8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Νάνσυ Καπούλα: Το ΤΕΕ ξαναβρίσκει το ρόλο του

Διαβάστε επίσης:

Ρεύμα: Νέα τιμολόγια για όλους από 1ης Αυγούστου χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώσουν έως την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουλίου όλοι οι προμηθευτές, τα οποία...

Αναφορές σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, όπως ο εντοπισμός της προέλευσης της χημικής οσμής που συχνά υπάρχει στην ατμόσφαιρα του Βόλου και η κατασκευή μονάδας επεξεργασίας SRF στο ΧΥΤΑ του Δήμου, περιείχε – μεταξύ άλλων – η ομιλία της προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας, κ. Νάνσυς Καπούλα, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του φορέα, στο Volos Palace.

Ειδικότερα, η κ. Καπούλα ανέφερε πως το ΤΕΕ ήταν αυτό που προχώρησε στην υπόδειξη κατάλληλης επιστημονικής μεθοδολογίας για τον εντοπισμό των υπευθύνων αναφορικά με τη χημική οσμή, η οποία τελικά θα εφαρμοσθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλία.

- Advertisement -

Όσον αφορά στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η πρόεδρος του ΤΕΕ έκανε γνωστό ότι αν τελικά ο στόχος που θέτει η Αυτοδιοίκηση για την πόλη μας είναι η παραγωγή SRF, το ΤΕΕ Μαγνησίας θα διαφωνήσει εκ νέου, θεωρώντας ως βέλτιστη λύση την παραγωγή ανακυκλώσιμων προϊόντων με παράλληλη γραμμής αξιοποίησης του βιοαερίου και του παραγόμενου κομπόστ.

«Είναι λογικό να διεκδικούμε για την πόλη μας το βέλτιστο και όχι πρακτικές που βρίσκονται σε γκρίζες ζώνες περιβαλλοντικής διαχείρισης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το ΤΕΕ ξαναβρίσκει τον ρόλο του

Αναφερόμενη στο γενικότερο ρόλο του ΤΕΕ, η κ. Καπούλα επισήμανε πως το τελευταίο διάστημα, το Τεχνικό Επιμελητήριο ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας βρίσκει και πάλι το ρόλο του καθώς μετέχει θεσμικά σε επενδυτικά σχέδια όπως του Ελληνικού, αλλά και σε κοινωνικά θέματα που απαιτούν άμεσες λύσεις όπως η περιοχές του Νέου Βουντζά, της Κινέτας και του Ματιού όπου ανατέθηκε στο ΤΕΕ να χαράξει κατά προτεραιότητα ένα νέο, πρότυπο χωρικό σχέδιο για την αποκατάσταση ολόκληρης την περιοχής.

Παράλληλα το ΤΕΕ με την τεχνογνωσία του, αποτελεί το βασικό μοχλό ανάπτυξης της ψηφιακής εποχής στη χώρα μας και κάνει την τεχνολογία σύμμαχο για τον κάθε πολίτη. Στόχος – όπως είπε – είναι η δημιουργία της ψηφιακής αποτύπωσης όλων των γεωχωρικών δεδομένων για την αδειοδότηση κάθε είδους επένδυσης, ώστε πολίτες και επενδυτές να γνωρίζουν τι χτίζεται, πού και υπό ποιες προϋποθέσεις, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν σε καμία υπηρεσία.

Και όσο και αν αυτό ακούγεται δύσκολο για τα δεδομένα που έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας, το ΤΕΕ πέτυχε τη θεσμόθετησή του και είναι εγγυητής ότι σε διάστημα δύο ετών θα έχουμε το 80% των δεδομένων σε εφαρμογή.

Στην εκδήλωση του ΤΕΕ παρέστησαν: οι βουλευτές κ.κ. Χρήστος Μπουκώρος, Ζέττα Μακρή, Αθανάσιος Λιούπης, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, η πρώην υπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Κώστας Στεργίου και Παύλος Μαρκάκης, ως εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, ο πρώην δήμαρχος Βόλου κ Πάνος Σκοτινιώτης, η πρώην δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Ελένη Λαΐτσου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Βασίλης Καραΐσκος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Χαράλαμπος Πόζογλου, η Λιμενάρχης Βόλου κ. Βασιλική Κωνσταντά, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ.κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος και Γιώργος Αθανασάκης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου, κ. Ευθύμιος Τσάμης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Βόλου κ. Κωνσταντίνος Ματσιόλης, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Βόλου κ. Τίνα Κλάρα, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας κ. Ιωάννης Κόνσουλας, η πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ κ.κ Βίκυ Μήτρου και Σωκράτης Αναγνώστου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαγνησίας κ.κ. Κωνσταντίνος Χαλέβας, Ιωάννης Τέας και Γιώργος Κίτσιος, ο επικεφαλής της ΛΑΣ κ. Απόστολος Ριζόπουλος, οι πολιτευτές κ.κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, Γιάννης Αναστασίου, ο γενικός γραμματέας της ΝΟΔΕ κ. Χρήστος Καραβασίλης, ο γραμματέας του Οργανωτικού της ΝΟΔΕ Μαγνησίας κ. Πέτρος Μπατζιάκας, ο πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ Μαγνησίας κ. Αχιλλέας Τσιργούλας, ο αντιπρόεδρος Ένωσης Χημικών κ. Στέργιος Γούναρης, η Διευθύντρια εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Ανθή Μπάτζιου, η πρόεδρος του Συλλόγου φίλων Αθνασάκειου Μουσείου Βόλου κ. Σούλα Μπαρτζιώκα και πλήθος μηχανικών.

Ροή Ειδήσεων

Ρεύμα: Νέα τιμολόγια για όλους από 1ης Αυγούστου χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώσουν έως την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουλίου όλοι οι προμηθευτές, τα οποία δεν θα περιλαμβάνουν τη ρήτρα...

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Συναντήσεις με Τσιάρα, Γεωργαντά και στελέχη του ΥΠΟΙΚ

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν (28/6/2022 και 29/6/2022) στην Αθήνα συναντήσεις αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με την ηγεσία και στελέχη των...

Στ. Πέτσας σε Ζ. Μακρή: «9,4 εκ. € για έργα του Δήμου Βόλου, Ρήγα Φεραίου και Σκοπέλου από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης»

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών...

Ελασσόνα: Σε νέα εποχή η υπηρεσία καθαριότητας

Σε ανανέωση του στόλου της καθαριότητας προχωράει συστηματικά ο Δήμος Ελασσόνας, ο οποίος εμπλουτίζει την υπηρεσία καθαριότητας με...

Ρητινοκαλλιεργητές: Οι προσωρινοί πίνακες για τον πρώτο κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης

Αναρτήθηκαν τηνΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, τα προσωρινά αποτελέσματα για τον πρώτο κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινοκαλλιεργητών σε...

Νέα πεζοδρόμια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου

Ξεκινά το έργο της κατασκευής πεζοδρομίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε...

Στην ίδια κατηγορία: