8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Λιμενικό Γραφείο συστήνεται στο δήμο Ν. Πηλίου

Διαβάστε επίσης:

Tην τροποποίηση του Ο.Ε.Υ του Δήμου Νοτίου Πηλίου με την Σύσταση Αυτοτελούς Λιμενικού Γραφείου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε στις 24 Ιανουαρίου 2020. Ειδικότερα εγκρίθηκε η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Νοτίου Πηλίου που προβλέπει την σύσταση Αυτοτελούς Λιμενικού Γραφείου.

Σκοπός του Λιμενικού Γραφείου Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι η εποπτεία και διαχείριση των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων στα διοικητικά όρια του Δήμου Νοτίου Πηλίου ή όσων θα ιδρυθούν στο μέλλον . Ενδεικτικοί στόχοι είναι:

- Advertisement -

– Η διαχείριση και βελτίωση της υπάρχουσας Λιμενικής υποδομής, είτε πρόκειται για Λιμένες κατά την έννοια του Νόμου, είτε για Λιμενικά καταφύγια.

– Η αξιολόγηση και καταγραφή του επιπέδου εξυπηρέτησης των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων του Δήμου, ο εντοπισμός αναγκών που δεν ικανοποιούνται και η ικανοποίησή τους στο πλαίσιο των εκ του Νόμου αρμοδιοτήτων, τόσο της Λιμενικής Νομοθεσίας όσο και των διατάξεων που ισχύουν για τους Ο.Τ.Α., καθώς και αυτών που είναι συμβατές με τις λειτουργικές αρμοδιότητες του Λιμενικού Γραφείου.

-Η υποδοχή προτάσεων κρατικών φορέων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) για τον τρόπο ικανοποίησης των πιο πάνω αναγκών.

– Η συμβολή στην εν γένει οικονομική και ειδικότερα στην αλιευτική, επιβατική και τουριστική ανάπτυξη των λιμενικών εγκαταστάσεων του Δήμου και της πλησίον ενδοχώρας.

-Η είσπραξη της Λιμενικής Φορολογίας, όπως την προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις και η διάθεσή της για την εκτέλεση λιμενικών έργων, καθώς και έργων σε λιμενικά καταφύγια. Ως λιμενικά έργα θεωρούνται εκείνα του άρθρου 55 ΒΔ 14/19-01-1939 ως ισχύει. Οι εισπράξεις θα διατίθενται για την κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση των ανωτέρω έργων, την εξυπηρέτηση της ναυτιλιακής κίνησης, τη διακίνηση επιβατών και οχημάτων, τη διευκόλυνση και εξυπηρέτηση της αλιείας, την προώθηση του τουρισμού και ναυταθλητισμού, τον φωτισμό και φωτοσήμανση των ακτών, την προστασία τους από τη διάβρωση των κυμάτων, τον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής λιμένων και καταφυγίων και της γύρω χερσαίας περιοχής, που συνδέεται λειτουργικά με αυτά, επηρεάζει ή επηρεάζεται από αυτά, την κατασκευή οδών προσπέλασης προς λιμένες και καταφύγια, την προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος από ρυπάνσεις, μολύνσεις ή βίαιες επεμβάσεις, την κατασκευή μαρινών, τη συνεργασία με άλλα Λιμενικά Ταμεία ή Γραφεία, κρατικούς φορείς και οικολογικές οργανώσεις, την κατάρτιση και εφαρμογή σχεδίου παραλαβής και διαχείρισης πετρελαιοειδών κατάλοιπων, χρησιμοποιούμενων λιπαντελαίων και απορριμμάτων, κατά τις κείμενες διατάξεις και τις κοινοτικές οδηγίες, καθώς και συναφή έργα.

Ροή Ειδήσεων

Συνάντηση του Δημάρχου Τεμπών με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο για τις ζημιές στις ελαιοκαλλιέργειες

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ....

Διαδρομές Ανάγνωσης – Διαδρομές Επιβίωσης και Δημιουργικές Διαδρομές

Συνεχίζονται στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, οι δράσεις με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε,...

Πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ για αποκαταστάσεις στα ορεινά χωριά του Δήμου Καρδίτσας

Την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 500.000 ευρώ κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Καρδίτσας υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών κ....

Σκρέκας για το ενδεχόμενο διακοπής της παροχής φυσικού αερίου: Η Ελλάδα έχει το μικρότερο ρίσκο

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει από τους μικρότερους κινδύνους σε όλη την Ευρώπη από άποψη επάρκειας εφοδιασμού, υπό την προϋπόθεση...

Οικονόμου: Ο Παπαγγελόπουλος δεν προτείνεται για βραβείο

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα είναι ο άνθρωπος στον οποίο ο κ. Τσίπρας είχε...

Η Ζ. Μακρή στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τον Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τον Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης,...

Στην ίδια κατηγορία: