλεκόμενα υπουργεία Αμύνης και Ανάπτυξης, καθώς και με όλους όσοι έχουν λόγο εντός του Πάρκου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα εμπόδια και να προχωρήσουμε στην απόδοση του Πάρκου στο κοινό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ.

Όπως τόνισε ο υπουργός, «ο χρόνος που έχουμε δώσει στους εαυτούς μας είναι περίπου ένα έτος για την αντιμετώπιση όλων των εμποδίων».

- Advertisement -

Διευκρίνισε δε, ότι «στόχος του ΥΠΕΝ δεν είναι να αποτελεί διαχειριστή πάρκων, αλλά σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί επιτελικά και δραστικά προς την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μετά το τέλος της συνάντησης με τους δημάρχους, «αποφασίσαμε η πολιτεία να δράσει χωρίς καθυστερήσεις. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για μια πιο “πράσινη” Αθήνα με ποιότητα ζωής».

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι ήδη το ΥΠΕΝ μεριμνά για τη γρήγορη ανάρτηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), καθώς επίσης και την προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος του Υμηττού, που σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επίσης, μεριμνά για την εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, αλλά και για τις όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις χρειάζονται προκειμένου ο Φορέας Διαχείρισης -με υπεύθυνη την Αυτοδιοίκηση- να προχωρήσει στην ενοποίηση και αξιοποίηση του καινούριου Πάρκου Γουδή προς όφελος των πολιτών.

Εκ΄ μέρους των δημάρχων εκφράστηκε η ισχυρή βούληση το Πάρκο να αναγεννηθεί, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας προσβάσιμος και βιώσιμος τόπος ψυχαγωγίας και αναψυχής για τους πολίτες.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Σχεδιασμού, κ. Δημήτρης Οικονόμου και ο γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Μητσοτάκης από Μαγνησία: 171 εκατομμύρια πρόσθετους πόρους στη βιολογική κτηνοτροφία

Τη διάθεση πρόσθετων πόρων ύψους 171 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας ανακοίνωσε το πρωί ο...

MYTILINEOS: Κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο στην Πολωνία

Την κατασκευή μονάδας συνδυασμένου κύκλου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με καύσιμο φυσικό αέριο στο Grudziadz, της Πολωνίας, ανέλαβε η...

Εκτίναξη Μητσοτάκη στις κυλιόμενες του Μαξίμου

"Ως γνωστόν ο συναγωνιστής Θοδωρής Λιβάνιος, από την περίοδο που ο Μητσοτάκης, ήταν στην Πειραιώς, είχε «στήσει» ένα in house μηχανισμό, μετρήσεων,...

Ο διεθνής Τύπος για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Την είδηση για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου (Vangelis), ενός από τους σπουδαιότερους συνθέτες παγκοσμίως, μεταδίδουν τα διεθνή...

Ξεκινά το απόγευμα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Αρχίζουν σήμερα το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Dο), οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τη Μαγνησία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

Σήμερα Παρασκευή (20 Μαΐου), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μαγνησία. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Στην ίδια κατηγορία: