8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Νέα αρχή για τον τόπο μας: «Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα – Στηρίζουμε κριτικά τις θετικές εξελίξεις σε σημαντικά ζητήματα για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου»

Διαβάστε επίσης:

Σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των Δημοτών του Νοτίου Πηλίου αναφέρονται, με ανακοίνωσή τους ο επικεφαλής της παράταξής της μείζονος αντιπολίτευσης «Νέα Αρχή για τον Τόπο μας», καθώς και σε θέματα που αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών και την προετοιμασία του Δήμου ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, γεγονός που προκαλεί την εύλογη, όπως αναφέρεται, αγανάκτηση των επαγγελματιών του τουρισμού.  

- Advertisement -

«Δεδομένης της δέσμευσής μας για ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τους Δημότες και τον Δήμο μας καταβάλλουμε, ως παράταξη, μία σημαντική προσπάθεια προκειμένου να αναδείξουμε και να πιέσουμε τη δημοτική αρχή για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και ζητήματα τα οποία, αν μη τι άλλο, προκαλούν ερωτηματικά αναφορικά με τους χειρισμούς από την πλευρά της δημοτικής αρχής του κ. Μιτζικού. 

Αυτή τη φορά αφορμή για την παρέμβασή μας αποτελούν μια σειρά από εξελίξεις που μόνο προβληματισμό προκαλούν και, σε κάποιες περιπτώσεις, την εύλογη αγανάκτηση των δημοτών και επαγγελματιών του Δήμου μας. 

Επανερχόμαστε, λοιπόν, στο ζήτημα του δημοτικού χώρου της παιδικής χαράς στη Μηλίνα, ένα θέμα για το οποίο είχαμε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν, χωρίς βέβαια να λάβουμε καμία απάντηση. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, το τελευταίο διάστημα “κάποιοι” έχουν προβεί σε δενδροφύτευση της έκτασης, χωρίς κανείς να γνωρίζει ποιοι είναι και χωρίς να έχει ληφθεί κάποια σχετική απόφαση που τους δίνει αυτή τη δυνατότητα ή απόφαση που να αλλάζει τη χρήση της συγκεκριμένης έκτασης!

Γεννώνται, λοιπόν, ερωτηματικά αναφορικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται από την πλευρά του Δήμου, όπως και για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις. Όπως ερωτηματικά γεννώνται και για τις καθυστερήσεις που καταγράφονται στον, τόσο απαραίτητο, καθαρισμό του ρέματος στο Χόρτο. Γεγονός που, απ’ ότι φαίνεται, οφείλεται στην ολιγωρία ή απροθυμία που καταγράφεται στην απομάκρυνση συγκεκριμένων κατασκευών, που “διευκολύνουν” συγκεκριμένους κατοίκους! 

Μία κατάσταση που, προφανώς, γεννά αμφιβολίες για το αν ο Δήμος έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τους υπευθύνους. 

Άρα είναι εύλογα τα ερωτηματικά που δημιουργούνται αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργεί η δημοτική αρχή του κ. Μιτζικού, τόσο στη Μηλίνα όσο και στο Χόρτο. 

Εξυπηρετούμε ημετέρους επιδεικνύοντας μία πρωτοφανή ανεκτικότητα ακόμη και σε παράλογα αιτήματα; 

Εξοφλούμε προεκλογικά γραμμάτια δημιουργώντας χώρους “φιλέτα” προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρήσεων; 

Αισθάνεται κανείς την ανάγκη να ενημερώσει την αντιπολίτευση και τους δημότες για τα όσα συμβαίνουν και τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις; 

Αλήθεια, στην περίπτωση της Μηλίνας τι θα είχε να μας πει για αυτά που συμβαίνουν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, κ. Γκουτζίνης; 

Ή ο αντιδήμαρχος ο κ. Μανέτας, ο οποίος  περνά καθημερινά από το σημείο αυτό; Μήπως και σε αυτή την περίπτωση, όπως του Αλατά, έστειλε κάποιο ενημερωτικό mail, που ποτέ όμως δεν παρουσίασε σε κανέναν; 

Επίσης, θα θέλαμε να επισημάνουμε στον κ. Μιτζικό το σημαντικό πρόβλημα που καταγράφεται στην οδική αρτηρία Λαύκου – Μικρού, όπως επισημαίνεται και από τοπικά μέσα. 

Πρόβλημα που προκαλεί την αγανάκτηση των επιχειρηματιών της περιοχής, οι οποίοι ετοιμάζονται να δεχτούν τους πρώτους τουρίστες στα τέλη Μαΐου και εκφράζουν τον προβληματισμό τους αναφορικά με το αν θα παραμείνει η σημερινή εικόνα και τον προβληματισμό τους σχετικά με το αν η κατάσταση του δρόμου εγγυάται την ασφάλεια των επισκεπτών. 

Κλείνοντας, πρέπει να σημειώσουμε ότι καλωσορίζουμε τα σημερινά αποτελέσματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας, για την ποιότητα της θάλασσας στα Καλά Νερά, προσκαλώντας όλους τους πολίτες της Μαγνησίας, και όχι μόνο, να συνεχίσουν να επισκέπτονται της παραλίες του Νοτίου Πηλίου, όπως πράττουν όλα τα προηγούμενα χρόνια. 

Καλωσορίζουμε, τέλος, και τις τελευταίες εξελίξεις με την αύξηση των δρομολογίων του Μουτζούρη, γεγονός που σίγουρα είναι θετικό και, παράλληλα, καλούμε τον κ. Μιτζικό να φέρει το θέμα της αξιοποίησης ενός από τα σημαντικότερα στοιχεία της κληρονομιάς του Δήμου μας, προκειμένου η κάθε παράταξη να καταθέσει τις προτάσεις και το όραμά της και να αποφασιστεί, αν υπάρχει βεβαίως αυτή η πρόθεση από την πλευρά της πλειοψηφίας, ένα κοινό πλάνο για την περαιτέρω ανάδειξή του!»

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: