8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

«Μάστιγα» στον Βόλο η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας -Περισσότεροι από 300 οι ασθενείς

Διαβάστε επίσης:

Η Ένωση Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Ν. Μαγνησίας,πραγματοποίησε την Δευτέρα το απόγευμα στις 20 Ιανουαρίου, ενημερωτική εκδήλωση στον χώρο των γραφείων της Ένωσης, με θέμα: «ΓΙΑΤΙ & ΠΟΤΕ θα πρέπει ο ασθενής με Σκλήρυνση κατά Πλάκας να αναζητά τη συμβουλή Ιατρού Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης». Στον Βόλο τα στοιχεία δείχνουν πως περισσότερα από 300 άτομα αντιμετωπίζουν τον ‘Γολγοθά», όπως ανέφερε στη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στανίση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλά μέλη του Συλλόγου, με κοινό χαρακτηριστικό την επιθυμία για ενημέρωση και αποσαφήνιση ερωτημάτων και αποριών σχετικά με το τι είναι η ειδικότητα του Ιατρού Φυσικής αποκατάστασης ποια είναι η συμβολή της Ιατρικής Φυσικής Αποκατάστασης στη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και ΓΙΑΤΙ & ΠΟΤΕ θα πρέπει ο ασθενής με Σ.κ.Π. να αναζητά τη συμβουλή Ιατρού Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης.

- Advertisement -

Ο κ. Δημήτρης Μπαμπάλας , Ιατρός Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης (φυσίατρος) ειδικευθείς στην β-κλινική του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης ΕΚΑ και μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης που καλέστηκε από τον Σύλλογο, πραγματοποίησε την πολλή ενδιαφέρουσα ομιλία.

Ο κ. Μπαμπάλας ανέφερε ότι η Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι μια εκφυλιστική νόσος του νευρικού συστήματος, που χαρακτηρίζεται από πλάκες απομυελίνωσης. Η αιτιολογία της είναι άγνωστη, με υποθέσεις κατά καιρούς για ανοσολογική αρχή ή για γενετική αρχή της νόσου, αλλά το τοπίο εξακολουθεί να είναι θολό. Το κύριο κλινικό χαρακτηριστικό της είναι οι ΩΣΕΙΣ, αναζωπυρώσεις της νόσου που κάθε φορά μπορεί και να αφήνουν διαφορετικής βαρύτητας ΕΛΛΕΙΜΜΑ. Έτσι η νόσος στη διαδρομή της στο χρόνο μπορεί να οδηγήσει σε ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η κίνηση είναι μια πολύπλοκη δραστηριότητα και όταν υπάρχει νευρολογική βλάβη εμφανίζονται ρήγματα στον κορμό της κινητικής διαδικασίας με αποτέλεσμα τη διαταραχή του κινητικού προτύπου. Από αυτή τη στιγμή ξεκινά και ο φαύλος κύκλος της Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Ο περιορισμός της κινητικότητας επιφέρει περιορισμό της φυσικής δραστηριότητας και στη συνέχεια περιορισμό της λειτουργικής ανεξαρτησίας, σ’ αυτό το φαύλο κύκλο συνήθως επιδρούν αρνητικά οι περιβαλλοντικοί παράγοντες περιορίζοντας ακόμη περισσότερο την κινητικότητα – φυσική δραστηριότητα – λειτουργική ανεξαρτησία.
πηγή:e-thessalia.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: