8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Με το βλέμμα στις χειμερινές εκπτώσεις οι έμποροι της Καρδίτσας

Διαβάστε επίσης:

Τέλος τα μπλόκα: Πράσινο φως από ΕΕ για αλλαγές στην ΚΑΠ

«Με το κεφάλι ψηλά και με περηφάνια επιστρέφουν με τα τρακτέρ στα χωριά τους οι αγρότες συνεχίζοντας...

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Νέα τουριστική δυναμική με το Γεωπάρκο Μετεώρων-Πύλης

Σημαντική νέα τουριστική δυναμική αναμένεται να δημιουργήσει σε ολόκληρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας το Γεωπάρκο Μετεώρων - Πύλης,...

Καθαριότητα: στοχευμένες παρεμβάσεις στις συνοικίες του Δήμου Τρικκαίων

Με συνεχείς παρεμβάσεις από συνεργεία της Δ/νσης Ανταποδοτικών Υπηρεσιών, ο Δήμος Τρικκαίων αυξάνει...

Μετά τις αγορές της τελευταίας στιγμής από το καταναλωτικό κοινό την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ολοκληρώθηκε η εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου στην εμπορική αγορά της Καρδίτσας.

- Advertisement -

Την Πρωτοχρονιά και την Πέμπτη, τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά, με τους εμπόρους και τους εμποροϋπαλλήλους να απολαμβάνουν στιγμές ανάπαυλας ύστερα από μια περίοδο τριών εβδομάδων με διευρυμένη λειτουργία των καταστημάτων.

Συγκριτικά με τις ημέρες προ των εορτών η κίνηση ήταν αυξημένη, ωστόσο σε σχέση με πέρυσι ή τα προηγούμενα έτη και δη με τις εποχές που τα νοικοκυριά δεν ασφυκτιούσαν οικονομικά, η κίνηση κυμάνθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η αγορά επέστρεψε το προηγούμενο διήμερο στους φυσιολογικούς της ρυθμούς, ενώ από εδώ και στο εξής καταστηματάρχες αλλά και καταναλωτές στρέφουν το βλέμμα τους στις χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες αναμένεται να αναθερμάνουν εκ νέου την αγοραστική ζήτηση.
Στόχος είναι τώρα με τις εκπτώσεις που θα αρχίσουν στις 13 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 29 Φλεβάρη (είναι δίσεκτο το έτος), να διατηρηθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον, το οποίο ωστόσο βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τη ρευστότητα.
Άλλωστε στην αναθέρμανση της αγοράς την περίοδο των εορτών καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι πληρωμές που έγιναν (δώρο- 13ος μισθός, συντάξεις, επιδόματα, επιδοτήσεις κλπ) καθώς επίσης και η έλευση των ετεροδημοτών.
Οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν πάντα τη δεύτερη Δευτέρα του μήνα Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται πάντα τέλη Φεβρουαρίου, δηλαδή στις 28 ή 29 Φεβρουαρίου.
Οι περίοδοι των εκπτώσεων ανά έτος είναι τέσσερις. Δύο χειμερινές και δύο καλοκαιρινές και είθισται τα μαγαζιά να παραμένουν ανοικτά και τις Κυριακές.

Οι περισσότεροι Καρδιτσιώτες πάντως στις γιορτές προτίμησαν για τις αγορές τους τα τοπικά καταστήματα, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει και στην περίοδο των εκπτώσεων, αφού έχει γίνει πλέον κατανοητό πως τα χρήματα που παραμένουν στην τοπική οικονομία λειτουργούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας μέσα από τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και όχι μόνον.
ΠΗΓΗ: ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ροή Ειδήσεων

Τέλος τα μπλόκα: Πράσινο φως από ΕΕ για αλλαγές στην ΚΑΠ

«Με το κεφάλι ψηλά και με περηφάνια επιστρέφουν με τα τρακτέρ στα χωριά τους οι αγρότες συνεχίζοντας το αγώνα επιβίωσης με άλλες...

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Νέα τουριστική δυναμική με το Γεωπάρκο Μετεώρων-Πύλης

Σημαντική νέα τουριστική δυναμική αναμένεται να δημιουργήσει σε ολόκληρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας το Γεωπάρκο Μετεώρων - Πύλης, το οποίο καλύπτει μια έκταση...

Καθαριότητα: στοχευμένες παρεμβάσεις στις συνοικίες του Δήμου Τρικκαίων

Με συνεχείς παρεμβάσεις από συνεργεία της Δ/νσης Ανταποδοτικών Υπηρεσιών, ο Δήμος Τρικκαίων αυξάνει την προσπάθεια να διατηρούνται καθαρές...

Και στον Δ. Τρικκαίων η ετήσια έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για γεωργούς – κτηνοτρόφους

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου – Απριλίου 2024...

Η κυβέρνηση προχωρά το έργο του φράγματος του Ενιπέα στη Σκοπιά

Την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές...

Δίκτυο Μεντόρων στην Καρδίτσα

Μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, με την υποστήριξη της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. Τη δημιουργία Δικτύου Μεντόρων...

Στην ίδια κατηγορία: