«Για πρώτη φορά υπάρχει ένας σοβαρός και αισιόδοξος προϋπολογισμός από τότε που μπήκαμε στην οικονομική κρίση», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τσιάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων του κρατικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020.
«Αυτός ο προϋπολογισμός με βάση και τις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για σταδιακή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και περαιτέρω μείωσης του ΕΝΦΙΑ, δημιουργούν εντελώς διαφορετικές συνθήκες στην οικονομική πραγματικότητα του μέσου Έλληνα πολίτη», τόνισε ο κ. Τσιάρας, κάνοντας λόγο για «μια εντελώς διαφορετική αντίληψη, την οποία επικροτούν όλοι οι Έλληνες πολίτες» είπε ο κ. Τσιάρας ενώ αντέκρουσε την κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας: «Όταν μιλάει για απάτη ο κ. Τσίπρας πολύ εύκολα στο μυαλό του μέσου Έλληνα πολίτη έρχονται όλα αυτά τα οποία ο ίδιος είχε υποσχεθεί στους Έλληνες τα οποία βρέθηκαν σε απόλυτη αντίθεση με όλα αυτά τα οποία έκανε τελικά ως πρωθυπουργός τα προηγούμενα τεσσερισήμισι χρόνια».
Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση μεταξύ των κομμάτων στην Ελλάδα για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Τσιάρας τη χαρακτήρισε «εξέλιξη ωριμότητας του πολιτικού μας συστήματος», καθώς «σε ζητήματα στα οποία δεν χωράει η μικροκομματική αντιπαράθεση, θα πρέπει να υπάρχει μια ομοψυχία και μια κοινή στάση απέναντι σε ζητήματα που καθορίζουν την εξωτερική μας και την αμυντική μας πολιτική».
«Και μόνο το γεγονός ότι υπήρχε μια γενικότερη -ας μου επιτραπεί ο όρος- σύμπνοια στα εθνικά μας ζητήματα, δείχνει ότι το πολιτικό μας σύστημα έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα της δικής του ωριμότητας και αυτό προφανώς το επικροτώ. Χαίρομαι, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και νομίζω ότι θα μπορούσε να αποτελεί την αρχή μιας γενικότερης συνεννόησης σε βασικά ζητήματα, τα οποία αφορούν στην κοινωνία μας και στην πατρίδα μας», επισήμανε.
Ερωτηθείς αν κρίνει αναγκαία την ενίσχυση των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας, απάντησε: «Προφανώς η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία αφενός μεν θέλει την ειρηνική συνύπαρξη και βεβαίως την καλύτερη δυνατή συνεννόηση με όλες τις γειτονικές χώρες. Από την άλλη πλευρά, όμως, πρέπει να οργανώσουμετην εθνική μας άμυνα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σε θέση οποιαδήποτε ώρα και στιγμή να προασπιστεί, να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα και βεβαίως την εθνική μας ακεραιότητα».
«Για τα ζητήματα που αφορούν στους εξοπλισμούς του ελληνικού στρατού, σε ζητήματα τα οποία αφορούν σε μια γενικότερη οργάνωση της εθνικής μας άμυνας, νομίζω ότι η συζήτηση έπρεπε να είναι σε ένα άλλο επίπεδο και όχι σε ένα επίπεδο μικροκομματικής αντιπαράθεσης. Χαίρομαι γιατί η χθεσινή μέρα -χωρίς να θέλω να κρίνω την στάση κάποιου συγκεκριμένου κόμματος- έδειξε ότι έχουμε κάνει ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και εύχομαι στο μέλλον τέτοιου είδους γενικότερα πρακτικές από τα πολιτικά κόμματα να είναι η βασική αντίληψη με την οποία θα αντιμετωπίζονται όλα αυτά τα ζητήματα», εξήγησε.