8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Λύσεις για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας

Διαβάστε επίσης:

Ζέττα Μακρή και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο 4ο δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών...

Σκιάθος: Μελισσανίδης και Κοπελούζος σε beach bar του Μπέου

Στον Τσουγκριά της Σκιάθου βρέθηκαν την Κυριακή οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Δημήτρης Κοπελούζος."Πολλοί οι φίλοι που καθημερινά...

Ψηφιακές λύσεις για το Κτηματολόγιο Δήμων από τα Τρίκαλα

Ως μια ξεχωριστή ημέρα σε έναν ψηφιακό κόσμο που αλλάζει τα δεδομένα και...

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων Ν. Λάρισας μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ, Χρήστο Κέλλα και Στέλλα Μπίζιου, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, στον οποίο έθεσαν ζητήματα σχετικά με την παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για δραστηριότητες αναψυχής και τα προβλήματα που προκύπτουν από υπάρχουσες νομοθετικές διατάξεις.

Αναλυτικότερα, οι κ. Δ. Ηλιάδης και Αλ. Μαραμής, από τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Παραλίων, ζήτησαν από τον Υφυπουργό τα εξής:

  • Να μην απαιτείται η εκμίσθωση ενδιάμεσου δημόσιου κτήματος για την εξασφάλιση της ομορότητας, προκειμένου να ασκηθεί η δραστηριότητα των επιχειρήσεων, όταν μεταξύ των χώρων τους μεσολαβεί άλλο ακίνητο. Επιπλέον, η δαπάνη για την απόκτηση της ομορότητας να μην είναι υποχρεωτική, εάν το ακίνητο βρίσκεται εκτός ρυμοτομικών σχεδίων, καθότι η όλη διαδικασία των εκμισθώσεων είναι χρονοβόρα και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά, αφού η τουριστική περίοδος στην περιοχή είναι μικρή.
  • Το εμβαδό κάθε παραχώρησης να αυξηθεί από τα 300 στα 500 τ.μ., μετά από πρόταση της επιχείρησης και τη σύμφωνη γνώμη της Κτηματικής Υπηρεσίας, δεδομένου ότι η παραλιακή ζώνη έχει πολύ μεγάλη έκταση, είναι αραιοκατοικημένη και χωρίς προβλήματα προσβασιμότητας.
  • Να αυξηθεί ο μέγιστος χώρος, που μπορεί να καταλαμβάνει ένα τροχήλατο αναψυκτήριο, από τα 15 στα 30 τ.μ. και η κατασκευή σκέπαστρου – ομπρέλας να μπορεί να στηρίζεται σε 4 δοκούς για μεγαλύτερη ασφάλεια.
  • Η ΚΥΑ για τις αντίστοιχες χρήσεις να εκδίδεται τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες, ώστε να υπάρχει περιθώριο σχεδιασμού της επιχείρησης.
  • Ακόμη, να δίδεται η δυνατότητα μείωσης του ανταλλάγματος χρήσης σε ποσοστό 20 – 30% μετά από πρόταση του οικείου Δήμου ή της αρμόδιας κτηματικής υπηρεσίας, καθώς υπάρχει δυσαναλογία μεταξύ τους ύψους των αντικειμενικών αξιών και του εύρους της τουριστικής περιόδου.

-Τέλος, να εξορθολογιστούν οι επιβαλλόμενες κυρώσεις και κυρίως, να καταργηθεί το μέτρο της αφαίρεσης άδειας για 5 χρόνια από τον επαγγελματία ή συγγενικά του πρόσωπα σχετικά με πταισματικές παραβάσεις.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του Συλλόγου και τη σχετική επιχειρηματολογία των Βουλευτών, δεσμεύθηκε για τη θετική αντιμετώπισή τους.

Από την πλευρά της, η Διοίκηση του Συλλόγου Καταστηματαρχών ευχαρίστησε τον κ. Βεσυρόπουλο για την ανταπόκρισή του και τους κ.κ. Χρήστο Κέλλα και Στέλλα Μπίζιου για τη στήριξη και το ενδιαφέρον που επέδειξαν και επιδεικνύουν για τον κλάδο.

Ροή Ειδήσεων

Ζέττα Μακρή και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο 4ο δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συνοδευόμενοι από...

Β. Τσιάκος: Να σταματήσει άμεσα η υποβάθμιση του σιδηροδρόμου Δυτ. Θεσσαλίας

Επιστολή προς την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με κοινοποίηση προς τον αρμόδιο υφυπουργό Μεταφορών κ. Ι. Κεφαλογιάννη έστειλε ο...

Επίσκεψη Μπουκώρου στη χαλαζόπληκτη Νέα Αγχίαλο

Επίσκεψη, στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγχιάλου που επλήγη από τη χαλαζόπτωση, πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος,...

Μουζάκι: Υποτροφία αριστούχων μαθητριών/ων από τη Διαθήκη του αείμνηστου Καναλιώτη ιατρού Νεοπτόλεμου Δήμου

Το Κεφάλαιο Αυτοτελούς Διαχείρισης Νεοπτόλεμος Δήμος του Δήμου Μουζακίου καλεί, όσους αποφοίτησαν και αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος...

Μουζάκι: 6ήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Γεώργιο Καραϊσκάκη

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ο Δήμος Μουζακίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Ο...

Ψηφιακές λύσεις για το Κτηματολόγιο Δήμων από τα Τρίκαλα

Ως μια ξεχωριστή ημέρα σε έναν ψηφιακό κόσμο που αλλάζει τα δεδομένα και στον τομέα της κτηματογράφησης, χαρακτήρισε...

Στην ίδια κατηγορία: