8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Κανείς αγρότης δεν πρέπει να απέχει από την κάλπη

Διαβάστε επίσης:

«Επειδή ακούω για αποχή ως μήνυμα δυσαρέσκειας για τα λάθη και τις αστοχίες στις πληρωμές αποζημιώσεων και επιδοτήσεων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης -ευχής έργο θα ήταν να μην είχαν γίνει-, θα ήθελα να σας καλέσω να δείτε την “μεγάλη εικόνα” των αποφάσεων που λαμβάνονται για την Κοινή Αγροτική Πολιτική στις Βρυξέλες. Ήδη, πληρώσαμε ακριβά τον ζήλο που επέδειξαν στο ευρωκοινοβούλιο αριστεροί, σοσιαλιστές και πράσινοι για την βίαιη “πράσινη μετάβαση”. Κανείς, λοιπόν, αγρότης δεν πρέπει να απέχει από την κάλπη των ευρωεκλογών γιατί οι καθοριστικές αποφάσεις για τον αγροτικό τομέα θα ληφθούν στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας με αγρότες του Πλατύκαμπου και της Χάλκης -στο πλαίσιο των περιοδειών του για τη στήριξη του ευρωψηφοδελτίου του κυβερνώντος κόμματος.

- Advertisement -

Αδικίες στο πρόγραμμα των παρακάρλιων

Το κυρίαρχο θέμα που τέθηκε στον έμπειρο κοινοβουλευτικό από τους αγρότες των χωριών ήταν οι αδικίες στην υλοποίηση του διετούς προγράμματος ενισχύσεων για τα πλημμυρισμένα παρακάρλια χωράφια που ανακοινώθηκε από το ΥπΑΑΤ. Όπως επισήμαναν, πολλοί αγρότες νιώθουν αδικημένοι, καθώς οι ενισχύσεις υπολογίζονται με βάση την καλλιέργεια που δηλώθηκε στο ΟΣΔΕ του 2023 και όχι έναν μέσο όρο εισοδήματος από τις καλλιέργειες των προηγουμένων ετών, δεδομένου ότι η εναλλαγή καλλιεργειών αποτελεί πάγια γεωργική, αλλά και επιστημονικά επιβεβλημένη πρακτική. Κραυγαλέο παράδειγμα ανέφεραν την καλλιέργεια βιομηχανικής ντομάτας, η οποία αν και δεν μπορεί για δυο συνεχόμενα έτη να καλλιεργείται στο ίδιο χωράφι, ωστόσο με αυτό τον τρόπο υπολογίστηκε η ενίσχυση που δίνεται εφάπαξ για δυο χρόνια στις πλημμυρισμένες περιοχές! Αντιθέτως, αδικούνται κατάφορα οι παραγωγοί που η πλημμύρα τους βρήκε με καλλιέργεια σιτηρών, καθώς στην Απόφαση προδικάζεται ότι και την επόμενη χρόνια θα καλλιεργούσαν σιτηρά, ενώ συχνά στον κάμπο χρησιμοποιούνται για να «ξεκουράσουν» το χωράφι και να ακολουθήσει δυναμική καλλιέργεια ντομάτας ή βαμβακιού στο ίδιο αγροτεμάχιο.

Ακαλλιέργητα με φερτά υλικά

Επιπλέον, διαμαρτυρήθηκαν ότι «δεν υπάρχει κανένα φως στον ορίζοντα» για την υλοποίηση του εξαγγελθέντος από την ηγεσία του ΥπΑΑΤ «δεύτερου προγράμματος» για όσους δεν μπόρεσαν να καλλιεργήσουν φέτος, λόγω των φερτών υλικών, ζήτημα που ο κυβερνητικός βουλευτής έθεσε στον αρμόδιο υπουργό και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα, αλλά και δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός κατά την επίσκεψή του στον Πλατύκαμπο αντάλλαξε απόψεις, μεταξύ άλλων, με τον δημοτικό σύμβουλο Κιλελέρ και πρόεδρο Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου κ. Γιάννη Κουκούτση, τον αντιπρόεδρο Συνεταιρισμού κ. Κωνσταντίνο Μεταλλιό, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο πολιτισμού-αθλητισμού-παιδείας-υγείας και κοινωνικής πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Κατσικάρη, τον σύμβουλο Τοπικής Κοινότητας Πλατυκάμπου κ. Χρήστο Μαργαρίτη, τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Κιλελέρ κ. Δημήτρη Τσιάρα και το μέλος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γιώργο Καρανίκα.

Στη Χάλκη ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε ανταλλαγή απόψεων, μεταξύ άλλων, με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου-Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Κιλελέρ κ. Τριαντάφυλλο Τσινούλη, τη δημοτική σύμβουλο κ. Σέβη Λαδοπούλου-Χατζητζομπάνη τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χάλκης κ. Βασίλη Κωστούλη, τον π. πρόεδρο της ΕΑΣ Λάρισας κ. Θανάση Κοκκινούλη και αγρότες της περιοχής.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: