8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Μαραβέγιας: Προτεραιότητα η αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Διαβάστε επίσης:

ΟΣΕ: Η τοπική τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργεί αδιάληπτα από τον Νοέμβριο του 2022

"Η ενιαία Τηλεδιοίκηση Λάρισας που έλεγχε το τμήμα από Δομοκό μέχρι και Πλατύ,...

Σταϊκούρας: Ασφαλείς οι καταθέσεις των Ελλήνων – Πιο ισχυρό το τραπεζικό σύστημα σήμερα

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το 2023 το μεγάλο πρόβλημα θα είναι ο...

Άρση του νομοσχεδίου για τις ΔΕΥΑ ζητεί η δήμαρχος Ελασσόνας

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ενόψει της ψήφισης του νομοσχέδιου με τίτλο...

Τη διαβεβαίωση ότι το έργο αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών θα ενταχθεί κατά προτεραιότητα στο ΕΣΠΑ 2014-2020, σε συνδυασμό με τις μελέτες εφαρμογής και απαλλοτριώσεων, καθώς και του αναγκαίου οδικού έργου πρόσβασης στο μνημείο, έλαβε ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ειδικότερα, απαντώντας σε αναφορά του κ. Μαραβέγια, η Υπουργός Πολιτισμού παραπέμπει στις αποφάσεις της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της ίδιας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στις 15 Νοεμβρίου 2019, κατά την οποία βρέθηκε λύση στα προβλήματα των προηγούμενων ετών. Όπως μεταξύ άλλων αναφέρει η κ. Μενδώνη, η καθυστέρηση «οφείλεται κυρίως στην απραξία της τελευταίας πενταετίας, κατά την οποία δεν είχε δοθεί προτεραιότητα από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, τόσο στην ωρίμανση των αναγκαίων μελετών, όσο και στην συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την εξεύρεση λύσεων».

- Advertisement -

Με αφορμή την κατάθεση της αναφοράς του στη Βουλή για το συγκεκριμένο έργο και την απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού, ο κ. Μαραβέγιας είχε σειρά συναντήσεων με την Έφορο Αρχαιοτήτων Μαγνησίας κ. Ανθή Μπάτζιου και τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μικροθηβών κ. Σταφυλοπάτη, κατόπιν πρωτοβουλίας των ιδίων, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε ότι η αναστήλωση του θεάτρου αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της περιοχής, καθώς πρόκειται για έναν ανεκτίμητο θησαυρό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η ανάδειξη του οποίου θα συμβάλει μεταξύ άλλων στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στην Μαγνησία.

Σημειώνεται ότι το έργο αναστήλωσης του θεάτρου υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ 2014-2020 από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, μετά από συντονισμένες ενέργειες των συναρμόδιων υπηρεσιών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με συνολικό προτεινόμενο προϋπολογισμό 1.971.700€ και διάρκεια υλοποίησης 40 μήνες, από 1.3.2020 έως 30.6.2023, το οποίο θα υλοποιηθεί με την μέθοδο της αρχαιολογικής αυτεπιστασίας.

Ροή Ειδήσεων

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων-ποτών «FOODEXPO 2023»

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην «FOOD EXPO 2023 – ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ»...

Ζ. Μακρή: «Καμαρώνουμε για την πρόκριση στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής του 4ου δημοτικού Ν. Ιωνίας»

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή στο άκουσμα της είδησης της...

Άρση του νομοσχεδίου για τις ΔΕΥΑ ζητεί η δήμαρχος Ελασσόνας

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ενόψει της ψήφισης του νομοσχέδιου με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας...

Σταϊκούρας: Ασφαλείς οι καταθέσεις των Ελλήνων – Πιο ισχυρό το τραπεζικό σύστημα σήμερα

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το 2023 το μεγάλο πρόβλημα θα είναι ο πληθωρισμός, ενώ σημείωσε πως οι...

ΟΣΕ: Η τοπική τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργεί αδιάληπτα από τον Νοέμβριο του 2022

"Η ενιαία Τηλεδιοίκηση Λάρισας που έλεγχε το τμήμα από Δομοκό μέχρι και Πλατύ, άρχισε σταδιακά να φθίνει και...

Τιμολόγια ρεύματος: Σημαντικά χαμηλότερα για τον Απρίλιο

Σημαντικά χαμηλότερα τιμολόγια ρεύματος για τον Απρίλιο ανακοίνωσαν οι περισσότεροι προμηθευτές ρεύματος σε συνέχεια της αποκλιμάκωσης των τιμών...

Στην ίδια κατηγορία: