8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Κορωνοϊός: Συνεχής συνεργασία Πατούλη με αντιπεριφερειάρχες, δημάρχους και υπουργεία

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο καλύτερος συντονισμός δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης και πρωτοβουλιών περιορισμού του κορονοϊού είναι το αντικείμενο της ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας που έχει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης με τους δημάρχους, τους αντιπεριφερειάρχες και τα αρμόδια υπουργεία.

Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχε το πρωί στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος με τους περιφερειάρχες της χώρας και το προεδρείο της ΚΕΔΕ, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε τηλεδιασκέψεις με τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους.

- Advertisement -

Στις συζητήσεις αυτές ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει αναλάβει ως περιφερειάρχης, αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για το περιορισμό του κορωνοϊού. Όπως και στην πρωτοβουλία του να εξασφαλίσει μάσκες, γάντια και αντισηπτικά στους 66 Δήμους, στα Σώματα Ασφαλείας και σε ειδικές ευπαθείς ομάδες. Ενημέρωσε επίσης για τους ελέγχους πάταξης της αισχροκέρδειας όπως και σε αυτούς στις λαϊκές αγορές από 15μελή κλιμάκια.

Αναφερόμενος στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια εθνική προσπάθεια για την οποία οφείλουμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί. Προτεραιότητά αποτελεί η προάσπιση της δημόσιας υγείας, η προστασία ευπαθών ομάδων και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:

– Στη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου 1110 όπου απευθύνονται δωρεάν οι πολίτες για να καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, να ζητούν ενημέρωση για τον κορονοϊό και να αναφέρουν περιπτώσεις πολιτών που θέλουν υποστήριξη. Ζήτησε από τους δημάρχους να προβούν στην ανάρτηση του τετραψήφιου αριθμού στη σελίδα του δήμου τους.

– Την ικανοποιητική συμμετοχή των δήμων ως προς την διοργάνωση εκδηλώσεων εθελοντικής αιμοδοσίας

– Στη λήψη προληπτικών μέτρων για τους Ρομά, από τους δημάρχους ενώ με πρωτοβουλία της Περιφέρειας θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις. Ο περιφερειάρχης ζήτησε επίσης από τους δημάρχους να συνεργαστούν με την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο, Μαρία Ζέρβα για την υλοποίηση κοινών δράσεων ενημέρωσης και πρόληψης στους καταυλισμούς.

– Στην προστασία των αστέγων. Πολλοί δήμαρχοι πρότειναν να διερευνηθεί η δυνατότητα ακόμα και επίταξης ξενοδοχείων που είναι κλειστά λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί, προκειμένου να τους εξασφαλιστεί στέγη.

– Στην απόδοση των μέτρων που ελήφθησαν για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Υπήρξαν και δήμαρχοι που επισήμαναν ότι δέχονται εισηγήσεις για κλείσιμό τους. Ωστόσο εκτιμήθηκε ότι με το κλείσιμο τους θα διαπιστωθούν φαινόμενα ανατιμήσεων στα Σούπερ Μάρκετ και θα σημειωθούν και ελλείψεις.

– Στο ΤΕΒΑ, το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους το οποίο υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, για το οποίο οι δήμαρχοι επισήμαναν την ανάγκη να βρεθεί ειδική φόρμουλα παράδοσης των αγαθών χωρίς να υπάρξει συγχρωτισμός.

Τέλος, οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν και στην ανάγκη εξασφάλισης επιπλέον χρηματοδοτικών κονδυλίων καθώς θα υπάρξει σημαντική μείωση των εσόδων τους από πηγές όπως είναι τα ανταποδοτικά τέλη.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Χαρακόπουλος: Η πολιτική σταθερότητα εχέγγυο για την Ελλάδα

«Πρέπει απ’ όλους να γίνει κατανοητό ότι οι εκλογές της 25ης Ιουνίου δεν έχουν τίποτε κατοχυρωμένο. Όλα θα...

Ξεκίνησε το πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής ‘’ΚΑΛΥΨΗ’’ στο δήμο Καρδίτσας

Δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων η Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για το πρόγραμμα ΄΄Κάλυψη’’ η...

Κώστας Τσιάρας: Στις 25 Ιουνίου οι πολίτες ψηφίζουν για να επιλέξουν κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης προτείνουν νέους φόρους στα μερίσματα και στη γονική παροχή και ερίζουν ποιους φόρους πρέπει...

«Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»: επιδότηση έως 16.000 ευρώ

Μέχρι και τις 30 Ιουνίου του επόμενου έτους θα έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση επιδότησης έως και 16.000 ευρώ...

Τριαντόπουλος από Αλμυρό: Όλοι μαζί δυναμικά για τη νίκη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Την Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό...

Τσιάρας: θα δοθούν αποζημιώσεις σε όλες τις καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιά

Μετά από συνεργασία του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και Υποψήφιου Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστα Τσιάρα με τον...

Στην ίδια κατηγορία: