8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Με το βλέμμα στις χειμερινές εκπτώσεις οι έμποροι της Καρδίτσας

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Διαβάστε επίσης:

Εβδομάδα πληρωμών για συντάξεις και επιδόματα – Όλες οι ημερομηνίες

Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν σχεδόν 3 δισ. ευρώ Την...

Ζ. Μακρή: ” Οι μαθητές μεταδίδουν ατόφια τα μηνύματα της Επανάστασης του 1821″

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή παρακολουθησε γιορτές αφιερωμένες στην...

Αποσύρει την υποψηφιότητά της με τον ΣΥΡΙΖΑ η Παναγιώτα Βράντζα

Την απόσυρση της υποψηφιότητάς της με τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Καρδίτσας για τις...

Μετά τις αγορές της τελευταίας στιγμής από το καταναλωτικό κοινό την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ολοκληρώθηκε η εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου στην εμπορική αγορά της Καρδίτσας.

- Advertisement -

Την Πρωτοχρονιά και την Πέμπτη, τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά, με τους εμπόρους και τους εμποροϋπαλλήλους να απολαμβάνουν στιγμές ανάπαυλας ύστερα από μια περίοδο τριών εβδομάδων με διευρυμένη λειτουργία των καταστημάτων.

Συγκριτικά με τις ημέρες προ των εορτών η κίνηση ήταν αυξημένη, ωστόσο σε σχέση με πέρυσι ή τα προηγούμενα έτη και δη με τις εποχές που τα νοικοκυριά δεν ασφυκτιούσαν οικονομικά, η κίνηση κυμάνθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η αγορά επέστρεψε το προηγούμενο διήμερο στους φυσιολογικούς της ρυθμούς, ενώ από εδώ και στο εξής καταστηματάρχες αλλά και καταναλωτές στρέφουν το βλέμμα τους στις χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες αναμένεται να αναθερμάνουν εκ νέου την αγοραστική ζήτηση.
Στόχος είναι τώρα με τις εκπτώσεις που θα αρχίσουν στις 13 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 29 Φλεβάρη (είναι δίσεκτο το έτος), να διατηρηθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον, το οποίο ωστόσο βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τη ρευστότητα.
Άλλωστε στην αναθέρμανση της αγοράς την περίοδο των εορτών καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι πληρωμές που έγιναν (δώρο- 13ος μισθός, συντάξεις, επιδόματα, επιδοτήσεις κλπ) καθώς επίσης και η έλευση των ετεροδημοτών.
Οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν πάντα τη δεύτερη Δευτέρα του μήνα Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται πάντα τέλη Φεβρουαρίου, δηλαδή στις 28 ή 29 Φεβρουαρίου.
Οι περίοδοι των εκπτώσεων ανά έτος είναι τέσσερις. Δύο χειμερινές και δύο καλοκαιρινές και είθισται τα μαγαζιά να παραμένουν ανοικτά και τις Κυριακές.

Οι περισσότεροι Καρδιτσιώτες πάντως στις γιορτές προτίμησαν για τις αγορές τους τα τοπικά καταστήματα, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει και στην περίοδο των εκπτώσεων, αφού έχει γίνει πλέον κατανοητό πως τα χρήματα που παραμένουν στην τοπική οικονομία λειτουργούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας μέσα από τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και όχι μόνον.
ΠΗΓΗ: ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ροή Ειδήσεων

Εβδομάδα πληρωμών για συντάξεις και επιδόματα – Όλες οι ημερομηνίες

Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν σχεδόν 3 δισ. ευρώ Την καταβολή των κύριων και των...

Ζ. Μακρή: ” Οι μαθητές μεταδίδουν ατόφια τα μηνύματα της Επανάστασης του 1821″

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή παρακολουθησε γιορτές αφιερωμένες στην εθνική επέτειο της ελληνικής επανάστασης...

Συνάντηση Τζούμα – Ευθυμίου

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821 στη Σκιάθο παραβρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Νίκος Τζούμας. Μία ημέρα που...

Χρ. Τριαντόπουλος από τον Αλμυρό: Οι Σαρακατσαναίοι στην Κλεφτουριά και στην Επανάσταση του 1821

Ομιλία στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι Σαρακατσαναίοι στην Κλεφτουριά και στην Επανάσταση του 1821» παρέθεσε την Κυριακή 26...

Αποσύρει την υποψηφιότητά της με τον ΣΥΡΙΖΑ η Παναγιώτα Βράντζα

Την απόσυρση της υποψηφιότητάς της με τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Καρδίτσας για τις επερχόμενες εκλογές ανακοίνωσε η Παναγιώτα...

Κ. Τσιάρας: νέα χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Καρδίτσα, ύψους 1,7 εκατ. ευρώ

Την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων της Καρδίτσας που προκλήθηκαν από τη θεομηνία «ΙΑΝΟΣ», ύψους 1,7 εκατ....

Στην ίδια κατηγορία: