8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Μεταναστευτικό: Γιατί κάνει τον… Κινέζο ο Μουτζούρης;

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Διαβάστε επίσης:

Τιμολόγια ρεύματος: Σημαντικά χαμηλότερα για τον Απρίλιο

Σημαντικά χαμηλότερα τιμολόγια ρεύματος για τον Απρίλιο ανακοίνωσαν οι περισσότεροι προμηθευτές ρεύματος σε...

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων-ποτών «FOODEXPO 2023»

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην «FOOD EXPO 2023 –...

ΟΣΕ: Η τοπική τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργεί αδιάληπτα από τον Νοέμβριο του 2022

"Η ενιαία Τηλεδιοίκηση Λάρισας που έλεγχε το τμήμα από Δομοκό μέχρι και Πλατύ,...

ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ Μουτζούρης και όλοι οι τοπικοί άρχοντες των νησιών του ΒΑ Αιγαίου, οι οποίοι λένε με άνεση «Μολών λαβέ» ή πολύ περισσότερο, «διακόπτουν κάθε σχέση με την κυβέρνηση», μέχρι να καταργηθεί η επίταξη, θα πρέπει να καταλάβουν κάποια πολύ βασικά:

Γράφει ο ΦΟΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

- Advertisement -

1. Η Ελλάδα είναι ΚΡΑΤΟΣ και όχι χαλαρή Ομοσπονδία Περιφερειών.
2. Οι Περιφέρειες δεν είναι «μαγαζάκι», που το ανοιγοκλείνει, όποτε καπνίσει στον εκάστοτε παροδικό διαχειριστή τους.
3.Οι αιρετοί άρχοντες είναι θεσμικοί παράγοντες, οι οποίοι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να είναι υπεύθυνοι και όχι ανεύθυνοι λαϊκιστές.
4. Οι αιρετοί άρχοντες οφείλουν να είναι ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ψεύδονται, προσποιούμενοι τους ανήξερους και αιφνιδιασμένους. Όλοι τους ήξεραν. Επι δυο μήνες συζητούσαν με την κυβέρνηση. Και ΗΞΕΡΑΝ ότι τα κλειστά κέντρα ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν στα νησιά. Γιατί, αν οι παράνομοι μετανάστες προωθηθούν άνευ ελέγχου στην ενδοχώρα-όπως γινόταν η «αποσυμφόρηση» επί ΣΥΡΙΖΑ-δεν μπορούν να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής. Όπως ΗΞΕΡΑΝ ότι ο μοναδικός τρόπος για την αποσυμφόρηση των νησιών, είναι ο αυστηρότερος έλεγχος των συνόρων σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των επιστροφών.
ΗΞΕΡΑΝ επίσης, ότι στα κλειστά κέντρα θα πηγαίνουν μόνο α) οι νέες αφίξεις-ώστε να επιταχυνθεί ο διαχωρισμός προσφύγων και παράνομων μεταναστών-β) οι παραβατικοί και γ) όσοι έχει κριθεί, ότι δεν δικαιούνται ασύλου κι επομένως πρέπει να επιστραφούν. Καθαρά πράγματα. Κι όμως κάποιοι νεοεκλεγέντες τοπικοί άρχοντες επέλεξαν την θολούρα του λαϊκισμού και την ανευθυνότητα της εύκολης άρνησης.
ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ κανείς τους, π.χ. δεν ρώτησε τους κατοίκους της πραγματικά πολύπαθης Μόριας τι γνώμη έχουν. Τι λένε για τα κλειστά κέντρα που θα βρίσκονται 10 χιλιόμετρα μακριά από το πιο κοντινό χωριό σε σχέση με την «Μόρια» που είναι σχεδόν μέσα στην Μόρια;
ΚΑΙ ΑΝΤΙ να συμβάλλουν με εποικοδομητικές προτάσεις για υπαρκτά προβλήματα, όπως π.χ. ποιός θα έχει την ευθύνη της τήρησης του εσωτερικού κανονισμού στις κλειστές δομές ή πως θα είναι πραγματικά λειτουργικές, χωρίς να επαναληφθεί το όνειδος της Μόριας (βιασμοί ανηλίκων και γυναικών, διακίνηση ναρκωτικών, εγκληματικότητα κλπ), μετράνε ψηφαλάκια και νομίζουν ότι χαϊδεύουν αφτιά.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ καθυστέρησε να θέσει σε πλήρη εφαρμογή τη νέα πολιτική της. Και φέρει ευθύνη για αυτό. Φταίνε όμως και οι δίμηνες συζητήσεις που έγιναν με την ΤΑ, προκειμένου να υπάρξει υπευθυνότητα και συμφωνία. Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες-δυστυχώς με λίγες εξαιρέσεις-πετούσαν την μπάλα στην εξέδρα. Μέχρι που η κυβέρνηση αποφάσισε, ως όφειλε, να δράσει. Τότε θυμήθηκαν τις «Θερμοπύλες» και ότι «θα πέσουν κορμιά». Και ανακάλυψαν, ότι μπορούν να διακόψουν την συνεργασία με την κυβέρνηση! Λες και μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους, θα συνεργάζονται με κάποια…άλλη κυβέρνηση ή θα ανακηρύξουν την αυτονομία τους….

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων-ποτών «FOODEXPO 2023»

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην «FOOD EXPO 2023 – ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ»...

Ζ. Μακρή: «Καμαρώνουμε για την πρόκριση στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής του 4ου δημοτικού Ν. Ιωνίας»

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή στο άκουσμα της είδησης της...

Άρση του νομοσχεδίου για τις ΔΕΥΑ ζητεί η δήμαρχος Ελασσόνας

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ενόψει της ψήφισης του νομοσχέδιου με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας...

Σταϊκούρας: Ασφαλείς οι καταθέσεις των Ελλήνων – Πιο ισχυρό το τραπεζικό σύστημα σήμερα

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το 2023 το μεγάλο πρόβλημα θα είναι ο πληθωρισμός, ενώ σημείωσε πως οι...

ΟΣΕ: Η τοπική τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργεί αδιάληπτα από τον Νοέμβριο του 2022

"Η ενιαία Τηλεδιοίκηση Λάρισας που έλεγχε το τμήμα από Δομοκό μέχρι και Πλατύ, άρχισε σταδιακά να φθίνει και...

Τιμολόγια ρεύματος: Σημαντικά χαμηλότερα για τον Απρίλιο

Σημαντικά χαμηλότερα τιμολόγια ρεύματος για τον Απρίλιο ανακοίνωσαν οι περισσότεροι προμηθευτές ρεύματος σε συνέχεια της αποκλιμάκωσης των τιμών...

Στην ίδια κατηγορία: