8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Μητσοτάκης: Στην Κρήτη προτιμώ να με αποκαλούν με το μικρό μου όνομα

Διαβάστε επίσης:

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες στο Ρέθυμνο είχε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο Πρωθυπουργός βάδισε κατά μήκος του παραλιακού μετώπου και σε έναν από τους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Επισκέφτηκε καφετέριες και μαγαζιά, συνομίλησε με κατοίκους -μικρούς και μεγάλους- και καταστηματάρχες.

Σταματώντας σε μία από τις καφετέριες, ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες για τα προβλήματα της περιοχής και τις προοπτικές που ανοίγονται.

- Advertisement -

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η οικονομία ανακάμπτει, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και τόνισε τη βούλησή του να αναβαθμίσει το ακαδημαϊκό αποτύπωμα της Κρήτης, μετατρέποντας το νησί σε περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο. Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται πολύ σκληρά ώστε να είναι σταθερά αντάξια της εμπιστοσύνης των πολιτών.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο δρόμος τον οποίον θα διανύσουμε είναι ένας δρόμος δύσκολος, θα έχει εμπόδια, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχει πια αισιοδοξία στην ελληνική κοινωνία, έχουμε γυρίσει σελίδα στη χώρα μας», ανέφερε.

Στο ερώτημα δε πώς να τον αποκαλούν τώρα που είναι Πρωθυπουργός, σημείωσε ότι
στην Κρήτη προτιμά πάντα να τον αποκαλούν με το μικρό του όνομα.

Σας ευχαριστώ, αν και θα προτιμώ πάντα να λέτε “Κυριάκο σε καλωσορίζω στο Ρέθυμνο”, γιατί αυτό δεν αλλάζει ποτέ. Ευχαριστώ γι’ αυτή την πολύ θερμή υποδοχή. Είναι η πρώτη φορά που σας επισκέπτομαι ως Πρωθυπουργός, πια, της χώρας. Μου φέρατε γούρι στην προηγούμενη επίσκεψη.

Είχαμε δεσμευτεί ότι θα επιστρέψουμε ως κυβέρνηση. Φέρατε τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και σας ευχαριστώ για όλο τον αγώνα που έχετε κάνει. Και νομίζω ότι αποτυπώνεται συνολικά στην ελληνική κοινωνία ότι έχουμε κάνει μια καλή αρχή, επτά μήνες τώρα που κυβερνάμε.

Η οικονομία ανακάμπτει, το βλέπετε παντού. Θέσεις εργασίας δημιουργούνται. Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται. Χαίρομαι που το διαπιστώνω αυτό και στην Κρήτη -και ελπίζω να μη συμβαίνει αυτό μόνο επειδή εγώ είμαι εδώ. Μην ανησυχείτε, φροντίζουμε να στέλνουμε τους ελεγκτές μας και σε ανύποπτο χρόνο και ξέρω ότι ο νόμος εφαρμόζεται.

Αλλά κοιτάξτε, είμαστε στην αρχή ακόμα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο δρόμος τον οποίον θα διανύσουμε είναι ένας δρόμος δύσκολος, θα έχει εμπόδια, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχει πια αισιοδοξία στην ελληνική κοινωνία, έχουμε γυρίσει σελίδα στη χώρα μας. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για να βάλουμε την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης και έχουμε κάνει και τα πρώτα σημαντικά βήματα για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, όσον αφορά το νησί μας, όσον αφορά την Κρήτη.

Είχαμε τη χαρά σήμερα, μαζί με τον Υπουργό, τους Υπουργούς μας, όλους τους Κρητικούς Υπουργούς μας, να παραβρεθούμε στη θεμελίωση του καινούργιου αεροδρομίου στο Καστέλι.

Ένα έργο πνοής για τον τόπο μας. Θα είναι έτοιμο σε πέντε χρόνια από τώρα. Θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή και τουριστική πνοή στην Κρήτη. Αποτελεί το ένα από τα δύο μεγάλα έργα υποδομής για τα οποία έχω δεσμευτεί και τα οποία θα κάνουμε πράξη. Το δεύτερο, φυσικά, είναι ο Βόρειος Οδικός Άξονας, για τον οποίον θα πω περισσότερα σήμερα το απόγευμα στα Χανιά.

Θέλω να ξέρετε ότι αυτή η κυβέρνηση δουλεύει πολύ σκληρά για να βελτιώσει την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων πολιτών, σε όλα τα μέτωπα, από την οικονομία, την ασφάλεια -όπου ήδη έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα- την υγεία και την παιδεία.

Αναφέρομαι ιδιαίτερα στην παιδεία, διότι το Ρέθυμνο είναι μια πόλη με παράδοση στα γράμματα, με ισχυρό πανεπιστημιακό αποτύπωμα. Και δεν θέλω να βλέπουμε μόνο την Κρήτη αναπτυξιακά ως έναν τόπο ευλογημένο για τον τουρισμό της, για τον πρωτογενή τομέα, να τη δούμε και ως ένα περιφερειακό, ακαδημαϊκό κέντρο. Τώρα που απελευθερώνουμε πια τα πανεπιστήμιά μας από το βραχνά της κρατικής επιτήρησης, θα δείτε τι τεράστια βήματα προόδου θα μπορούν να κάνουν τα πανεπιστήμιά μας εδώ στην Κρήτη και η Κρήτη θα γίνει και ένα περιφερειακό, εκπαιδευτικό κέντρο.

Αλλά ένα πράγμα να ξέρετε, φίλες και φίλοι: Η Νέα Δημοκρατία είναι συνεπής σε αυτά τα οποία λέει. Και ακριβώς αυτή η συνέπεια, αυτή η εργατικότητα είναι που μας πιστώνουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες.

Λάθη θα γίνονται, λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν δουλεύει. Η κατεύθυνση, όμως, είναι σωστή. Έχουμε ικανότητα πάντα να διορθώνουμε τα λάθη μας, να προοδεύουμε και να γινόμαστε καλύτεροι. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, να δουλεύουμε πολύ σκληρά για το καλό όλων των Ελληνίδων, όλων των Ελλήνων.

Θέλω να σας ευχαριστήσω ακόμα μια φορά για ό,τι έχετε κάνει για την παράταξή μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους παλιούς αγωνιστές, τις τοπικές μας οργανώσεις που έβαλαν πλάτη ώστε το 2019 να είναι η χρονιά που ο τόπος γύρισε σελίδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς.

Να ευχαριστήσω όμως και τους καινούργιους φίλους μας οι οποίοι μας στήριξαν -ενδεχομένως για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές- και μας εμπιστεύτηκαν. Είναι βαριά η ευθύνη την οποία όλοι έχουμε επωμιστεί. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα η κςυβέρνηση φαίνεται να έχει υψηλότερη αποδοχή, ακόμα υψηλότερη αποδοχή, από αυτήν που είχε πριν από επτά μήνες όταν ήρθαμε στα πράγματα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά και να ξέρετε ότι θα είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας.

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλή δύναμη σε όλες και σε όλους.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Συνάντηση του Δημάρχου Τεμπών με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο για τις ζημιές στις ελαιοκαλλιέργειες

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ....

Διαδρομές Ανάγνωσης – Διαδρομές Επιβίωσης και Δημιουργικές Διαδρομές

Συνεχίζονται στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, οι δράσεις με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε,...

Πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ για αποκαταστάσεις στα ορεινά χωριά του Δήμου Καρδίτσας

Την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 500.000 ευρώ κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Καρδίτσας υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών κ....

Σκρέκας για το ενδεχόμενο διακοπής της παροχής φυσικού αερίου: Η Ελλάδα έχει το μικρότερο ρίσκο

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει από τους μικρότερους κινδύνους σε όλη την Ευρώπη από άποψη επάρκειας εφοδιασμού, υπό την προϋπόθεση...

Οικονόμου: Ο Παπαγγελόπουλος δεν προτείνεται για βραβείο

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα είναι ο άνθρωπος στον οποίο ο κ. Τσίπρας είχε...

Η Ζ. Μακρή στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τον Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τον Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης,...

Στην ίδια κατηγορία: